Την απόφαση του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου να ανακηρύξει έπίτιμο Διδάκτορά του τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ανακοίνωσε την Τρίτη στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Gülay Barbarosoğlu. Η Τούρκισσα Ακαδημαϊκός ήλθε το πρωί στο Φανάρι, συνοδευόμενη από τους Καθηγητές, Dr. Dilek Çalgan, Γενικό Γραμματέα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Περιβαλλοντολογίας Dr Orhan Yenıgün και από τον Έλληνα επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ευάγγελο Κεχριώτη.
Κατά τη διάρκεια της κατ΄ιδίαν συνάντησής τους με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ανήγγειλαν την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου-σταθμό στα ακαδημαϊκά χρονικά της χώρας - να τον ανακηρύξουν επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου. Αιτιολογώντας την απόφασή τους αυτή οι Πρύτανις και Καθηγητές κατέθεσαν τον βαθύ και ειλικρινή σεβασμό τους προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, τον οποίον χαρακτήρισαν ως προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας, με αξιόλογη δράση και προσφορά σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στα θέματα περιβάλλοντος.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ιστορική κίνηση από πλευράς του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, καθώς είναι πρώτη φορά που Τουρκικό Πανεπιστημιακό ίδρυμα αποφασίζει και μάλιστα ομόφωνα την ανακήρυξη Οικουμενικού Πατριάρχου ως επίτιμου Διδάκτορός του. Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο των εορτασμών των 150 ετών από την ίδρυσή του Πανεπιστημίου. 
Η επίσημη απονομή της τιμητικής διακρίσεως στον Οικουμενικό Πατριάρχη θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή στις 19 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου



ΠΗΓΗ ''ΑΜΕΝ.GR''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top