Απάντηση στη δήλωση-διακήρυξη του Πάπα περί ''άρρωστης Ορθόδοξης Εκκλησίας".
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
           «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ  ΗΛΙΑΣ»


ΕΔΕΣΣΗΣ 43 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 12137                                      Περιστέρι    11-11-2014
ΑΡΙΘ.ΕΓΚΡ.ΠΡΩΤ.613/1998                                                        

                                                                          Προς Τον Μακαριώτατο Αρχ. Αθηνών   κ. Ιερώνυμο, τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, τους Σεβ. Μητρ. της Εκκλησίας της Ελλάδος, και τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους.
ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. 495

 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ Ιστολογίων
 ‘‘Αγιορείτικο Βήμα’’, ‘‘ΑΚΤΙΝΕΣ’’, ‘‘ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ’’ και ‘‘Πατερική Παράδοση και Οικουμενισμός’’ 

Μακαριώτατε-Σεβασμιώτατοι –Σεβαστοί  πατέρες,
Με σεβασμό ζητούμε τις ευλογίες σας.
     Αφορμή να σας αποστείλουμε την παρούσα επιστολή, είναι μία ασεβής και βλάσφημη δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου, την 5-11-2014, στην Πλατεία του αγίου Πέτρου, ενώπιον χιλιάδων «καθολικών», για την Ορθοδοξία. Διεκήρυξε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι «ασθενής» Εκκλησία!Την βλάσφημη δήλωσή του-διακήρυξη πληροφορηθήκαμε την 7-11-2014 από το‘‘Αγιορείτικο Βήμα’’. Αναρτήθηκε στη συνέχεια και σε άλλα Ιστολόγια.
Διεκήρυξε ο Πάπας Φραγκίσκος μεταξύ των άλλων: «Δεν υπάρχει υγιής Εκκλησία όταν οι πιστοί, οι κληρικοί και οι διάκονοι δεν είναι ενωμένοι περί τον Επίσκοπό τους. Η Εκκλησία, η οποία δεν είναι ενωμένη περί τον Επίσκοπο είναι μια άρρωστη Εκκλησία…΄Ολοι οφείλουν να έχουν τη συνείδηση ότι ο Επίσκοπος καθιστά ορατό τον δεσμό του καθενός με την Εκκλησία, και της Εκκλησίας με τους Αποστόλους και με τις άλλες κοινότητες, οι οποίες επίσης είναι ενωμένες με τους Επισκόπους και με τον Πάπα στη Μία, Μοναδική(unique) Eκκλησία, που είναι η δική μας, η Ιεραρχική Αγία Μητέρα Εκκλησία». Σημ. Η υπογράμμιση είναι δική μας.
    Ο Πάπας Φραγκίσκος με τη φράση,«Η Εκκλησία, η οποία δεν είναι ενωμένη περί τον Επίσκοπο είναι μια άρρωστη Εκκλησία», υπονοεί  σαφέστατα την Ορθόδοξη Εκκλησία.Δεν νιώσαμε την παραμικρή έκπληξη για τη διακήρυξη αυτή. Διακηρύσσει και αυτός, όπως και προκάτοχοί του, την εκκλησιολογική συνείδηση του Παπισμού.
      Η «Καθολική Εκκλησία» διεκδικεί την ταυτότητα της «μοναδικής» και «υγιούς» Εκκλησίας του Χριστού στον κόσμο!,χωρίς να είναι πρόθυμη να απαρνηθεί στο ελάχιστο την πεποίθησή της αυτή.  Έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η δήλωση-διακήρυξη αυτή έγινε λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι την 29 και 30-11-2014.Το μήνυμά του είναι σαφέστατο προς κάθε «κατεύθυνση». Δεν επιδέχεται παρερμηνείες!
