Επίσημη επίσκεψη στην Ιερή Καθέδρα της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να πραγματοποιήσει τον Νοέμβριο ο Πάπας Φραγκίσκος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να εξέφρασε την σχετική επιθυμία στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον περασμένο Ιούνιο.
Όπως έχει επικρατήσει μετά την επίσημη επανέναρξη της επικοινωνίας των Εκκλησιών της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης, το 1964, και την άρση των μεταξύ τους Αναθεμάτων, το 1965, οι Προκαθήμενοι τους  ανταλλάσσουν επισκέψεις στις θρονικές εορτές των δύο Εκκλησιών αλλά και με άλλες ευκαιρίες.
Έτσι, εκτός απροόπτου, ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί το Φανάρι στις 29 και 30 Νοεμβρίου, όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εορτάζει τη μνήμη του ιδρυτή του, Αποστόλου Ανδρέα.
Ανάλογη επίσκεψη είχε πραγματοποιήσει το 2006 ο Πάπας Βενέδικτος ενώ και οι προκάτοχοί του Πάπες Ιωάννης Παύλος Β’ και Παύλος Στ είχαν επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Υπενθυμίζεται ότι εφόσον πραγματοποιηθεί η επίσκεψη θα είναι η τρίτη φορά μέσα στο 2014 που θα συναντηθούν ο Πάπας Φραγκίσκος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ύστερα από τις συναντήσεις τους στα Ιεροσόλυμα, τον περασμένο Μάιο, και στην Ρώμη, τον περασμένο Ιούνιο.
Προς το παρόν, ούτε η Ρώμη αλλά ούτε και η Κωνσταντινούπολη επιβεβαιώνουν επίσημα το ενδεχόμενο της επίσκεψης. Ωστόσο σχετικές πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας και σε μερίδα του Τουρκικού τύπου, που επικαλείται Ρωμαιοκαθολικές πηγές του Βελγίου.
Πάντως, εάν ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισκεφθεί την Τουρκία αναμένεται να έχει επαφές και με την Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του Κράτους, όπως συνέβη και κατά το παρελθόν με τις ανάλογες επισκέψεις των προκατόχων του. Δεν αποκλείεται επίσης, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, να επισκεφθεί και καταυλισμούς προσφύγων από την Συρία που βρήκαν καταφύγιο στην Τουρκία. 



ΠΗΓΗ ''ΑΜΕΝ.GR''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top