Μεγάλη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ κατά της κυβέρνησης του Νετανιάχου, για το πως διαχειρίστηκε την σύγκρουση με την Χαμάς. Με κεντρικό σύνθημα “Οι μέρες σου είναι μετρημένες” ζήτησαν επίσης την απελευθέρωση των Ισραηλινών κρατουμένων στη Γαζα.

Να υπενθυμήσουμε πως το φαινόμενο διαμαρτυριών στο Ισραήλ κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου δεν είναι δημιούργημα μόνο των τελευταίων γεγονότων από την σύγκρουση στη Χαμάς. Ο Νετανιάχου είναι ένας αυταρχικός σιωνιστής που επέβαλε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τα πιο ακραία μέτρα την εποχή του κορωνοϊού.

Όταν προσπάθησε να περάσει με νόμο «τον έλεγχο των δικαστικών στην δικαιοσύνη», ισραηλινοί πολίτες ήταν επι εβδομάδες κατα χιλιάδες στους δρόμους κατά του νέου μέτρου. Οι διαδηλωτές έλεγαν τότε ότι εάν η κυβέρνηση καταφέρει να προωθήσει τα σχέδια, θα ενισχύσει τον πολιτικό έλεγχο στους διορισμούς δικαστών (κάτι που γίνεται ήδη στην Ελλάδα…), θα περιορίσει τις εξουσίες του Ανωτάτου Δικαστηρίου να επιβλέπει ή θα ανατρέπει κυβερνητικές αποφάσεις ή νόμους της Κνεσέτ που είναι παράνομες απο το σύνταγμα.

Δείτε ακόμη ένα βίντεο απο την τεράστια διαδήλωση στο Τελ Αβίβ


ΠΗΓΗ 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top