Η Διακήρυξη αυτή, αποτελεί συνέχεια του 16σέλιδου κειμένου, που το ΒΑΤΙΚΑΝΟ έδωσε στηδημοσιότητα την 10-7-2007. Με το κείμενο αυτό που χαρακτηρίστηκε ως «ιστορικό», ο πρ. Πάπας Βενέδικτος, διεκήρυξε ότι η «Καθολική Εκκλησία» είναι η «μοναδική πραγματική Εκκλησία του Χριστού στον κόσμο».Αναγνώρισε μεν, ότι υπάρχουν  και εκτός της  «Καθολικής Εκκλησίας πολλά στοιχεία καθαγιασμού και αλήθειας», αλλά η Καθολική Εκκλησία είναι η μόνη αληθινή Εκκλησία του Χριστού. «Οι ΟρθόδοξεςΕκκλησίες» (όχι η Ορθόδοξη Εκκλησία) είναι μεν «Εκκλησίες», αλλά πάσχουν από ένα «έλλειμμα», με το να μη αναγνωρίζουν τον Πάπα ως διάδοχο του(Αποστόλου) Πέτρου, αρνούμενες δηλαδή, το παπικό Πρωτείο εξουσίας, που θεμελιώνεται στην περί Πέτρου Παπική διδασκαλία.
Ο νυν Πάπας Φραγκίσκος, ο Πάπας των «πτωχών», της «αγάπης», της «ειρήνης» και της«ενότητος», αλλά όχι και της αληθείας!,ασέβησε και βλασφήμησε την νύμφη του Κυρίου Ιησού Χριστού, την αληθινή και μοναδική Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, την Ορθοδοξία, με την ανωτέρω δήλωσή του-διακήρυξη!Ο προκάτοχός του Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, στο 16σέλιδο κείμενο, χαρακτήρισε τις «Ορθόδοξες Εκκλησίες» ότι πάσχουν από «έλλειμμα».
Ο Πάπας Φραγκίσκος και διάδοχος του Βενέδικτου,χρησιμοποίησε ασεβέστερο και βλάσφημοχαρακτηρισμό.Διεκήρυξε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι «ασθενής» Εκκλησία! Ο λόγος;HOρθοδοξία δεν αναγνωρίζει ότι η «Καθολική Εκκλησία», αποτελεί μαζί με την Ορθόδοξη Εκκλησία την Μία, Αγία, Καθολική  και Αποστολική Εκκλησία την οποία ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως. Πολύ περισσότερο, δεν αναγνωρίζει τον Πάπα ως Πρώτον στην εξουσία Επίσκοπο της Εκκλησίας.
    Αναγνωρίζουν όμως την «Καθολική Εκκλησία», είτε άμεσα είτε έμμεσα, ως «αδελφή Εκκλησία», και τον Πάπα ως Πρώτο, ο Βαρθολομαίος και οι ομόφρονές του Οικουμενιστές!
  Σεβαστοί πατέρες, ο Πάπας κατά την Καινή Διαθήκη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, αλλά και αν υποθετικά ήταν, αυτό δεν έχει απολύτως καμία σημασία! Ενώπιον του Κυρίου όλοι οι Απόστολοι ήταν ισότιμοι! Ματθ. 18: 18, Ιωάν. 20: 22-23. Η Εκκλησία αποδίδει πρωτεία τιμής, σε δύο εκ των Αποστόλων, στον Πέτρο και τον Παύλο. Σύμφωνα όμως με την μαρτυρία του ιδίου του Παύλου και την Εκκλησιαστική ιστορία, ο Παύλος επιτέλεσε έργο μεγαλύτερο από όλους τους Αποστόλους, και υπέστη κακοπάθειες για το Ευαγγέλιο του Χριστού, περισσότερες από τους άλλους Αποστόλους!2Κορ.11: 5,17-30, Γαλ. 2: 6-14.
Ουσιαστικά ενώπιον του Θεού, ο Απόστολος των εθνών είναι Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΩΝ, γι’ αυτό και ήταν o ΜΟΝΟΣ, που αξιώθηκε, πριν από το θάνατό του, να αρπαγεί στον τρίτο ουρανό, στον Παράδεισο! 2Κορ. 12: 2-4. Την Εκκλησία της Ρώμης ίδρυσαν Χριστιανοί έμποροι, που συνδέονταν στενά με τον Απόστολο Παύλο.
