Τον Μάρτιο, είχαμε γράψει ένα άρθρο που αφορούσε το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Στο ζήτημα αυτό, οι γνωστοί πλανεμένοι ανέφεραν ότι δήθεν το προέβλεψε ο ''Καζαμίας''!!!! Απαντήσαμε φυσικά....
Στην απάντηση είχαμε αναφέρει:
''Οι Καζαμίες που κυκλοφορούν είναι πάμπολλοι και περιέχουν διάφορες «προφητείες». Κάποιες φορές μάλιστα έβγαιναν! Γιατί προσδιοριζόταν ''σχετικά'' ο χρόνος έμενε όμως απροσδιόριστος ο τόπος. Αυτή ήταν και η ''πονηριά''. Πάντα κάτι συνέβαινε κάπου στην υφήλιο. Κάποια Κυβέρνηση άλλαζε τις ημέρες που προφήτευε ο «Καζαμίας» ή πέθαινε ένας βασιλιάς κ.α. όπως προέβλεπαν οι Καζαμίες. Τόσο μεγάλος ο κόσμος. Όλο και κάπου θα συνέβαινε ένα ναυάγιο, ένας καταστρεπτικός σεισμός ή μία έκρηξη ηφαιστείου. Τους φθινοπωρινούς μήνες προφήτευαν χειμαρρώδεις βροχές και πλημμύρες ποταμών, τους χειμωνιάτικους άφθονα χιόνια και διακοπές των συγκοινωνιών και τους θερινούς φοβερούς καύσωνες''
Έτσι και σήμερα, ενώ υπάρχουν διάφορες καταστροφές σε ολόκληρο τον κόσμο, κάπου κάτι θα συμβεί.
Στην χώρα μας οι καταστροφές τα τελευταία έτη ήταν αρκετές. Τελευταία είχαμε τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.
Για αυτά λοιπόν τα λυπηρά γεγονότα, τόλμησαν οι ακραίοι κύκλοι, ''οι πάντα φοβεροί προς την κακίαν'', κατά τον Μ. Βασίλειο, με ψυχρότητα και σκληρότητα καρδίας, δίχως καμία αίσθηση ή λόγο συμπαθείας προς τους πληγέντες, να ξεστομίσουν και να πουν ότι ο Βόλος έπαθε (η Καρδίτσα;; τα Τρίκαλα κ.α. τι;;;;), διότι εκεί είναι η εκδοθείσα αρχή των νέων ταυτοτήτων και επειδή δήθεν ήταν υπέρ των εμβολίων!!!
Φυσικά οι πλανεμένοι από την τύφλα τους δεν είδαν ότι ο κόσμος στον Βόλο ξενυχτούσε με τεράστιες ουρές στο ΑΤ Βόλου για να μην πάρουν τις νέες!



Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πλάνης.
«Ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής κέκτηται μεν ζήλον αλλ' ου κατ' επίγνωσιν, πλανάται εν ταις σκέψεσι και ενεργείας αυτού και εργαζόμενος δήθεν υπέρ της δόξης του Θεού παραβαίνει τον νόμον της προς τον πλησίον αγάπης.
Ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής εύχεται τω Θεώ να ρίψη πυρ εξ ουρανού και να κατακαύση πάντας τους μη δεχόμενους τας αρχάς και πεποιθήσεις αυτού». (Αγίου Νεκταρίου)
και να συμπληρώσουμε ότι ''χαίρεται'' επειδή δήθεν βγαίνουν οι «προφητείες» του!

Υ.Γ. Επαναλαμβάνω ότι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των ακραίων είναι η ικανότητα το να προσφέρουν αληθοφανή στοιχεία για να στηρίξουν τις απόψεις τους. Αντιλαμβάνονται ότι η παρουσίαση τέτοιων γεγονότων δίνει αυθεντικότητα και επιρροή στα επιχειρήματά τους. Έτσι, χρησιμοποιούν αληθινές ειδήσεις, στατιστικά στοιχεία, και πραγματικές ιστορίες ως βάση για τις ψευδείς τους αναλύσεις και επιχειρήματα.
Ένα παράδειγμα αυτής της πρακτικής είναι η χρήση εμφανώς πραγματικών γεγονότων για να δημιουργήσουν σύγχυση σχετικά με τις αιτίες και τις επιπτώσεις τους. Επιλέγουν στοιχεία που υποστηρίζουν τις δικές τους αντιλήψεις, αγνοώντας ολοκληρωτικά το ευρύτερο πλαίσιο και τις αντίθετες απόψεις. Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούν να πείσουν το κοινό να ακολουθήσει την αντίληψή τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top