Οι περισσότεροι ήδη γνωρίζουν για το θαύμα του Τιμίου Σταυρού το 1925.

Πολλές φορές - από την εποχή εκείνη - πολλοί προσπάθησαν είτε να το κρύψουν, είτε να το αμφισβητήσουν, είτε να το παρερμηνεύσουν. 

Άλλοι είχαν γράψει ότι ήταν «ψευδόραμα του σατανά»! 

Άλλοι ότι ήταν «σκηνοθέτημα της φαντασίας»!

Άλλοι ότι ήταν «ψευδές»!

και άλλοι ότι ναι μεν έγινε, όμως προειδοποιούσε τους Παλ/τες ότι βρίσκονταν σε πλάνη! 

Διαβάσαμε λοιπόν μία νέα θεωρία (ΕΔΩ) που αναφέρει ναι μεν ότι το θαύμα έγινε αλλά:

«2. Το θαύμα έγινε στις 14.9.1925, ήτοι πριν το 1935• Τότε, που δεν υπήρχε Σύνοδος  των Παλαιοημερολογιτών. Τότε που όλοι ήταν ενσωματωμένοι στην Μία Εκκλησία !

3. Με το θαύμα του Τιμίου Σταυρού, δεν έδειξε ο Θεός την Ορθότητα του ιουλιανού ημερολογίου. Έδειξε την Ορθότητα και την ευλογία Του στους Ορθοδόξους που αποτειχίστηκαν απο την Κρατική Εκκλησία. Διότι η Εκκλησία της Ελλάδος καταπατώντας πλείστους κανόνες έκανε μονομερή  αλλαγή μέσα σε μια νύχτα, όπως επίσης και ο σκοπός της αλλαγής αυτής, που ήταν ο οικουμενισμός, όπως φαίνεται από την ιδιά την πατριαρχική εγκύκλιο του 1920 αλλά όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τα ίδια τα γεγονοτα. Έτσι λοιπόν, δεν είναι θέμα ημερολογίου, αλλά θέμα Ορθοδοξίας.»

Ο αρθρογράφος λοιπόν αναφέρει ότι όλοι ήταν ενσωματωμένοι στην Μία Εκκλησία και δεν υπήρχε Σύνοδος Παλ/τών. Γιατί αναφέρει όμως τα τοιαύτα καθόλου τυχαία και συνδεδεμένα μεταξύ τους στο κείμενο; Φυσικά διότι θεωρεί τα ίδια με την επίσημη εκκλησία, και δεν αναγνωρίζει καμία νομιμότητα κ.α. σε καμία Σύνοδο! Ξεκάθαρο! Ποιά Μία Εκκλησία εννοεί όμως και πώς στηρίζει την θεωρία αυτή; ''Με το θαύμα του Τιμίου Σταυρού, δεν έδειξε ο Θεός την Ορθότητα του ιουλιανού ημερολογίου. Έδειξε την Ορθότητα και την ευλογία Του στους Ορθοδόξους που αποτειχίστηκαν απο την Κρατική Εκκλησία''. 

Η ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ για τον αρθρογράφο είναι λοιπόν η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ, οι Παλαιοημερολογίτες είχαν την ορθότητα - πάντα κατά τον ίδιο - διότι δήθεν αποτειχίστηκαν!!!
Πως καταρρέει όλο αυτό το οικοδόμημα που ο αρθρογράφος προσπαθεί να κτίσει; Μα απλούστατα από τα ίδια τα γεγονότα που ο ίδιος ή αγνοεί ή κάνει πως τα αγνοεί..... Οι Παλαιοημερολογίτες του 1924 ΔΕΝ ΔΙΕΚΟΨΑΝ κάποιο μνημόσυνο (έχουμε δημοσιεύσει πάμπολλες φορές αποδείξεις γι΄ αυτό με ιστορικά στοιχεία) ούτε και ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΗΚΑΝ! Οι ιερείς που συνέχιζαν να ακολουθούν το παλαιό, και που δεν διέκοψαν
 κάποια εκκλησιαστική κοινωνία,  διώκονταν από την επίσημη εκκλησία δια μέσω αστυνομικών οργάνων , και οι Ναοί είτε σφραγίζονταν, είτε αντικαθιστούσαν τους ιερείς που ακολουθούσαν το παλαιό με άλλους.

Οπότε όχι μόνον είναι λανθασμένη η θεωρία του αρθρογράφου, αλλά θα λέγαμε ότι αποπροσανατολίζει από την αλήθεια διότι ο ίδιος έχει αποτειχιστεί και δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση από εμάς αναλύοντας περισσότερο το γιατί ερμηνεύει το αδιαμφισβήτητο γεγονός με τον τρόπο αυτό.

Αξίζει να συνεχίσουμε αναιρώντας και τις υπόλοιπες ανοησίες του άρθρου; 
Ειλικρινά έχουμε βαρεθεί να ασχολούμαστε με διαφόρους που διαστρέφουν την πραγματικότητα, και το λυπηρό είναι ότι όσοι αποτειχίζονται αποκτούν μίαν ''ΑΥΘΕΝΤΙΑ'' ερμηνεύοντας (παρερμηνεύοντας δηλαδή) ζητήματα όπως οι ίδιοι θέλουν, ανακαλύπτοντας κάθε φορά και μία νέα θεωρία, μία νέα εξήγηση, μία νέα ''ανακάλυψη'' για να στηρίξουν την θέση τους! 

Είναι τραγικό να διαστρέφεται η πραγματικότητα και η αλήθεια για να περάσεις άλλα ''μηνύματα''..... Το ζήτημα της νομιμότητας των Συνόδων των Παλ/τών είναι άλλο ζήτημα που δεν έχει καμία σχέση με το θαύμα!

Αν οι Παλαιοημερολογίτες στιγματίστηκαν από τον υπερζηλωτισμό άλλων, οι αποτειχισμένοι στιγματίζονται από την υπεροψία και υπερ-εγωισμό των άλλων.

Παντού όμως υπάρχουν οι εξαιρέσεις, και μένουμε με την ελπίδα ότι  οι εξαιρέσεις αυτές κάποια στιγμή θα πορευθούν μαζί, θα τους ενώσει ο Κύριος, μυστικώ τω τρόπω,  σε αυτούς τους δύσκολους και διαστροφικούς καιρούς που ζούμε!

Χριστός Ανέστη!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top