Ουσιαστικά την  ίδρυσε ό Απόστολοςτων Εθνών, όπως φαίνεται από τα χωρία Πράξ.28: 15, Ρωμ. 16: 3-15 και κυρίως το Ρωμ. 15: 20, όπου ρητά λέγεται, ότι ο Παύλος απέφευγε επιμελώς«ίνα μη επ’αλλότριον θεμέλιον οικοδομεί». Στα Ρωμ. 1: 6,15, 11: 13, βεβαιώνει τους Χριστιανούς της Ρώμης ότι όφειλε να επισκεφθεί τους αδελφούς στη Ρώμη, ως Απόστολος των εθνών,για να τους ευαγγελισθεί τον Κύριον, και τούτο, γιατί προηγουμένως ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΙΧΕ ΘΕΣΕΙ ΘΕΜΕΛΙΟΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ!
Δεν υπάρχει η ελαχιστότατη ένδειξη, για μετάβαση του Πέτρου στη Ρώμη! Ο Πέτροςκήρυξε το Ευαγγέλιο στους Ιουδαίους!Γαλ. 2: 7-9. Ο Πάπας  «στηρίζει»  τα πρωτεία του στις ψευδοισιδώρειες Διατάξεις! «Oι εξ ολοκλήρου ή εν μέρει χαλκευμένες παπικές διατάξεις της συλλογής περιέχουν α) 60 πλαστά παπικά δεκρετάλια από τον Κλήμη μέχρι τον Μιλτιάδη(314), β) νοθευμένα συνοδικά κείμενα από την ήδη νοθευμένη συλλογή HisραnaGallica,  και γ) παπικά δεκρετάλια από τον Σίλβεστρο μέχρι τον Γρηγόριο Α΄ τον Μέγα (590-604), από τα οποία τα 115 είναι εξ ολοκλήρου πλαστά και τα 125 έχουν υποστεί επί μέρους νοθείες, τροποποιήσεις και προσθαφαιρέσεις.(ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Α΄- Βλασίου ΦΕΙΔΑ σελ.802).
Δόξα λοιπόν, τιμή και προσκύνηση στο Πάπα,«τον Βικάριο του Χριστού επί της Γης», από τους «Ορθόδοξους» Οικουμενιστές!
Εμείς πατέρες, το επαναλαμβάνουμε, δεν νιώσαμε απολύτως καμία έκπληξη για την αμετανοησία και του νυν Αιρεσιάρχη της Ρώμης! Εμμένει και αυτός, όπως και προκάτοχοί του, στερεά και αταλάντευτα στις Εωσφορικές και αντορθόδοξες Παπικές διδασκαλίες!
      Δικαιώνει και ο νυν Πάπας, με τις ανωτέρω βλάσφημες δοξασίες του, τους Ορθοδόξους εκείνους, στην κατηγορία των οποίων και εμείς με τη χάρη του Κυρίου Ιησού Χριστού έχουμε το προνόμιο να ανήκουμε, που υπερασπίζονται την Ορθοδοξία μέχρι θανάτουAποκ. 2: 10, και δίνουν χωρίς φόβο, υπολογισμούς και δεσμεύσεις, την πνευματική μάχη, με όπλα την Αγιογραφική, Ιστορική και Πατερική αλήθεια!
Σεβαστοί πατέρες, θα ακούσουμε, θα διαβάσουμε λόγο Ορθόδοξο, ελεγκτικό και αναιρετικό, των πλανών και Εωσφορικών διακηρύξεων, του Αντίχριστου και επικατάρατου, κατά τον άγιο, ιερομάρτυρα και Προφήτη, Κοσμά τον Αιτωλό, Πάπα, από εσάς  τους κανονικούς και γνησίους Επισκόπους της Ελληνόφωνης  Ορθοδοξίας και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου ΄Ορους; Η στάση σας στο παρελθόν για παρόμοιες διακηρύξεις Παπών, στάση αφωνίας,δεν μας δημιουργεί αισιοδοξία. Ασφαλώς θα υπάρξουν επαινετές εξαιρέσεις, που απλά θα επιβεβαιώσουν τον κανόνα της αφωνίας της συντριπτικής πλειοψηφίας.
