Σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, Παλαιστίνιοι πολίτες απέτρεψαν μια προσπάθεια ενός Ισραηλινού εποίκου να κάψει την Εκκλησία της Γεθσημανή, κοντά στο Όρος των Ελαιών στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Και εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, σήμερα το απόγευμα, την Παρασκευή, ότι οι ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να σώσουν έναν έποικο από τα χέρια των Παλαιστινίων, αφού προσπάθησε να κάψει την Εκκλησία της Γεθσημανής στην Ιερουσαλήμ.

Ο εβραϊκός ιστότοπος “Mafzak Live” δήλωσε ότι ένας έποικος εισέβαλε στην εκκλησία, έριξε καύσιμα και προσπάθησε να βάλει φωτιά σε ορισμένες από τις υπάρχουσες θέσεις, αλλά οι άνθρωποι της περιοχής παρενέβησαν και απέτρεψαν την απόπειρα του, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο …και έσωσαν τον έποικο από τα χέρια των Παλαιστινίων.

Ο ιστότοπος επιβεβαίωσε ότι ένας 49χρονος ύποπτος συνελήφθη για ανάκριση αφού ήταν ύποπτος για εμπρησμό στην εκκλησία, ενώ πολλοί πάγκοι -καθίσματα της εκκλησίας υπέστησαν ζημιά από την πυρκαγιά, ενώ ο φρουρός της εκκλησίας αναγνώρισε τον ύποπτο, και η αστυνομία τον συνέλαβε αμέσως. Αφού πιάστηκε από τους Παλαιστίνιους Ιερουσαλήμ, από τους κατοίκους της περιοχής.

Ο ιστότοπος δήλωσε ότι τα πληρώματα πυρόσβεσης έφτασαν αμέσως και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά μέσα στην εκκλησία, υποδηλώνοντας ότι η πυρκαγιά πραγματοποιήθηκε σκόπιμα από τον Ισραηλινό έποικο.

Πρόκειται για κλασική πράξη τρομοκρατίας κι ένα μήνυμα προ Χριστουγέννων……


ΠΗΓΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top