Σε μια ατμόσφαιρα κατανυκτικής περισυλλογής και γεμάτη ελπίδα, το κτίριο της Βαπτιστικής Εκκλησίας της Ινδονησίας


Το λογότυπο της Εκκλησίας των ''βαπτιστών"


στο Νότιο τμήμα της Τζακάρτα (σ.σ. 5/2/2024) έγινε μάρτυρας της συγκέντρωσης χριστιανών από διάφορες ομολογίες. Το Φόρουμ Χριστιανών (FUKRI), με πνεύμα ενθουσιασμού για τις εκλογές του 2024, διοργάνωσε μια Εβδομάδα Προσευχής με θέμα την ενότητα, τη δικαιοσύνη και την ακεραιότητα στην επικείμενη πολιτική σκηνή. (σ.σ. Στο τέλος του άρθρου παρατίθεται το βίντεο).

Επαναλαμβάνουμε ότι το (FUKRI) σημαίνει ''Ινδονησιακό Χριστιανικό φόρουμ'' γεννήθηκε από το Παγκόσμιο Χριστιανικό Φόρουμ (GCF) που είναι ένα διεθνές φόρουμ. Η ίδρυση του GCF ξεκίνησε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (WCC).
Η εκδήλωση άνοιξε με θερμό καλωσόρισμα από τον Αιδ. Rendy Chuang, ο οποίος στην ομιλία του δεν τόνισε μόνο τη σημασία της ενεργής συμμετοχής των χριστιανών στις εκλογές ως μορφή ευθύνης του πολίτη, αλλά προέτρεψε και σε πέντε συγκεκριμένες δράσεις: προσευχή για την επιτυχημένη διεξαγωγή των εκλογών, αναζήτηση της αλήθειας στην επιλογή, συμμετοχή στην ψηφοφορία, επιλογή ηγετών με ακεραιότητα και διαφύλαξη της ενότητας παρά τις (θεολογικές) διαφορές που έχουν μεταξύ τους.
Στην Παγκόσμια Εβδομάδα Προσευχής φέτος, που διοργανώθηκε από την κ. Μπουρκίνα Φάσο, το θέμα που τέθηκε αντλεί έμπνευση από την ευαγγελική παραβολή του Καλού Σαμαρείτη. Η παραβολή αυτή, που διδάσκει την αγάπη και το έλεος πέρα από εθνικά και θρησκευτικά σύνορα, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στο πλαίσιο της προεκλογικής προετοιμασίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες παγκόσμιες και τοπικές συνθήκες, το θέμα αυτό υπενθυμίζει σε όλους μας τη σημασία της ενσυναίσθησης, της καλοσύνης και της δράσης σε μια διχασμένη κοινωνία. Υπογραμμίζει ότι ο καθένας, ανεξαρτήτως καταγωγής, μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην οικοδόμηση μιας δίκαιης, ειρηνικής και φιλόξενης κοινωνίας για όλους.
Στο φόρουμ παρέστησαν εκπρόσωποι από την Εθνική Εκκλησιαστική Στέγη, δηλαδή η Κοινωνία των Εκκλησιών της Ινδονησίας (PGI),

 Το λογότυπο του (PGI)


η Συνδιάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων της Ινδονησίας (KWI),

Το λογότυπο της (KWI)

η Κοινωνία Ευαγγελικών Εκκλησιών και Οργανισμών της Ινδονησίας (PGLII),

Το λογότυπο του (PGLII)


η Κοινωνία Πεντηκοστιανών Εκκλησιών της Ινδονησίας (PGPI),



Το λογότυπο του (PGPI)

η Κοινωνία Βαπτιστών Ινδονησίας (PGBP),


Tο λογότυπο του (PGBP)

ο Στρατός Σωτηρίας (BK),



Ένα από τα διάφορα λογότυπα του (BK)



η Χριστιανική Εκκλησία των Αντβεντιστών (GMAHK),



Το λογότυπο του (GMAHK)

η Ορθόδοξη Εκκλησία (η οποία έχει προσχωρήσει στους Γ.Ο.Χ. Ελλάδος) της Ινδονησίας (GOI)



Το λογότυπο της (GOI) 

και εκπρόσωποι του Εθνικού Δικτύου Προσευχής (JDN).



Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδονησίας (GOI) εκπροσωπήθηκε από σημαντικούς αξιωματούχους που διαδραμάτισαν καίριο ρόλο στη συνεργασία αυτή. Ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας (Wasekum) κ. Agapios Hideo Gunawan, ο Αντιταμίας (Wabendum) κ. Serafim Peeter, ο Συντονιστής Komox Depok κ. Timothius Tommy, (ο οποίος διακρίνεται ιδιαιτέρως στο κάτωθι βίντεο)


 ο κ. Timothius Tommy στο 59:35 του κάτωθι βίντεο

ο Συντονιστής Komox Bekasi κ. Andreas Bowo Swasono, μαζί με αρκετούς πιστούς που παρευρέθηκαν, ήταν οι εκπρόσωποι που συνέβαλαν σημαντικά στον διάλογο για την επιτυχία των επερχόμενων εκλογών.
Η παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ινδονησίας (GOI) στην εκδήλωση αυτή, δείχνει τη σοβαρότητά της να συνεργαστεί με άλλες εκκλησίες για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και της ανοχής στην Ινδονησία. Αποτελεί ένα θετικό βήμα προς την υποστήριξη της ενότητας και της δικαιοσύνης στην πολιτική σκηνή του μέλλοντος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το FUKRI κάλεσε όλα τα μέρη του έθνους να μετατρέψουν τις εκλογές σε μια γιορτή της δημοκρατίας που σέβεται τις διαφορές, διατηρώντας παράλληλα την ενότητα και την αδελφοσύνη. Αυτό το μήνυμα είναι σημαντικό, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εκλογές καθορίζουν όχι μόνο την πορεία της εθνικής ηγεσίας, αλλά και το μέλλον του έθνους στο πλαίσιο της υλοποίησης του Indonesia Emas 2045.
Σε χωριστή συνέντευξη, ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας (Wasekum) της GOI, κ. Agapios Hideo Gunawan, απηύθυνε το ακόλουθο κάλεσμα: «Προς όλους τους πιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ινδονησίας, ιδιαίτερα, και προς όλους τους πολίτες της Ινδονησίας γενικά, θα ήθελα να σας προσκαλέσω όλους να ασκήσουμε από κοινού το δικαίωμα και την ευθύνη μας στις εκλογές του 2024. Ας συμμετάσχουμε ενεργά, ας αναζητήσουμε την αλήθεια, ας ψηφίσουμε και ας επιλέξουμε ηγέτες με ακεραιότητα. Μέσα από τις διαφορές μας, μπορούμε να διαφυλάξουμε την ενότητα και να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για το έθνος μας. Εύχομαι οι εκλογές αυτές να διεξαχθούν ειρηνικά και να φέρουν βιώσιμη πρόοδο στην Ινδονησία .
Η Εβδομάδα Προσευχής δεν αποτέλεσε μόνο μια αφορμή για πνευματική περισυλλογή, αλλά και για διάλογο και συζήτηση για τη δημοκρατία. Οι Χριστιανοί κλήθηκαν να σκέφτονται και να δρουν με σύνεση στην πολιτική σκηνή. Αυτό υποδηλώνει ότι η θρησκεία μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην καλλιέργεια υγιούς και υπεύθυνης πολιτικής συνείδησης στους πολίτες.
Συνοψίζοντας, η Εβδομάδα Προσευχής και το μήνυμα του FUKRI δεν αποτελούν απλώς μια θρησκευτική εκδήλωση, αλλά ένα κοινωνικό κίνημα που παρακινεί τους Χριστιανούς και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργότερα στη διαμόρφωση μιας δίκαιης και ειλικρινούς δημοκρατίας. Με το πνεύμα που πρεσβεύει το φόρουμ, ας ελπίσουμε ότι οι εκλογές του 2024 θα διεξαχθούν σε ειρηνική ατμόσφαιρα, με δικαιοσύνη και θα φέρουν ηγέτες που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του λαού.



ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΗΓΕΣ:




5 comments:

  1. Υπάρχει κανείς που μπορεί να μου εξηγήσει γιατί οι ΓΟΧ-Κ στην επίσημη σελίδα τους στο διαδίκτυο κατηγορούν τους Νγτες για οικουμενισμό αφού και οι ίδιοι κάνουν τα ίδια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να κοροϊδέψεις μερικούς ανθρώπους μερικές φορές αλλά δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τους πάντες για πάντα…

      Διαγραφή
  2. Αυτοι είναι αιρετικοι οι ΓΟΧ δεν έχουν καμία θέση εδώ δεν έχουν και καμιά εκκλησιαστική επικοινωνία γιατί σκοπτικά τους αναφέρεις εδώ είσαι φιλοκακατιγορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ΓΟΧ έχουν κοινωνία με τους Ινδονήσιους. Μην γράφεις βλακείες

      Διαγραφή
  3. ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ο επισκοποσ κλιμις εγραψε με ολη την ευκαιρια για των ( ΕΠIΣΚΟΠΟ ΜΑΓΝΗΣIΑΣ ΧΡΥΣOΣΤΟΜΟΣ ΝΑΣΛIΜΗ ) για των πνευματικοτου δεν εχει το θαροσ να γραψει? που ειναι πολυ πιο ανωτερος ο βιος του (ΙΣΑΞΙΟΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ) Αλα ντραπηκε και η ντροπη πεστε του , ξεερει πολυ καλα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top