      Με την ανωτέρω αντορθόδοξη διακήρυξή του, ο Πάπας Φραγκίσκος «άδειασε» όλους τους «Ορθόδοξους»Οικουμενιστές, Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους, Επισκόπους κ.λπ. Ο Πάπας με την ανωτέρω διακήρυξη, άφήρεσε τελείως, από τους«Ορθόδοξους»Οικουμενιστές, κάθε επιχείρημα για περαιτέρω διαλόγους, στο όνομα της αγαπολογίας.
Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι, Σεβαστοί  πατέρες, επιτέλους πρέπει κάποτε ευθαρσώς να διακηρύξετε προς τον πιστό Ορθόδοξο Λαό, ότι ο Πάπας είναι ένας αμετανόητος Αιρεσιάρχης!
Για τον ΑρχιοικουμενιστήΠατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, δεν τρέφουμε αυταπάτες, ούτε έχουμε ελπίδαμετανοίας! Εκτελεί κατά γράμμα, τα διαλαμβανόμενα στην αιρετική εγκύκλιο του Οικουμενι(στι)κού  Πατριαρχείου του 1920!   Το τραγικότερο και χειρότερο; Προέκοψε περισσότερο προςτην ασέβεια2 Τιμ. 3: 13!
 Ο Ιησούς Χριστός, για να προστατεύσει τον λαό Του Ματθ. 1: 21, Tίτ. 2: 14, από τους Λυκοποιμένες του Οικουμενι(στι)κού Πατριαρχείου, κίνησε τις Λυχνίες! Πράξ. 20: 28-30, Αποκ. 2:5. Ο κ. Βαρθολομαίος και οι ομόφρονές του όμως, ζουν κυριολεκτικά στον κόσμο της πλάνης! Από τα εκατομμύρια των πιστών που αριθμούσε το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως το 1920, στον Πόντο, την Μικρά Ασία, τη Θράκη, την Ίμβρο, την Τένεδο και την Κωνσταντινούπολη, σήμερα έμειναν μόλις 2800 ψυχές!
 Δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ απέναντί τους; Δυστυχώς δεν το αντιλαμβάνονται! Συνεχίζουν απτόητοι το δρόμο του Παγχριστιανικού και Διαθρησκειακού Οικουμενισμού, που οδηγεί στην αιώνια απώλειά τους! 2 Πέτρ. 2: 1-2.
Mακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι, περιμένουμε από εσάς, ξεκάθαρη τοποθέτηση  απέναντι των Εωσφορικών διακηρύξεων του Αιρεσιάρχη της Ρώμης!Οι αντορθόδοξες διακηρύξεις του Πάπα, ανατρέπουν-τινάζουν κυριολεκτικά στον αέρα, την Ορθόδοξη Εκκλησιολογία που διδαχτήκαμε τα τελευταία 1000 χρόνια!
       Η Ορθοδοξία κατά τον Αντίχριστο Πάπα, δεν είναι Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, είναι μια «άσθενής» Εκκλησία! Συμφωνείτε ότι είναι ορθή αυτή η διακήρυξη του Πάπα; Εάν διαφωνείτε, και πιστεύετε ότι η Ορθοδοξία είναι η ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, όπως έχετε ΟΡΚΙΣΘΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΑΤΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ, υψώστε επιτέλους φωνή, ως φωνή υδάτων πολλών Αποκ. 19: 6,  και διακηρύξατε παγκοσμίως ότι MONOΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία την οποία ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως, και ο Παπισμός είναι μία μεγάλη Αίρεση που οδηγεί τα μέλη της στην αιώνια απώλεια 2 Πέτρ. 2: 1-2.
        Μήπως φοβάστε; Μα η μη ομολογία της Ορθοδόξου Πίστεως, δεν είναι πράξη δειλίας και άρνηση; Δεν γνωρίζετε ή μήπως δεν πιστεύετε, ότι ο Θεός πρώτους θα βάλει στην αιώνια ΚΟΛΑΣΗ, τους δειλούς σε θέματα Πίστεως; Αποκ. 21:8.
