Προ ημερών εορτάσθηκε η μνήμη του γνωστού και επίσημου αγίου  από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, Γέροντος Παϊσίου(υπάρχουν και άλλοι που αγιοκατάχθηκαν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και μερικοί γνωστοί-άγνωστοι, προβάλλουν ''αντίσταση'' εις την αγιοκατάταξή τους από το ίδιο Πατριαρχείο, όσων φυσικά αυτοί δεν δέχονται, αλλά όσους δέχονται δεν συμβαίνει και κάτι, ας είναι και από το Οικουμενιστικό Πατριαρχείο! ο νοών νοείτω....) οπότε είδαμε πληθώρα άρθρων, κυρίως αποτειχισμένων, για τους αντιοικουμενιστικούς λόγους του Γέροντος, για την περιβόητη ''αποτείχισή'' του που σχολιάσαμε και εμείς σε προηγούμενα άρθρα, κ.λπ.

Από την άλλη πλευρά οι Οικουμενιστές, προέβαλαν αντιζηλωτικούς λόγους του Γέροντα, ο οποίος, όπως τονίζουν:

 «απέφευγε τις ακρότητες και τους ψευτοζηλωτισμούς».

Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, τον Γέροντα ο καθείς τον χρησιμοποιεί όπως ο ίδιος θέλει και τους λόγους του επίσης το ίδιο! Οι αποτειχισμένοι για να στηρίξουν σε κάποιον νέο ''άγιο'' την αποτείχισή τους, και οι Οικουμενιστές επίσης για τις κακοδοξίες τους. Φυσικά δεν είναι νέο το φαινόμενο. Και άλλους αγίους ο καθένας τους χρησιμοποιεί όπως θέλει. Η διαφορά είναι ότι την σήμερον ημέραν ο άγιος έγινε λατρεία και δόγμα! Από την τιμή ενός αγίου που είναι το ορθόν, περάσαμε σε άλλο ''στάδιο'', δηλαδή αυτό της λατρείας, και όποιος δεν τον δέχεται είναι εκτός εκκλησίας, αλλά και εκ του αντιθέτου, της ''μαγδαληνομαχίας'' (θυμάστε την περίφημη Μαγδαληνή η οποία έγραφε κατά του αγίου Νεκταρίου), και όποιος τον δέχεται είναι αιρετικός και Οικουμενιστής, δηλαδή και πάλιν εκτός εκκλησίας! 

Εμείς πολλές φορές έχουμε τονίσει από το ιστολόγιο αυτό, ότι δεν έχουμε κάτι εναντίον του Γέροντα ή οποιουδήποτε ανθρώπου. Έχουμε όμως με τις θέσεις όσων ξεφεύγουν της κανονικής οδού και παρεκτρέπονται, είτε αυτοί είναι ζηλωτές, είτε παλ/τες, είτε Οικουμενιστές, είτε ακραίοι, είτε μνημονευτές, είτε οτιδήποτε άλλο. 

Συμφωνούμε απόλυτα με τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, ο οποίος έγραψε:

«να ζούσε ο γέρων Παΐσιος και θα έπιανε ένα βούρδουλα και θα έδινε ώσπου έβλεπε μπροστά του! Κι όποιους έβλεπε μπροστά του!»

Δυστυχώς αποδεικνύεται για άλλη μία φορά η τραγική πνευματική μας κατάσταση σε σημείο που λησμονήσαμε τον μοναδικό Σωτήρα, δηλαδή τον Δεσπότη Χριστό!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top