Γνωρίζουμε ότι ένα από τα σημεία των καιρών θα είναι η σύγχυση μεταξύ των χριστιανών. Το απαράδεκτο του τραγικού φαινομένου αυτού, είναι η επιμονή εις το να διασπείρεται η σύγχυση αυτή. Έτσι βλέπουμε να μην υπάρχει ούτε μίαν συμφωνία, ούτε ομοφροσύνη, ούτε ομοψυχία, ούτε μία πίστη, άλλα πιστεύει και φρονεί ο ένας, άλλα ο άλλος κ.λπ. Το χειρότερο είναι ότι το αυτό συμβαίνει και στους ρασοφόρους, είτε αυτοί είναι Επίσκοποι, είτε απλοί ιερείς ή μοναχοί. Αυτό έχει και ως επόμενη φυσική συνέπεια, η σύγχυση αυτή να καταλήγει στους λαϊκούς οι οποίοι με την σειρά τους είτε θα έχουν έριδες μεταξύ τους, είτε θα καταλήξουν σε ψυχιατρεία! Είναι ντροπή και είναι ξεκάθαρα χαρακτηριστικό ελλείψεως της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος. Το γιατί θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι ίδιοι.
Δυστυχώς απ΄ ότι φαίνεται ο καθένας έχει αναπαυτεί στην θέση του, οπότε ας πιστεύει και ότι θέλει αρκεί να μην διαλύσουμε ότι έχουμε φτιάξει.
Αμ δε τα κηρύγματα; Μόνον για γέλωτα είναι (δεν γελούν μόνον οι προσωπολάτρες ή οι γεροντολάτρες....), διότι πράττουν τα αντίθετα απ΄ όσα κηρύττουν.
Κρίμα για πολλοστή φορά.....

 

2 comments:

  1. Έχετε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός στον νου σας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σύγχιση στα θεολογικά θέματα έχει διευρυνθεί στην εποχή μας και εξ αιτίας της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία όπου μπαίνουν και παράμετροι πολιτικοί, οικονομικοί, ανταγωνισμοί εξουσίας, ανταγωνισμοί σφαιρών επιρροής, ανταγωνισμοί επιστημονικής αυθεντίας , εσχατολογικά σενάρια κ.λ.π και όλα αυτά πολλαπλασιαζόμενα μέσω του διαδυκτίου. Οσον αφορά τα του οίκου μας ,δηλαδή των πιστών, προφήτες διάφοροι και προφήτισσες λένε δημόσια ότι τους έλθει στο νου και την φαντασία τους και εμεις δυστυχώς τα ακούμε και παρακολουθούμε ακομη και κατά χιλιάδες με αποτέλεσμα το φαινόμενο να χειροτερεύει. Οσον αφορά τις θεολογικές θέσεις κυριολεκτικά ΒΑΒΕΛ. Είναι πολλοί πλέον εκείνοι που διατυπώνουν θέσεις ακόμη και στα Μυστήρια Του Θεού με τρόπο απόλυτο και Δογματικό λες και είναι σύμβουλοι Του Ιδιου Του Θεού, χωρίς διάθεση μαθητείας και παράκληση Φωτισμού. Γίναμε δυστυχώς πολλοί δογματολόγοι, κανονολόγοι, ερμηνευτές των Αγίων και η πηγή όλων αυτών των πνευματικών αταξιών είναι η ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας και την κρίση μας. Μετάνοια αδελφοί με πρώτον εμένα, μετάνοια και Πίστη Στον Χριστό μας. Ενας ένας από εμάς που θα ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο θα βγεί σταδιακά από αυτόν τπν Πειρασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top