Σεβασμιώτατοι, περιμένουμε χωρίς «ιερή διγλωσσία», ξεκάθαρη, επίσημη τοποθέτησή σας! Η τυχόν συνέχιση της σιωπής σας, τότε θα σημαίνει ότι αποδέχεσθε ως ορθές τις διακηρύξεις του Αντίχριστου Πάπα! Θα είστε ένοχοι ενώπιον του Αγίου Τριαδικού Θεού, και στη συνείδησή μας. Θα αποδείξετε πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι δενορθοτομείτε το λόγο της αληθείας και δικαίως θα κατηγορηθείτε, ότιανήκετε στην κατηγορία των Λυκοποιμένωντων Πράξ. 20: 28-30! Κάθε περαιτέρω συμμετοχή, σε διαλόγους με τους αμετανόητους ποικιλώνυμους αιρετικούς, και η μη αποχώρηση της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Παναιρετικό «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών», αποδεικνύει, ότι όχι μόνο δεν ορθοτομείτε το λόγο της αληθείας, αλλά ίσως κάποιοι έχουν δεσμεύσεις.
       Σεβαστοί πατέρες, του αγιώνυμου ΄Ορους, απευθυνόμαστε και σε εσάς.
       Η μία δυσάρεστη έκπληξη διαδέχεται την άλλη,για  την περιδεή στάση που κρατήσατε απέναντι του Αρχιοικουμενιστή Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, για  τα κατωτέρω.
1) Για όσα αντίθετα και ασεβή, κατά την Αγία Γραφή και τους Ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, συνέβησαν κατά την επίσκεψη του Πάπα Ρώμης Βενέδικτου ΙΣΤ΄, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κωνσταντινουπόλεως, στις 29 και 30- 11-2006. 
Η στάση που κρατήσατε, για όσα ασεβή και αντικανονικά συνέβησαν, στον Ι. Ν. του αγίου ΓεωργίουΚωνσταντινουπόλεως, το Νοέμβριο του 2006, ήταν μία άτολμη, διπλωματικού χαρακτήρα ανακοίνωση, που στόχευε να καθησυχάσει και να αμβλύνει τις αντιδράσεις των αγιορειτών μοναχών, και ΚΥΡΙΩΣ να αποτρέψει τη διακοπή τουμνημόσυνου του ΑΡΧΙΟΥΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ Πατρ. κ. Βαρθολομαίου.
     Στόχευε επίσης το ανακοινωθέν, να μη κλονισθεί η εμπιστοσύνη των πιστών και συνειδητών Ορθοδόξων Χριστιανών, που προσβλέπουν στο άγιο ΄Ορος, ως την ακρόπολη της Ορθοδοξίας! Τον πρώτο στόχο τον πετύχατε, τον δεύτερο να είστε βέβαιοι ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΤΎΧΑΤΕ!
    2) Για την αφωνία σας για το 16σέλιδο κείμενο του ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, στο οποίο  επίσημα χαρακτηρίζονται οι «Ορθόδοξες Εκκλησίες»(όχι Ορθόδοξη Εκκλησία), ότι πάσχουν από ένα «έλλειμμα»!, με το να μη αναγνωρίζουν τον Πάπα ως διάδοχο του(Αποστόλου) Πέτρου,αρνούμενες δηλαδή, το παπικό Πρωτείο εξουσίας!
3) Για την αφωνία σας για όσα ασεβή και ανίερα συνέβησαν τον Μάιο τρ. έτους στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, και τον Ιούνιο στον κήπο του Βατικανού. Ο Θεός με ισχυρό σεισμό έστειλε το μήνυμά του Ψαλμ. 103(Ο’) 104:32, Αποκ. 11: 13, 16: 18-20. Σείστηκε το ΄Αγιο ΄Ορος!Αντιληφθήκατε το πνευματικό νόημα του σεισμού; Aμφιβάλλουμε!  Τι πάθατε και μείνατε πάλι άφωνοι ως ιχθύες; Τι επενεργεί ως υπνωτικό θανάτου στην Ορθόδοξη συνείδησή σας, ώστε να μη αντιδράτε σε θέματα ΠΙΣΤΕΩΣ, που είναι ζητήματα αιώνιας ζωής ή αιώνιου θανάτου;  Εξαιρούνται οι Μοναχοί της  παλαιάς Ι. Μ. Εσφιγμένου, οι Ζηλωτές και οι 10άδες των Μοναχών, που καταδίκασαν χωρίς περιστροφές και δειλία, όσα συνέβησαν στο σβησμένο Φανάρι, στις 29 και 30/ 11- 2006, το αιρετικό κείμενο του Πάπα Βενέδικτου, και όσα συνέβησαν εφέτος στα Ιεροσόλυμα και στον κήπο του Βατικανού.
