Αν και είχαμε πει παλαιότερα ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ξανά με την Ματθαιική φρενοβλάβεια, θα κάνουμε μία εξαίρεση αναλύοντας ένα δημοσίευμα το οποίο φυσικά (μας έχουν συνηθίσει οι ίδιοι στις κακόδοξες ερμηνείες, παραποιήσεις κ.α.) και πάλι διαστρεβλώνει τα λεγόμενα.
Διαβάζουμε (2008) από έναν ιερομόναχο Παντελεήμων Vilicic (οι υπογραμμίσεις δικές μας) τις εξής συκοφαντίες - παρερμηνείες:


Μην μακρηγορούμε· καταλαβαίνετε τι υπονοεί..... Ποιά η αλήθεια;

Δημοσιεύουμε απόσπασμα από το φύλλο της Βραδυνής ώστε να διαπιστώσετε την διαστρέβλωση που γίνεται με τους παραπάνω λόγους.
Προσέξτε επίσης το τι έχει υπογραμμίσει ο Ματθαιικός με μαύρο χρώμα, και τι όχι (προσέξτε το που σταματά την υπογράμμιση), και τι θα υπογραμμίσουμε εμείς με κόκκινο:




Όπως βλέπετε ξεκάθαρα, το νόημα του κείμενου αλλάζει εντελώς με την άνωθεν (παρ)ερμηνεία του ιερομονάχου!
Φυσικά δεν χρειάζεται απάντηση το ποιοί ήσαν αυτοί οι ιδεολόγοι Αρχιερείς που καθαιρέθηκαν και δέχθηκαν πενταετή περιορισμό σε Μονές επειδή αντιστάθηκαν στην καινοτομία! Και όμως κατηγορήθηκαν και κατηγορούνται έως σήμερον ως «προδότες»!!! Τι να περιμένεις από ευεργετηθέντες αχάριστους που μόνον γνωρίζουν να εξαπολύουν άρες και αναθἐματα τα οποία πίπτουν εις τας κεφαλάς των! Εξ΄ ου και η φρενίτις ή φρενοβλάβεια!
Υ.Γ. Πατήστε και διαβάστε ειδικά το 4ο μέρος κάτωθι, ώστε να διαπιστώσετε την φρενοβλάβεια, ή καλύτερα αν θέλετε το ''ότι μας συμφέρει''......




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top