Σε διάφορα άρθρα έχουμε αναφέρει τα σχετικά που αφορούν την στρατηγική των αποτειχισμένων.  Παράδειγμα:

«Αντί να συναντηθούν (συναντηθούμε) εκ του σύνεγγυς (κατηγορήθηκαμε ως μασώνοι κάποτε όταν το αναφέραμε αυτό), να κάνουν συνάξεις, διαλόγους, να συζητηθούν οι διαφωνίες κ.α. ώστε να βρεθεί ένα κοινό μέτωπο του αγώνα, αρέσκονται εις το να βγάζουν βίντεο δημόσια (νέα τακτική), άρθρα, και να παρουσιάζουν  επιχειρήματα, αναιρέσεις άλλων επιχειρημάτων, και πόσα ακόμα, με σκοπό την διαφώτιση του κόσμου από τις δήθεν ''στάχτες'' που ρίχνουν οι αντίπαλοί, που όμως δεν είναι αντίπαλοι, αλλά δήθεν αδελφοί, που στο τέλος τους χαρακτηρίζουν κιόλας με κάποιο επίθετο!
Η κάθε ομάδα αποτειχισμένων πρεσβεύει την δική της ''αλήθεια'', η κάθε μία όμως από αυτές έχει την μοναδική ''αλήθεια'' και ''αυθεντία''!»

Σε μια τελευταία και πάλι διάσπαση μεταξύ τους, απολογούμενος ο π. Ευθύμιος έγραψε ότι:

“…χαίρονται οἱ ΓΟΧ καί βέβαια οἱ Οἰκουμενιστές, ὅταν ἐμεῖς οἱ ἴδιοι δημοσιοποιοῦμε καί ἐπιβεβαιώνουμε κάποιες διαφορές καί διαφωνίες μας καί μάλιστα ὅταν τίς ἀναγάγουμε στό βαθμό τῆς αἱρέσεως…” 

H αλήθεια είναι όμως ότι δεν χαίρονται καθόλου οι ΓΟΧ, αλλά λυπούνται σφόδρα, διότι όταν κάποτε τα λέγαμε στον ίδιο, δηλαδή το τι θα έπρεπε να προσέξουν εφόσον έχουμε πείρα των διασπάσεων ως παλαιότεροι από αυτούς, το τι θα έπρεπε να γίνει κ.α., τον π. Ευθύμιο τον ένοιαζαν οι αναγνώστες και το κοινό, τα ''ακαταμάχητα'' επιχειρήματά του εναντίον μας (κάποιος μία φορά μας είπε «σας έκανε με τα κρεμμυδάκια».... Ναι βέβαια! Ποιο λοιπόν το όφελος της δήθεν «νίκης» του;),  τις διαδικτυακές διαμάχες και όχι τους διαλόγους εκ του σύνεγγυς ώστε να βρεθούν όσα ενώνουν, και άλλα πολλά τα οποία κατά καιρούς έχουν αναλυθεί και εδώ αλλά και από το ιστολόγιο ''Κρυφό σχολειό''.
Και όλα αυτά αντί να τον απασχολούν λυπούμενος και μετανοώντας ο ίδιος ως ο ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  του ναυαγίου των διαλόγων μεταξύ μας, τον απασχολεί και πάλι ο ''έξω κόσμος'' λέγοντας: «χαίρονται οἱ ΓΟΧ καί βέβαια οἱ Οἰκουμενιστές, ὅταν ἐμεῖς οἱ ἴδιοι δημοσιοποιοῦμε καί ἐπιβεβαιώνουμε κάποιες διαφορές καί διαφωνίες μας....»! 
Φυσικά και ενοχλείται ο π. Ευθύμιος διότι όσα κατηγορούσε εναντίον μας τα έπαθε ο ίδιος, οπότε ευνόητο θα ήταν να μην φαίνονται, να μην δημοσιοποιούνται, και δεν είναι μία η διάσπαση που έχουν μεταξύ τους όλοι οι αποτειχισμένοι. 
Παρατάξεις γίνανε και αυτοί με πρόσωπα που ηγούνται όπως ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς, π. Θεόδωρος Ζήσης, π. Σάββας Λαυριώτης, π. Ευφρόσυνος (ο εξαιρετικά κολλημένος με το Χάραγμα!) και άλλοι..... Θα μπορούσαμε εμείς οι ίδιοι να δημοσιεύσουμε αρκετό καιρό πριν τα χάλια τους, αλλά δεν το κάναμε διότι δεν θέλαμε να ομοιάσουμε με τους ίδιους και με όσα έπρατταν κατά καιρούς εναντίον των ΓΟΧ. 
Τον π. Ευθύμιο ειδικά δεν τον πείραζε βλέπετε δια το αν χαίρονται οι Οικουμενιστές αφού ο ίδιος χαιρόταν που δήθεν ''νικούσε'' κάνοντάς τους με τα ''κρεμμυδάκια''..... 
Με λίγα λόγια; Θλίψη και μόνο θλίψη και καθόλου χαρά δεν αισθανόμαστε όπως ο ίδιος για άλλη μία φορά λανθασμένα ενόμιζε και νομίζει.

Κρίμα....

1 comments:

  1. Όπου υπάρχει διωγμός εκεί υπάρχει και η Αλήθεια.

    Μια χαρά κοτσάνι την περνάνε όλοι με τις ομαδούλες και τις παρατάξεις τους, γιατί να τις χαλάσουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top