Την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στις αυτόχθονες φυλές του Καναδά, ο Πάπας Φραγκίσκος συμμετείχε σε έναν λεγόμενο παγανιστικό «θεραπευτικό χορό» στον οποίο λατρευόταν η Μητέρα Γη.

Το τελετουργικό πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στην πόλη Maskwacis, στην επαρχία της Αλμπέρτα. Πριν ξεκινήσει το τελετουργικό, ο τελετάρχης εξήγησε ότι ήταν ένας «θεραπευτικός χορός» στο ρυθμό των τυμπάνων που συμβόλιζε «τον χτύπο της καρδιάς της Μητέρας Γης, τον χτύπο της καρδιάς της ζωής » .

Ο Πάπας καθόταν σε μια ψηλή σκηνή, πλαισιωμένος από τέσσερις ιθαγενείς αρχηγούς ντυμένους με παραδοσιακή ενδυμασία και με φτερά στο κεφάλι, από όπου είχε θέα στο τελετουργικό.

(Εικόνες του παγανιστικού χορού μπορείτε να δείτε στην ταινία του Vatican News, από το λεπτό 1:09:00)

Κατά τη διάρκεια του χορού, σαν DJ, ο τελετάρχης εξήγησε στο μικρόφωνο τη σημασία του μαγικού αριθμού «τέσσερα» των ντράμερ που κάθονταν γύρω από ένα μεγάλο τύμπανο, που σήμαινε τον αριθμό των « στοιχείων », τις « τέσσερις κατευθύνσεις » τα «τέσσερα στάδια της ζωής» και των «τεσσάρων μορφών ζωής» .

«Έχουμε τον ήλιο που ανατέλλει από την Ανατολή και έχουμε, από τον Νότο, το Thunderbird» , είπε ο τελετάρχης, ενώ οι τέσσερις ντράμερ φώναζαν κάθε λογής ξόρκια.

«Από τη Δύση έχουμε τον άνεμο, το οξυγόνο που αναπνέουμε, αυτή είναι η καθοδήγηση της Μητέρας Γης. Και στον Βορρά έχουμε τη Μητέρα Γη, η Μητέρα Γη είναι αυτό που είμαστε».

Στη συνέχεια ήρθαν λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα της Μητέρας Γης:

«Η Μητέρα Γη αντιπροσωπεύει όλη τη φυτική ζωή, η Μητέρα Γη, η μητέρα μας, είναι επίσης η μητέρα όλων των εντόμων, η Μητέρα Γη είναι επίσης η μητέρα όλων των ζώων στη γη, στο νερό, στον αέρα».

Και:

«Η Μητέρα Γη είναι φυσικά η Μητέρα όλων των ανθρώπων. Είμαστε όλοι γιοι της Μητέρας Γης, έλα, έλα».

Ο Πάπας έδωσε μια ομιλία στην οποία ζήτησε συγχώρεση για τις καταχρήσεις που διέπραξε η Εκκλησία σε βάρος των αυτόχθονων παιδιών.

Προς το τέλος της εκδήλωσης, αρκετοί εκπρόσωποι της ιθαγενούς κοινότητας ανέβηκαν στη σκηνή και, σε τελετουργικά ξόρκια, τοποθέτησαν μερικά φτερά Ινδού αρχηγού στο κεφάλι του Πάπα, πάνω από το λευκό καπέλο, υπό τις επευφημίες του κοινού, στο οποίο πολλοί έκλαιγαν από συγκίνηση. .

(Από το λεπτό 1:55.00 της ηχογράφησης.)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος φλερτάρει με παγανιστικές τελετουργίες. Το 2019, με αφορμή τη λεγόμενη Σύνοδο του Αμαζονίου, ο Πάπας συμμετείχε στον κήπο του Βατικανού σε μια ιεροτελεστία αφιερωμένη σε ένα είδωλο που ονομάζεται  Pachamama , που σε μετάφραση σημαίνει επίσης Μητέρα Γη.

Ο Πάπας αγκάλιασε με ενθουσιασμό την υπόθεση του «Saving the Planet», της προοδευτικής θρησκείας πολύ κοντά στον ανιμιστικό παγανισμό.

Έτσι, πριν από δύο χρόνια, την «Ημέρα της Γης», ο Πάπας δήλωσε, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο από:

«Έχω αμαρτήσει κατά της Γης».




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top