Προ ημερών στην σελίδα μας στο facebook είχαμε αναφέρει:


«Σήμερα (26/12/21) επήγαμε για προσκύνημα στον Άγιο Πατάπιο στο Λουτράκι. Εκεί λοιπόν την ώρα της αναγνώσεως της Παρακλήσεως, μία κοπέλα που είχε δαιμόνιο, άρχιζε να φωνάζει και να ωρύεται (το δαιμόνιο δηλαδή) λέγοντας για τα εμβόλια, τα τσιπάκια, τις μάσκες κ.λπ. Πολλοί από τους προσκυνητές άρχισαν να κλαίνε, ο καθείς για δικούς του λόγους. Ήταν ολίγον συγκλονιστικόν, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν έχουμε καμία ανάγκη ώστε να ακούμε τις ''αλήθειες'' του πατέρα του ψεύδους! Ακούμε την φωνή της αληθείας, της ΜΙΑΣ που είναι ο Δεσπότης Χριστός. Οπότε δεν μας ενδιαφέρει το τι λέγουν τα δαιμόνια και τι όχι, όπως φυσικά και δεν πιστεύουμε τίποτα απ΄ ότι λένε! ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν από τέτοια!»

Έπειτα από μία ημέρα είδαμε να δημοσιεύεται το συμβάν ολίγον διαστρεβλωμένο.....


Το πρόβλημα δεν είναι νέο. Πολλές φορές διάφοροι προσπαθούν να μιμηθούν μεμονωμένες περιπτώσεις αγίων οι οποίοι δια μέσω της Χάρης του Κυρίου ''επίεζαν'' τα δαιμόνια να ομολογήσουν, αλλά αυτό είναι πολύ επικίνδυνο ειδικά για εμάς σήμερα. Επίσης δημοσιεύονται διάφορα λεγόμενα τους. Γνωστές περιπτώσεις που υπάρχουν σε βίντεο (δεν θέλουμε να τα δείξουμε) και καταγράφουν ότι δήθεν ο δαίμονας λέγει την ''αλήθεια'' όπως π.χ.

Το 2011 θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία και η Ελλάδα θα γίνει στάχτη.
To 2012 θα γίνουν σεισμοί στο Αιγαίο και δεν θα μείνει ούτε Χίος, ούτε Μυτιλήνη κ.α.
Φυσικά τίποτε από αυτά δεν έγινε. Τα δαιμόνια κοροϊδεύουν και αν κάποια στιγμή - σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις - ομολογήσουν την αλήθεια, και πάλιν προς όφελός τους είναι.

«Προσποιούνται μαντεύεσθαι» δηλ. ενώ στην ουσία δεν μαντεύουν τίποτε, εκείνοι κάνουν ότι μαντεύουν και οι άνθρωποι πιστεύουν, στις μαντείες τους, που βέβαια δεν λένε πάντοτε αλήθεια, αφού ο διάβολος «ψεύδεται και ουδέν όλως αληθές λαλεί» (ΒΕΠΕΣ 33, 24). Τροφή του διαβόλου είναι το ψεύδος. Κι όταν ακόμη λέγει την αλήθεια, το κάνει για να παρασύρει και να αιχμαλωτίσει.



«Πολλές φορές —γράφει ο Δίδυμος Αλεξαν­δρείας— ο δαίμονας επιθυμώντας να εξαπατήσει τους ανθρώπους αναμειγνύει με το ψέμα και κάποια αλή­θεια ως δέλεαρ» (ΒΕΠΕΣ 44, 12).


Γι' αυτό το λόγο κι εμείς δεν πρέπει να πιστεύουμε στον διάβολο ούτε όταν λέγει αλήθεια, μιμούμενοι τον Κύριο και τους Αποστόλους, οι οποίοι δεν δέχονταν τα όσα αληθι­νά μάντευε το δαιμόνιο, αφού προερχόταν από τον διάβολο. Ο Κύριος τον διάβολο, ο οποίος ομολογούσε γι' αυτόν ότι είναι Υιός Θεού, απέκρουσε (Ματθ. 4, 11) ενώ αυτό ήταν αλήθεια.
Το ίδιο έκανε και ο απόστολος Παύλος με την έχουσα πνεύμα πίθωνος νεανίδα των Φιλίππων, ήτις «εργασίαν πολλήν παρείχε τοις κυρίοις αυτής μαντευομένη». Όταν η παιδίσκη φώναξε για τον Παύλο και το Σίλα «ούτοι οι άνθρωποι δούλοι του Θεού του Υψίστου εισίν...» (Πραξ. 16, 17) είπε την αλή­θεια. Όμως ο Παύλος δεν δέχθηκε τις συστάσεις αυτές που προέρχονταν από τον πονηρό. Έτσι μας έδωσε το παράδειγμα να είμαστε προσεκτικοί και να μη δίδουμε πίστη στις μαντείες που είναι των δαιμόνων έργο «...μήπως οι δαίμονες μαζί με την μερική αλήθεια σπείρουν μέσα μας και την κακία τους και για να μας συνετίσουν να μην προσέχουμε τους δαί­μονες ποτέ κι αν ακόμη φαίνονται ότι λένε αλήθεια. Ακόμη δεν είναι σωστό να έχουμε τις Άγιες Γραφές και την ελευθερία που μας χάρισε ο Χριστός και να διδασκόμεθα από το διάβολο, ο οποίος δεν τήρη­σε την τάξη που τον τοποθέτησε ο Θεός, αλλά σκέ­φθηκε άλλα αντ’ άλλων» καθώς ωραία λέγει ο Μ. Αντώνιος (ΒΕΠΕΣ, 33, 25).

Ο διάβολος ήταν είναι και θα είναι ο πατέρας του ψεύδους, και όποιος τον πιστεύει ή είναι προβληματικός ή είναι δαιμονόπληκτος!
Προσοχή λοιπόν στις ''προφητείες'' του.....




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top