patriarxis kirillos

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Τη βαθιά του λύπη για τον θάνατο του π. Νικολάου Κοτέλνικοφ, ο οποίος έχασε τη ζωή του με βάναυσο τρόπο από ισλαμιστές τρομοκράτες οι οποίοι επιτέθηκαν στην πόλη Ντέρμπεντ στο Νταγκεστάν, εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

"Η καρδιά μου υποφέρει και θρηνεί βαθύτατα για τον θάνατο του π. Νικολάου Κοτέλνικοφ, ο οποίος υπήρξε απώλεια μιας βάρβαρης τρομοκρατικής επίθεσης" - τονίζει μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Κύριλλος ανέφερε ότι "οι ιδεολόγοι και οι δράστες αυτού του εγκλήματος, επιδιώκοντας να σπείρουν τους σπόρους του μίσους και της διχόνοιας μεταξύ εκπροσώπων διαφορετικών εθνικοτήτων, πολιτισμών και θρησκειών, επέλεξαν κυνικά να πραγματοποιήσουν τις προθέσεις τους την ιερή ημέρα της Πεντηκοστής".

"Προσεύχομαι ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του π. Νικολάου, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαρτυρικά. Προσεύχομαι και για όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους, αλλά και να δώσει ο Θεός παρηγοριά στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων" - συμπληρώνει κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας.

p nikolaos kotelnikofΟ αδικοχαμένος π. Νικόλαος Κοτέλνικοφ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top