Ο κ. Πλεύρης στην δίκη της Χρυσής Αυγής χαιρέτισε ναζιστικά (επικαλούνται τον χαιρετισμό του Μεταξά μερικοί από αυτούς ή τον αρχαιοελληνικό χαιρετισμό....) για τρίτη φορά.
Γνωρίζουμε τα φρονήματά του από παλαιούς καιρούς, μελετώντας όλα σχεδόν τα βιβλία του στο άνθος της νιότης μας, όταν ''έβραζε το αίμα μας'' κατά το λαϊκό λεχθέν,  και φανατιζόμασταν αρκετά εύκολα. Οι απόψεις του στο σχετικό βίντεο κάτωθι.....
Λυπηρό είναι ότι και στην εκκλησία υπάρχουν μέλη της που ερωτοτροπούν με τις εθνικιστικές ιδέες αυτές, πλανώμενοι λόγω της αγάπης τους για το έθνος. Φυσικά δεν μπορούν να διακρίνουν - όπως άλλωστε και κάθε ακραίος που δεν έχει αίσθηση του μέτρου - ότι ο πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό και τις ιδέες του. Ο εθνικισμός είναι μία άσχημη καρικατούρα. 
Κάποιοι από αυτούς ασχολούνται και με την πολιτική. 
Ο εθνοφυλετισμός είναι καταδικασμένος  το 1872 από την Εκκλησία και έτσι θα παραμείνει, κραυγάζοντες και εμείς μαζί με την Εκκλησία:

 «Ἀποκηρρύτομμεν κατακρίνοντες καί καταδικάζοντες τόν φυλετισμόν, τουτέστι τάς φυλετικάς διακρίσεις καί τάς ἐθνικάς ἔρεις καί ζήλους καί διχοστασίας ἐν τῇ τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίᾳ, ὡς ἀντικείμενον τῇ διδασκαλίᾳ τοῦ Εὐαγγελίου καί τοῖς ἱεροῖς κανόσι τῶν μακαρίων πατέρων ἡμῶν, «οἵ καί τήν ἁγίαν Ἐκκλησίαν ὑπερείδουσι, καί ὅλην τήν χριστιανικήν πολιτείαν διακοσμοῦντες πρός θείαν ὁδηγοῦσιν εὐσέβειαν∙
Τούς παραδεχομένους τόν τοιοῦτον φυλετισμόν καί ἐπ’ αὐτῷ τολμῶντας παραπηγνῦναι καινοφανείς φυλετικάς παρασυναγωγάς κηρύττομεν, συνωδᾷ τοῖς ἱεροῖς κανόσιν, ἀλλοτρίους τῆς μιᾶς, ἁγίας, καθολικῆς καί ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας καί αὐτό δή τοῦτο ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ».

Δείτε το βίντεο:




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top