Σε διάφορες ιστοσελίδες έχει δημοσιευθεί ότι ο Καζαμίας ''ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ'' «προέβλεψε» το σιδηροδρομικό δυστύχημα αλλά και ότι συνεπάγεται περαιτέρω, δηλαδή έγραφαν για σατανισμούς, θυσίες κ.λπ. ανοησίες που δεν αξίζει καν να τις σχολιάσουμε!

Δημοσίευσαν λοιπόν τις κατωτέρω φωτογραφίες:



Οι Καζαμίες που κυκλοφορούν είναι πάμπολλοι και περιέχουν διάφορες «προφητείες». Κάποιες φορές μάλιστα  έβγαιναν! Γιατί προσδιοριζόταν ''σχετικά'' ο χρόνος έμενε όμως απροσδιόριστος ο τόπος. Αυτή ήταν και η ''πονηριά''. Πάντα κάτι συνέβαινε κάπου στην υφήλιο. Κάποια Κυβέρνηση άλλαζε τις ημέρες που προφήτευε ο «Καζαμίας» ή πέθαινε ένας βασιλιάς κ.α. όπως προέβλεπαν οι Καζαμίες. Τόσο μεγάλος ο κόσμος. Όλο και κάπου θα συνέβαινε ένα ναυάγιο, ένας καταστρεπτικός σεισμός ή μία έκρηξη ηφαιστείου. Τους φθινοπωρινούς μήνες προφήτευαν χειμαρρώδεις βροχές και πλημμύρες ποταμών, τους χειμωνιάτικους άφθονα χιόνια και διακοπές των συγκοινωνιών και τους θερινούς φοβερούς καύσωνες. Όπως διηγείτο ο Γρηγόριος Ξενόπουλος, με το πέρασμα του χρόνου, ήδη από τα τελευταία προπολεμικά χρόνια ο «Καζαμίας» έχανε τη λάμψη του. Τον αντικατέστησαν οι επιτραπέζιοι ημεροδείκτες, τα ημερολόγια τοίχου ή τσέπης ή τα περίφημα πολυτελή ημερολόγια που είχαν εγκυκλοπαιδικό και λογοτεχνικό χαρακτήρα, ογκώδη, πολυτελή και χρυσόδετα. Αλλά ο «Καζαμίας» δεν εξαφανίστηκε. Συνεχίζουν να εκδίδονται μέχρι τις ημέρες μας «Καζαμίες» προσπαθώντας να διατηρήσουν κάτι από την εκδοτική λάμψη και τη γραφικότητα του παρελθόντος.
Επίσης από τους πάμπολλους αυτούς Καζαμίες που κυκλοφορούν λησμονούν να αναφέρουν οι επιτήδειοι τις άπειρες φορές που αστοχούν! (Αυτόν ακριβώς τον τρόπο χρησιμοποιούν και οι σύγχρονοι ''αστρολόγοι'' που βγαίνουν «αληθινοί»!).
Για τους ''αμφισβητίες'' όμως ας δούμε έναν άλλον Καζαμία ΔΟΡΥΦΟΡΟ του έτους 2023 ώστε να δούμε αν όντως και αυτός αναφέρεται στο σιδηροδρομικό δυστύχημα......




Όπως βλέπετε δεν υπάρχει, υπάρχει αναφορά για επίθεση Κούρδων.... 
Σημαντικό να τονίσουμε ότι η «προφητεία» που βγήκε δήθεν αληθινή, ήταν για τις 7 Μαρτίου....
Επίσης επειδή αρέσει σε μερικούς να μπλέκουν ενδιάμεσα και τα περί του διαβόλου, να υπενθυμίσουμε ότι ο ιερός Χρυσόστομος αναφέρει ότι τέχνασμα του πειρασμού είναι όλα αυτά που δήθεν βγαίνουν ως αληθινά. Τα τεχνάσματα είναι διαφόρου τύπου μπερδεύοντας τον κόσμο που δεν ερευνά περαιτέρω ποια τα τεχνάσματά του, τον τρόπο που γίνονται κ.α.
Τέλος να υπενθυμίσουμε σε χριστιανούς, ότι υπάρχουν ιεροί κανόνες οι οποίοι αφορίζουν όσους ασχολούνται με τέτοια ζητήματα, διαβάζουν τέτοια βιβλία ή έντυπα, δίνοντας σημασία και πιστεύοντας τα λεγόμενα που ουσιαστικά είναι τεχνάσματα....

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Kαζαμίες υπάρχουν πάμπολλοι, και ανά διαφορετικό τεύχος περιέχουν διαφορετικά - παντός τύπου - γεγονότα, παρουσιάζοντάς τα ως «προφητείες» - ανά την υφήλιο, και άπειρες φορές αστοχούν.
Αν όντως κάποια στιγμή επιβεβαιωθούν, τότε επρόκειτο για ''τεχνάσματα'' όπως αναφέραμε για το παραπάνω ζήτημα.





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top