  Δεν μπορούμε να πιστέψουμε, ότι πνεύμα δειλίας εμφιλοχώρησε στις καρδιές σας, από τις επαπειλούμενεw ποινές, του ΑΡΧΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ  Πατρ.κ. Βαρθολομαίου! Οι  συνειδητοί πιστοί  Ορθόδοξοι Χριστιανοί στον κόσμο, αυτό λένε! Σεβαστοί πατέρες, ταπεινά σας υπενθυμίζουμε ότι Η ΣΙΩΠΗ ΙΣΟΝ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΙΣΟΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!
Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΚΛΟΝΙΣΘΗΚΕ ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ!
       ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ του κ. Βαρθολομαίου, ως οφείλατε να πράξετε, όπως έπραξαν οι περισσότερες Ι. Μονές του αγίου ΄Ορους που διέκοψαν το μνημόσυνοτου Αθηναγόρα για ήσσονος παραβάσεις, καθώς και το ανακοινωθέν που εκδώσατε για όσα συνέβησαν στο Φανάρι στις 29 και 30-11-2006, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΑΤΕ τον ΑΡΧΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο!
      Με την ανωτέρω  χ λ ι α ρ ή   σ τ ά σ η   σ α ς για τα ανωτέρω, μη υπάρχουσας αντιστάσεως εκ μέρους σας,  ουσιαστικά δώσατε το «πράσινο φως» στον κ. Βαρθολομαίο, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ, και την επικείμενη λειτουργική συμπροσευχή με τον αμετανόητο Αιρεσιάρχη της Ρώμης, ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΩΝ«ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ», κάτω από την εξουσία του Πάπα της Ρώμης, ένωση κατά τον Σατανά, που οδηγεί στην έλευση του Αντίχριστου 2 Θεσ. 2: 3- 12, 1 Ιωάν. 2: 18,και στην αιώνια απώλεια 2 Πέτρ. 2: 2! 
    Ενώπιον του Αγίου Τριαδικού Θεού και της Εκκλησιαστικής ιστορίας, έχει ήδη ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Η ΠΤΩΣΗ ΣΑΣ! Με τη στάση που κρατάτε, δεν θα εκπλαγούμε, εάν ο κ. Βαρθολομαίος στον οποίο κάνετε αδιάκριτη υπακοή, μία ημέρα όχι μακρινή, κατά παραχώρηση του Κυρίου και της Παναγίας Μητρός Του, επισκεφθεί το άγιο ΄Ορος, μαζί με τον  «Διάδοχο του Πέτρου, αγιώτατο Πάπα Ρώμης» !
     Εσείς, επειδή θα πρέπει να κάνετε υπακοή στον «Παναγιώτατο» Οικ. Πατριάρχη, γιανα φανείτε  μετριοπαθείς και  όχι «φανατικοί» απέναντι στον  υψηλό καλεσμένο του, τον Θρησκευτικό Πλανητάρχη, και  για να δείξετε ότι έχετε αγαθές και φιλόφρονες διαθέσεις, θα τον υποδεχθείτε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, όπως τον υποδέχθηκε ο κ. Βαρθολομαίος και η περί αυτόν Ιερά; Σύνοδος, στις 29 και 30- 11- 2006, στον Ι. Ναό του αγίου Γεωργίου Κωνσταντινουπόλεως! 
