Πάντα στήν αρχή ενός καινούργιου χρόνου η ψυχή μας αισθάνεται ξεχωριστή χαρά. Γιατί κάθε καινούργιος χρόνος είναι γεμάτος ελπίδα. Είναι κάτι πού έρχεται και ελπίζουμε πώς θα πραγματοποιηθούν όλα εκείνα που λαχταρά η ψυχή μας. 
Ιδιαίτερα ο νέος άνθρωπος νοιώθει βαθύτερα την δύναμη αυτής της ελπίδας. Λαχταράει τόσα πολλά! Θέλει τόσα πολλά να πραγματοποιήσει! Έχει όρεξη, κουράγιο, δυνάμεις για να δημιουργήσει.....!!!
Ωστόσο ο νέος χρόνος 2021, δεν είναι τόσο ελπιδοφόρος με τα τόσα "βαρύδια" οικονομικά, ηθικά, ΥΓΕΙΑΣ, ανασφάλειας, απόγνωσης, που σέρνει μαζί της η ανθρωπότητα. Ημείς όμως, με την ελπίδα μας πρώτα στον Κύριο και Θεό μας Ιησούν Χριστόν, θα τον προυπαντήσουμε με πίστη και ελπίδα, έχοντας Πρεσβευτήν την Υπεραγία Μητέρα μας και Μητέρα τού Χριστού.
Γι' αυτό χρειάζεται να αξιολογήσουμε τα πράγματα και να σκεφτούμε πού πρέπει να πέσει το βάρος ποιό πολύ. Και οι ημέρες αυτές στήν αρχή του καινούργιου χρόνου, είναι οι πιό κατάλληλες γι' αυτή την εργασία.
Λίγη περισυλλογή, ποτισμένη με προσευχή και ήρεμη σκέψη, θα βοηθήσει. Με τούτο το κείμενο, θα προσπαθήσουμε να συνεργήσουμε σ αυτό το σκοπό, υπογραμμίζοντας μερικά θεμελιώδη ζητήματα.
********************
Όπως και να το κάνουμε, κάθε καινούργιος χρόνος μας φέρνει ποιό κοντά στο τέρμα της ζωής μας. Από τη στιγμή τής γεννήσεώς μας, ο κάθε άνθρωπος οδηγείται και πρός την έξοδο. Στη ζωή την αιώνια τής ευτυχίας ή τής δυστυχίας. Γι αυτό και στο κατώφλι κάθε καινούργιου χρόνου μια απόφαση πρέπει να ανανεώνεται :
Πρέπει τούτο τον καινούργιο χρόνο νά φροντίσουμε νά γίνουμε καλύτεροι. Νά πλησιάσουμε περισσότερο τον Κύριο ημών Ιησούν Χριστόν. Να ζήσουμε συνεπέστεροι στο θέλημά Του. Νά εκμεταλλευτούμε τον καιρό πού μας χαρίζει καθώς η κάθε ημέρα θά αρχίσει νά παρελαύνει στη ζωή μας.
Μη ξεγελιόμαστε ότι έχουμε καιρό μπροστά μας. Η ζωή μας περνάει πολύ γρήγορα.
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ, Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ, Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ...... ΔΙΑ ΠΡΕΒΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΜΗΝ !!!
Π. ΕΥΘΥΜΙΟΣ
Καλό ξημέρωμα, καλά πνευματικά Χριστούγεννα με τη Βηθλεέμ
***************************
Εικόνα της Παναγίας με το Χριστό, στο Τέμπλο της Ιεράς Μονής Σαραντάριου Όρους









































ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top