«ΕΙΣΕΠΕΣΕ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΟΝ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΝ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΘΕΛΗΣΗ (η Εκκλησία) ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΝΙΞΗ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗΝ ΚΙΝΗΣΗΝ, ΜΕ ΒΙΑΙΑ ΜΕΣΑ, ΚΑΘΑΙΡΕΣΑΣΑ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΡΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΡΙΣΑΣΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ...ΚΑΤΑΣΤΗΣΑΝ ΔΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.

(ΓΑΒΡΙΗΛ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΟΥ ''ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟΝ ΖΗΤΗΜΑ'' ΣΕΛ.17)
«ενεφανίσθη πανίσχυρος της Πολιτείας η πυγμή προς επιβολήν της τάξεως και πειθαναγκασμόν των παλαιοημερολογιτών, όπως συμμορφωθώσι προς τα υπό της καθεστηκυίας εκκλησ. Αρχής περί του ημερολογίου αποφασισθέντα. Το αποτέλεσμα της ενεργείας ταύτης υπήρξεν αρνητικόν.
Διότι συμπτυχθέντα προς καιρόν τα αντιδραστικά στοιχεία, επανήλθον μετ' ου πολύ εις τα ίδια, ενώ παραλλήλως η άσκησις της βίας εσφυρηλάτησε ενότητος δεσμούς μεταξύ των διωκομένων και ενίσχυσε το αντιδραστικόν φρόνημα αυτών».

(ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗ, Αρχιεπισκόπου Αθηνών)

Και πως δηλαδή θα γίνουν αυτές οι ''απαραίτητες κυβερνητικές ενέργειες'' που απαιτούσε ο Πατριάρχης (βλ. βίντεο);
Θα κάνουν και πάλιν το ίδιο λάθος να γίνουν διώκτες και οι σύγχρονοι, όπως έγινε και παλαιότερα με τους Παλ/τες, δεικνύοντας ξεκάθαρα ότι δεν έχουν ίχνος Ορθοδοξίας; Οι Ορθόδοξοι δεν διώκουν αλλά διώκονται!
Θα θελήσουν να κάνουν μάρτυρες τους Εσφιγμενίτες και να διαδοθεί η φήμη τους παγκοσμίως;
Ο κ. Βαρθολομαίος είχε απαιτήσει τον Απρίλιο του 2024 τα εξής:

«Επιλαμβανόμεθα δε της ευκαιρίας για να εκφράσουμε την ευαρέσκειά μας προς τον νέο Πολιτικόν Διοικητήν του Αγίου Όρους, εξοχότατον κ. Αναστάσιο Μητσιάλη, ο οποίος σε πρόσφατη δήλωσή του εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον δίκαιο αγώνα της κανονικής αδερφότητος Εσφιγμένου έναντι των καταπατητών της περιουσίας και της ιστορίας της. Ευχόμεθα ολοκαρδίως η εκφρασθείσα αυτή συμπαράστασις του κ. Πολιτικού Διοικητού να μην μείνει μόνο εις το επίπεδο των ωραίων του λόγων, αλλά να συνοδευτεί και από τις αναγκαίες προς τούτο κυβερνητικές ενέργειες.

Διότι είναι πράγματι προκλητικόν και απογοητευτικόν αι σχετικαί αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης να παραμένουν μέχρι και σήμερα, χρόνια τώρα, ανεφάρμοστες και ανεκτέλεστες από τους εκάστοτε κρατούντες ενός κράτους δικαίου και ιστορικού μέλους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και του Συμβουλίου της Ευρώπης».


Βίντεο με τις δηλώσεις του Οικ. Πατριάρχη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top