O Πάπας Φραγκίσκος υποστήριξε το εθνικό σύνθημα της Ινδονησίας που είναι «Ενωμένοι στη Διαφορετικότητα» και εξέφρασε την εκτίμηση για την πολύπλευρη πραγματικότητα του έθνους των διαφορετικών λαών που είναι σταθερά ενωμένοι σε ένα έθνος. Αλλά προειδοποίησε, «η αρμονία στην ποικιλομορφία απαιτεί από όλους να αγκαλιάσουν ένα πνεύμα αδελφοσύνης στην αναζήτηση του καλού όλων» και αυτό σημαίνει να βρούμε και να διατηρήσουμε μια ισορροπία «μεταξύ της πολλαπλότητας των πολιτισμών και των διαφορετικών ιδεολογικών οραμάτων», σημαίνει καλλιέργεια αγάπης! 
Ο διαθρησκειακός διάλογος, είπε, μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των προκαταλήψεων και στη δημιουργία κλίματος αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης.

O Πάπας ευχαρίστησε όλους που τον καλωσόρισαν στην Ινδονησία και τόνισε πώς οι πολλές εθνότητες και θρησκείες της χώρας θα μπορούσαν να ονομαστούν «ενοποιητικός ιστός», όπως ο ωκεανός ενώνει τα χιλιάδες νησιά της.
Ο Άγιος Πατέρας σημείωσε ότι η αρμονία στην διαφορετικότητα απαιτεί από όλους να ενστερνιστούν πνεύμα αδελφοσύνης αναζητώντας το καλό όλων.
«Αυτή η σοφή και λεπτή ισορροπία, μεταξύ της πολλαπλότητας των πολιτισμών και των διαφορετικών ιδεολογικών οραμάτων, και των ιδανικών που εδραιώνουν την ενότητα, πρέπει να υπερασπίζεται συνεχώς έναντι των ανισορροπιών», είπε.
Ένα τέτοιο έργο δεξιοτεχνίας, πρόσθεσε, περιλαμβάνει όλους τους Ινδονήσιους και τους καλεί να αγωνιστούν προς την αρμονία, την ισότητα, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την επιδίωξη της ειρήνης.




Ο Πάπας Φραγκίσκος ξεκίνησε την 11ήμερη περιοδεία του σε τέσσερα νησιωτικά έθνη σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία και την Ωκεανία την Τρίτη, μια φιλόδοξη προσπάθεια που θα τον φέρει σε μακρινές γωνιές του ρωμαιοκαθολικού κόσμου.


Η πρώτη του στάση ήταν η Ινδονησία , μια χώρα που αποτελείται από χιλιάδες νησιά με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο, καθώς και εκατομμύρια ανθρώπους που ακολουθούν άλλες θρησκείες. Εκεί, ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για διαθρησκειακό διάλογο και συνύπαρξη , επαινώντας την Ινδονησία για την καλλιέργεια της αρμονίας μεταξύ των διαφορετικών εθνοτήτων, γλωσσών και θρησκειών, την οποία συνέκρινε με την πλούσια οικολογική βιοποικιλότητα της χώρας.

Μετά την Ινδονησία, ο Πάπας επρόκειτο να ταξιδέψει στην Παπούα Νέα Γουινέα, ένα κυρίως χριστιανικό νησί του Ειρηνικού, το Ανατολικό Τιμόρ και τη Σιγκαπούρη.
Πέμπτη


Τζακάρτα, Ινδονησία


Οι πιστοί συγκεντρώθηκαν μέσα σε ένα στάδιο για μια υπαίθρια παπική Λειτουργία, σφίγγοντας τα χέρια προσευχόμενοι και κρατώντας κεριά.


Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε επίσης με τον Nasaruddin Umar, τον μεγάλο ιμάμη του τζαμιού Istiqlal, και υπέγραψαν μια δήλωση που καλεί για θρησκευτική αρμονία.


Η Ινδονησία είναι ένα ζωντανό παράδειγμα θρησκευτικής ποικιλομορφίας και διαθρησκειακής αρμονίας, παρά τις ορισμένες εντάσεις τα τελευταία χρόνια. 


Ο πάπας έτυχε πληθωρικής υποδοχής στη μεγάλη Λειτουργία στο Στάδιο Gelora Bung Karno.


Όταν έφτασε στο γήπεδο, ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε ευλογίες.


Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας του σταδίου ιερείς έδωσαν αγιασμό στους πιστούς.


Στο γήπεδο κάποιοι έβγαλαν φωτογραφίες με αφίσα του Φραγκίσκου.


Το γήπεδο ήταν γεμάτο για την υπαίθρια λειτουργία.


Ο Πάπας συναντήθηκε επίσης με δικαιούχους φιλανθρωπικών οργανώσεων στα κεντρικά γραφεία της διάσκεψης των επισκόπων της Ινδονησίας (KWI) στην Τζακάρτα.


Ο Πάπας βρήκε θαυμαστές μεταξύ ορισμένων μελών της κοινότητας τρανσέξουαλ της Ινδονησίας. Κάποιοι κρατούσαν φωτογραφίες και πανό για να τον καλωσορίσουν στο γήπεδο.

Τετάρτη

Τζακάρτα, Ινδονησία


Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην Τζακάρτα την Τρίτη μετά από 13ωρη πτήση από τη Ρώμη.


Πλήθη περίμεναν να πλησιάσει η αυτοκινητοπομπή του πάπα.


Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε στο εκκλησίασμα στην Εκκλησία της Παναγίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έναν καθεδρικό ναό της Τζακάρτα, όπου συναντήθηκε με επισκόπους, ιεροδιδασκάλους και άλλες θρησκευτικές προσωπικότητες.

Βίντεο

Ο Φραγκίσκος, με τις συνηθισμένες λευκές του ρόμπες, συνάντησε τον Πρόεδρο της Ινδονησίας Joko Widodo στο προεδρικό παλάτι της Ολλανδικής αποικιακής εποχής.


Μοναχές παρακολουθούσαν την άφιξη του 87χρονου Πάπα σε καθεδρικό ναό της Τζακάρτα.



Πλήθη κυματίζουν στο όχημα που μετέφερε τον Πάπα κοντά στην Πρεσβεία του Βατικανού στην Ινδονησία.



Μια ομάδα Παπούας κρατούσε πινακίδες με στίχους της Βίβλου κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του Βατικανού καλώντας τον Φραγκίσκο να επισκεφθεί την επαρχία της Παπούα της Ινδονησίας.


Ο Φραγκίσκος μίλησε επίσης σε ένα πλήθος σε ένα κέντρο νεολαίας.


Τα μέλη του κοινού σε έναν καθεδρικό ναό άπλωσαν το χέρι για να αγγίξουν τον Φραγκίσκο, ο οποίος ολοκλήρωσε τις παρατηρήσεις του ζητώντας από το πλήθος να προσευχηθεί για αυτόν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top