Αγια Μαρινα Ηλιουπολεως.

«Πιστοί μας παίρνουν τηλέφωνο για να κλείσουν θέση στην εκκλησία την ημέρα των Xριστουγέννων» δήλωσε ο προϊστάμενος της Αγίας Μαρίνας.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκκλησία εν μέσω πανδημίας παρέθεσε με συνέντευξη του στην τηλεόραση του Αlpha ο προϊστάμενος του ΙΝ Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης.

Μιλώντας στην εκπομπή της Τατιανάς Στεφανίδου, ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου μίλησε για την οικονομική δυσχαίρια που αντιμετωπίζουν οι ναοί εν μέσω πανδημίας, αναφέροντας πως στην πλειονότητα τους αδυνατούν να πληρώσουν το προσωπικό και τα πάγια λειτουργικά έξοδα. «Τα έσοδα του ναού είναι απο τα κεριά και τις δωρέες των πιστών, τα οποία εν μέσω πανδημίας έχουν μειωθεί δραματικά» αναφέρει ο πανωσιολογιότατος αρχιμανδρίτης προσθέτοντας: «Αυτή η υστέρηση εσόδων σημαίνει επίσης πως δεν θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε φτωχές οικογένειες οικονομικά, ωστόσο θα μοιραστούν τρόφιμα εν όψει Χριστουγέννων»

«Εξετάζουμε Το Ενδεχόμενο Μικρών-Διαδοχικών Λειτουργιών Τις Άγιες Ημέρες»
«Έχω έρθει στη δύσκολη θέση να λαμβάνω τηλεφωνήματα από πιστούς για κράτηση θέσεων για τη λειτουργία των Χριστουγέννων» δηλώνει ο αρχιμανδρίτης, αναφέροντας ωστόσο πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα αιτήματα, καθώς δεν έχουν εξειδικευτεί οι λεπτομέρειες με εγκύκλιο. Όπως επεσήμανε, υπάρχει ως σκέψη η διεξαγωγή μικρής διάρκειας διαδοχικών λειτουργιών τις άγιες ημέρες προκειμένου να εκκλησιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί, τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλει το κράτος.

Με Ατομικό Μπουκαλάκι Ο Αγιασμός Την Ημέρα Των Θεοφανίων
Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Αγίας Μαρίνας, φέτος ο κάθε πιστός θα προμηθεύεται τον αγιασμό σε μικρό ατομικό μπουκαλάκι χωρίς να υπάρχει συγχρωτισμός στους χώρους εντός και πέριξ της εκκλησίας. Το ίδιο θα συμβεί και με το αντίδωρο, το οποίο θα συσκευάζεται σε ζελατίνη και θα μοιράζεται στους πιστούς.


ΠΗΓΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top