Χθες - κατά το Π.Η. - εορταζόταν η ''Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού''.

Πολλά άρθρα αναρτήθηκαν (με πάμπολλα σχόλια καυστικά ή μη γνωστού  περιεχομένου) για την εμφάνιση - ίδια ημέρα -  του Τιμίου Σταυρού στον Υμηττό το 1925 εις τους Παλ/τες. Δείτε στα σχετικά άρθρα κάτωθι. Και πως τίμησαν οι Παλ/τες την εμφάνιση αυτή; Πως την τιμούν σήμερα; Δυστυχώς μόνον εις τα λόγια! 

Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι όσα περισσότερα μας δίνει ο Θεός, τόσο πιο ''αυστηρός'' θα είναι στην κρίση Του προς εμάς. Ο Θεός έδειξε τότε ότι είχε εγκρίνει τον αγώνα, αλλά ποιόν αγώνα; Τον αγώνα κατά των καινοτομιών αλλά και της υπερασπίσεως των πατρώων παραδόσεών μας. Συνεχίζουν το ίδιο σήμερα ή ο καθένας επαναπαύτηκε εκεί που είναι; Έχουν καμία σχέση οι αγωνιστές του τότε με τους σήμερα; Εις την ουσία εκκοσμικεύθηκαν  (και πολλά άλλα.....) και οι ίδιοι. Οι δικαιολογίες ίδιες με της επισήμου εκκλησίας. Τι να τις κάνουμε τις 13 ημέρες όταν αρχίζουμε να ομοιάζουμε με όσους είχαμε διαφορές; Θα πει κανείς ότι δεν έχουν σχέση με Οικουμενισμό. Αυτό θα έλειπε να είχαν! Μήπως όμως ο συγκρητισμός αυτός είναι σε διαφορετικό επίπεδο; 

Τι είναι ο συγκρητισμός ουσιαστικά; Ο συγκρητισμός είναι ο συνδυασμός διαφορετικών πίστεων κ.α. Υπάρχει ΕΝΑ φρόνημα; Υπάρχει ΜΙΑ πίστη; Υπάρχει ΜΙΑ συμφωνία; ΜΙΑ ομοφροσύνη; ΜΙΑ ομοψυχία; Δεν νομίζουμε να υπάρχει και καλόν θα είναι να προβληματιζόμαστε σοβαρά. 

Το να δημοσιεύουμε και να καυχόμαστε για τις παλαιές δόξες είναι καλό, μόνο που δεν μας τιμά αλλά μας προσβάλλει βλέποντας την σύγχρονη παρακμή μας. Να βάλουμε καλό λογισμό, είναι έστω ένα είδος ταπεινώσεως και αυτό αν το αξιοποιήσουμε όπως πρέπει.

Είθε ο Δεσπότης Χριστός να μας φωτίσει όλους σε αυτές τις δύσκολες ημέρες.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top