Mε καύχηση φωνάσκουν διάφοροι - έως και σήμερον - ότι ο ''περιούσιος'' λαός του Θεού είναι οι Έλληνες! Κυριολεκτικά δεν ισχύει, διότι ο Θεός δια μέσω του Βαπτίσματος δίνει την δυνατότητα σε όλους να γίνουν μέτοχοι της ητοιμασμένης Βασιλείας από καταβολής κόσμου.

Τι να πρωτοαναφέρουμε για τους Ορθοδόξους ειδικά του έθνους μας; Απ΄ ότι φαίνεται αυτή η καύχηση για την δήθεν πίστη θα μας κατακρίνει και δεν θα μας σώσει. Τα έργα είναι όχι απλά λίγα αλλά μηδαμινά. Η πτώση είναι πλέον ολοφάνερη:
«διὰ τοῦτο λέγω ὑμῖν ὅτι ἀρθήσεται ἀφ᾿ ὑμῶν ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ καὶ δοθήσεται ἔθνει ποιοῦντι τοὺς καρποὺς αὐτῆς» (Ματθ. 21. 43) Απλοί και ταπεινοί Ορθόδοξοι - σήμερα που ομιλούμε - δίνουν το αίμα τους ως μάρτυρες και ανεβαίνουν στον Ουρανό. Ένα από τα πολλά παραδείγματα: https://entoytwnika1.blogspot.com/2022/05/blog-post_41.html ενώ εμείς συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τα πάθη μας, συνεχίζοντας τις κακίες μας, τις ασέβειες μας κ.α.



Άνθρωποι ταπεινοί, που τρέχουν να λάβουν την ευλογία στην εκκλησία του Θεού με άπειρες δυσκολίες, κινδύνους κ.α., όταν εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.....! Είναι τόσο μεγάλη η σύνδεση με τα πάθη λόγω της μακροχρόνιας καλοπέρασής μας και ρίζωσε τόσο βαθιά μέσα μας, που είναι πολύ δύσκολη η αλλαγή μας. Γίναμε ασεβείς και ενώ θα έπρεπε να γνωρίζουμε ότι τον Θεό δεν τον ενδιαφέρει η ποσότητα αλλά η ποιότητα, εμείς συνεχίζουμε να σφυρίζουμε αδιάφορα, νομίζοντας ότι είμαστε μία χαρά και όλα καλά! Φυσικά δεν γράφουμε διότι νομίζουμε ότι όταν θα τα διαβάσει κανείς θα συνετισθεί. Απλώς εξωτερικεύουμε τον πόνο μας διαπιστώνοντας την τεραστίου μεγέθους πτώση του έθνους μας και ίσως θα έπρεπε να μεταβούμε προς εκείνους τους τόπους, τουλάχιστον για να δούμε την διαφορά. Ότι έπαθαν οι Ιουδαίοι, το αυτό θα πάθουμε και εμείς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top