Διάφοροι πλανεμένοι παρερμηνεύουν την Αγία Γραφή διδάσκοντας ότι «θα πλανηθούν ΚΑΙ οι εκλεκτοί»! Οπότε παροτρύνουν τους πιστούς να τους ακολουθήσουν, είτε εις την «έρημο» μαζί τους, είτε εις την δική τους ''σέχτα'' που ''βαπτίζουν'' «Εκκλησία» κ.α.

Όντως αυτό αναφέρει η Αγία Γραφή; Θα πλανηθούν ΚΑΙ οι εκλεκτοί;

«ἐγερθήσονται γὰρ ψευδόχριστοι καὶ ψευδοπροφῆται καὶ δώσουσι σημεῖα μεγάλα καὶ τέρατα, ὥστε πλανῆσαι, εἰ δυνατόν, καὶ τοὺς ἐκλεκτούς» (Μτθ. 24, 24).

Η Άγια Γραφή ξεκάθαρα αναφέρει ότι θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο - αν είναι δυνατόν - να πλανήσουν και τους εκλεκτούς και όχι ότι θα πλανηθούν ΚΑΙ οι εκλεκτοί! Ποιοι είναι οι εκλεκτοί; Αυτοί που είναι ήδη γραμμένοι εις το βιβλίον της ζωής και οι οποίοι δεν θα πλανηθούν τελικώς. Ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος βλέπει την Εκκλησία των δικαίων, που συναθροίζονται γύρω από τον Αμνό, γύρω από τον Κύριο Ιησού Χριστό, που θυσιάστηκε για να μας καθαρίσει από τις αμαρτίες. Οι δίκαιοι πράττουν όπως τους διέταξε ο Θεός Πατέρας, εκτελούν το θέλημα του Θεού Πατέρα και του Υιού Του, Ιησού Χριστού. Ο Θεός έγραψε στα μέτωπά τους ότι Αυτός είναι ο Πατέρας τους.
Αυτοί που όντως θα πλανηθούν δεν θα είναι οι εκλεκτοί, αλλά όσοι - ήδη από τώρα - με τη ζωήν τους, με τις πράξεις τους, πράττουν τα έργα του διαβόλου και αυτή η συνήθεια προς το κακό θα τους οδηγήσει στην αναγνώριση της εξουσίας του εκτός αν προλάβουν να έλθουν εις επίγνωσιν και μετανοήσουν.

Στο παραπάνω κεφάλαιο, σε άλλους στίχους, αναφέρεται και κάτι πολύ σημαντικό.

«τότε ἐάν τις ὑμῖν εἴπῃ, ἰδοὺ ὧδε ὁ Χριστὸς ἢ ὧδε, μὴ πιστεύσητε·...
ἐὰν οὖν εἴπωσιν ὑμῖν, ἰδοὺ ἐν τῇ ἐρήμῳ ἐστί, μὴ ἐξέλθητε, ἰδοὺ ἐν τοῖς ταμείοις, μὴ πιστεύσητε·» (Μτθ. 24, 23, 26)

«Δηλαδή εάν κανείς σας πεί· εδώ είναι ο Χριστός η εκεί, μη πιστεύσετε!
Εάν σας πουν· εδώ εις την έρημον ευρίσκεται ο Χριστός, μη βγήτε· η εάν σας πουν ότι ο Χριστός ευρίσκεται εις τα πλέον απόμερα και ασφαλή δωμάτια, μη πιστεύσετε».

Τι λέγουν πολλοί ''αυτόκλητοι σωτήρες'' σήμερα; Δεν είναι εκεί ο Χριστός, αλλά εδώ που σας λέγουμε εμείς! Ο Χριστός βρίσκεται στην ''έρημο'', δηλαδή στην απομάκρυνση, που είμαστε εμείς! Ελάτε στην «Εκκλησία»!

Τι είναι το «ἐν τοῖς ταμείοις»;

Η φράση "ἐν τοῖς ταμείοις" προέρχεται από την αρχαία ελληνική και σημαίνει "στα ταμεία" ή "στα ιδιωτικά δωμάτια". Στην ευρύτερη χρήση, σύγχρονη, υποδηλώνει οποιοδήποτε ιδιωτικό ή κρυφό μέρος.

Περαιτέρω ερμηνεία δεν χρειάζεται.....

 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top