Στο ιστολόγιο ''Τρελογιάννης'' είδαμε σημερινή ανάρτηση υπό τον τίτλο: ''Βουτιές στον πάγο,Τα Θεοφάνεια στη Ρωσία''. Το βίντεο αυτό αναρτήθη στον ιστότοπο Youtube στις 6 Ιανουαρίου 2020 με το νέο εορτολόγιο.

Στην ανάρτηση γράφονται τα εξής:

«Το μπάνιο στο ομοίωμα της κολυμβήθρας με το παγωμένο νερό την ημέρα των Φώτων, είναι μια από τις πιο σημαίνουσες και αγαπητές Ρωσικές ορθόδοξες παραδόσεις. Η κολυμβήθρα στήνεται μερικές φορές στους ναούς ή στα παρεκκλήσια, αλλά συνήθως τον ρόλο αυτό έχουν οι τρύπες σε σχήμα σταυρού που ανοίγονται στις παγωμένες λίμνες και στα ποτάμια».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ρωσία ακολουθεί το παλαιό εορτολόγιο οπότε δεν εόρτασε ακόμα τα Θεοφάνεια. Επίσης σε άλλα ιστολόγια και κανάλια, προ ημερών, είδαμε να γράφουν και να λέγουν ότι η Βηθλεέμ εόρτασε Χριστούγεννα (!) ενώ η αλήθεια είναι ότι και η Βηθλεέμ εορτάζει επίσης με το παλαιό εορτολόγιο. Οπότε αγαπητέ ''Τρελογιάννη'' η ''ημέρα των Φώτων'' στην Ρωσία δεν είναι σήμερα, και είναι λυπηρό που ακόμα ακολουθείτε εμμονικά μία καινοτομία η οποία δίχασε και διαίρεσε τους Ορθοδόξους με στόχο τον κοινό εορτασμό μετά των αιρετικών (βλ. Εγκύκλιο 1920). Η εμπάθεια που έχετε προς τους Παλαιοημερολογίτες δεν θα έπρεπε να είναι αφορμή ώστε να μην λέγεται η αλήθεια. Ίσως με τον ''Κοινό εορτασμό του Πάσχα'' που ετοιμάζουν να συνέλθετε.... Υ.Γ. Αυτά να βλέπουν και οι ΓΟΧ οι οποίοι έχουν κάνει διάσημες - λόγω του αντιεμβολιασμού - διάφορες ιστοσελίδες, οι οποίες απορρίπτουν και το παλαιό εορτολόγιο και τους ίδιους....

2 comments:

  1. Ν αγιασει το στομα σου Ιωαννη.Καλλα Χριστουγεννα.Ορθοδοξος αδελφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο ο Τρελογιάννης και οι Νγτες να συνέλθουν, αδελφέ Ιωάννη ;

    Μήπως το συνέλθετε αρμόζει πρώτα στους Πγτες ;

    Καλά Χριστούγεννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top