ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ.....ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΗΣ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΕΓΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ....: ''1) τα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα (ΘΝΠ) και  2) τις θρησκευτικές κοινότητες που διαθέτουν άδειες ευκτήριου οίκου''....


Μου δημιουργήθηκαν ορισμένες απορίες και ερωτήματα σχετικά με την έκτακτη κρατική επιχορήγηση προς τους θρησκευτικούς φορείς, ανάμεσα σε αυτούς (υποτίθεται) και οι Μουσουλμάνοι.

Διαβάσαμε από το Πρώτο Θέμα

«Σε έκτακτη επιχορήγηση προς την Εκκλησία της Ελλάδος και προς λοιπούς θρησκευτικούς φορείς προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που ανέκυψαν από την πανδημία και να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο.

Η ρύθμιση εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδος, αφορά την εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ), τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα (ΕΝΠ), τα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα (ΘΝΠ) και τις θρησκευτικές κοινότητες που διαθέτουν άδειες ευκτήριου οίκου.
Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται κατά ένα έτος η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη ιεροδιδασκάλων για της τρεις μουφτείες της Θράκης.»

Με άλλα λόγια το Ελληνικό κράτος ενημερώνει τους Μουσουλμάνους ότι οι νόμιμες Μουσουλμανικές κοινότητες οι οποίες λειτουργούσαν μέχρι τώρα με νόμιμο καταστατικό συλλόγου, όπως είναι και το φυσιολογικό μιας και λογίζονται ως οργανώσεις, δεν δικαιούνται την επιχορήγηση επειδή δεν έχουν «άδεια ευκτήριου οίκου».

Με μεγάλη ευκολία αγνοούν και διαγράφουν τις Μουσουλμανικές κοινότητες που μετράνε πάνω από 30 χρόνια ως νόμιμοι οργανισμοί και έρχονται να επικεντρωθούν στους λεγόμενους αδειοδοτημένους «ευκτήριους οίκους» που μετά βίας έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια παρουσίας.

Το Υπουργείο άραγε θεωρεί λογικό να αφήνει ένα ολόκληρο χρόνο τους Μουσουλμανικούς χώρους λατρείας στο λουκέτο, που πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να τερματίσουν τη λειτουργία τους (όπως το δικό μας Τζαμί στις 29-1-2021 – το πρώτο Τζαμί της Αθήνας από το 1989), για να έρθει μετά, κατόπιν εορτής, να «στηρίξει»; Θεωρείται λογικό, επιτηδευμένα και εργαλειοποιώντας τον Κορονοιό, να στραγγαλίζονται οι ιστορικοί χώροι αυτοί που στέγαζαν για δεκαετίες τις Ισλαμικές κοινότητες και μετά να προσφέρονται επιχορηγήσεις στους «ευκτήριους οίκους» των τριών ετών παρουσίας που με το ζόρι μαζεύουν 25 άτομα στις συναθροίσεις τους;

Πίσω από την έκτακτη επιχορήγηση της υποκρισίας κρύβεται το εξής σενάριο: Στόχος ήταν και είναι η ολοκληρωτική εξόντωση των Μουσουλμανικών κοινοτήτων, ανάμεσα σε αυτούς και εκείνοι που μετρούσαν πάνω από 30 χρόνια παρουσίας. Ο Κορονοιός εργαλειοποιήθηκε  γιαυτόν σκοπό.

Στην αρχή επέβαλαν το λουκέτο στα Τζαμιά λόγω της πανδημίας, γνωρίζοντας άψογα οτι μακροπρόθεσμα οι χώροι δεν θα άντεχαν οικονομικά.  Στη συνέχεια, ενώ οι χώροι είχαν λουκέτο λόγω καραντίνας, απειλούσαν μέσω αστυνομίας με χρηματικό πρόστιμο και μήνυση όποιον ανοίξει τους χώρους λατρείας δίχως άδεια «ευκτήριου οίκου», ενώ τα καταστατικά προέβλεπαν ξεκάθαρα την τήρηση της προσευχής σε συνάθροιση. 

Μετά από ένα χρόνο αιμορραγίας ο σκοπός τους δεν είναι να βοηθήσουν, όπως παραπλανητικά αφήνουν να εννοηθεί, αλλά στην πραγματικότητα να δώσουν επιχορηγήσεις στους αδειοδοτημένους «ευκτήριους οίκους» η πιο σωστά σε ρουφιάνους που βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία. Την ίδια ώρα επιβάλουν λουκέτα σε όλους σχεδόν τους Μουσουλμανικούς χώρους λατρείας, επί της ουσίας σε Ισλαμικές παραδοσιακές κοινότητες με τεράστιες συνεισφορές στην Ελληνική κοινωνία,  χαρακτηρίζοντας τους παντελώς άδικα και αβάσιμα ως «παράνομους» λατρευτικούς χώρους.  



ΠΗΓΗ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top