       Θα τον υποδεχθείτε με κωδωνοκρουσίες, θα τον προσφωνήσετε ως αγιώτατο και πεφιλημένο ΑΔΕΛΦΟ ΕΝ ΚΥΡΙΩ. Την ώρα που θα εισέρχεται στον Ιερό χώρο του Ναού, θα τον υποδεχθείτε άδοντες και ψάλλοντες το ‘‘Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματιΚυρίου Ψαλμ. 117:(Ο’) 118: 26, και βέβαια  θα τον λιβανίσετε!                                                    
      Την επόμενη ημέρα θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ο «αγιώτατος Πάπας Ρώμης», θα φορεί Ωμοφόριο Ορθοδόξου Επισκόπου, θα συμπροσεύχεται μαζί σας, θα ψάλλετε ξανά το πολυχρόνιό  του, που συντάχθηκε από αγιορείτη Μοναχό και  το έψαλλαν στο Φανάρι, θα τον τιμήσετε με το να απαγγείλει το Πάτερ ημών… θα λάβετε αντίδωρο από τα χέρια του, και θα πάρετε ευλογία από τον «Αγιώτατο», κύπτοντας  την κεφαλήν σας ενώπιόν του. Στο τέλος, ο Πρωτεπιστάτης του αγίου΄Ορους, θα τιμήσει με χρυσό σταυρό τον συνοδεύοντα τον Πάπα, Πατριάρχη των Ουνιτών!
   ΄Όλα τα ανωτέρω βέβαια, σαν φιλικές εκδηλώσεις και φιλοφρονήσεις ευγενείας, στο υψηλό τιμώμενο πρόσωπό του!!!
     Μπορεί να δυσανασχετήσετε με αυτά που γράφουμε, και ίσως τα χαρακτηρίσετε προκλητικά, αλλά  ίσως αποδειχθούν προφητικά, γιατί όλα τα ανωτέρω συνέβησαν στο Φανάρι το 2006, και θα συμβούν (εκτός εάν ο Θεός δεν παραχωρήσει να συμβούν, λόγω δραματικών γεγονότων) και στις 29 και 30-11-2014! Με τη στάση που κρατάτε απέναντι του κ. Βαρθολομαίου, εκείοδηγούνται και για σας τα πράγματα! Ο Θεός, λόγω της Χριστοκτονίας, επέτρεψε την καταστροφή του Ναού του Σολομώντος και μέχρι σήμερα στη θέση του υψώνεται το τέμενος του Ομάρ. Καταστράφηκε επίσης ολοκληρωτικά η Ιερουσαλήμ Ματθ. 24: 2, 15-21, Μάρκ. 13:14-19, Λουκ. 19: 41-44, 21:20-24, 23:27-31.
     Επέτρεψε την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως το 1453, και την καταστροφή της Ανατολικής Ρωμανίας(Βυζαντίου). Γιατί;  Επειδή στις 12-12-1452, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, έγινε συλλείτουργο με Παπικούς Καρδινάλιους και απαγγελία του ΠΙΣΤΕΥΩ, με την προσθήκη της Παπικής κακοδοξίας, της λέξεως FILIOQVE!
    Είχαμε δηλαδή Προδοσία της Ορθοδόξου Πίστεως και Ουνιτικό συλλείτουργο! ΄Ολα αυτά, για να σωθεί η Πόλη και η Αυτοκρατορία με τη βοήθεια της Αιρετικής Δύσεως. Ο Ναός της του Θεού Σοφίας βεβηλώθηκε από την προδοσία της Πίστεως και το Ουνιτικό συλλείτουργο.
      Ο Κύριος και Θεός, για να προστατεύσει την Εκκλησία Του που απέκτησε με το αίμα Του Πράξ. 20: 28, επέτρεψε μετά από 7 μήνες  την άλωση της Πόλεως, τη σφαγή χιλιάδων Ορθοδόξων Χριστιανών, ακόμη και μέσα στο Ναό της του Θεού Σοφίας, και τη μετατροπή του Ναού σε Τζαμί! Μέχρι και σήμερα ο Ναός βεβηλώνεται με το να χρησιμοποιείται ως μουσείο.
     Γιατί λοιπόν να μη παραχωρήσει ο Κύριος  και τη βεβήλωση τουαγίου ΄Ορους, με τη στάση που κρατάτε απέναντι του ΑΡΧΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ κ. Βαρθολομαίου; Τα παραπάνω ισχύουν, για όσους συνειδητούς Ορθοδόξους Χριστιανούς ερμηνεύουν τα γεγονότα της ιστορίας, και με Αγιοπνευματικά κριτήρια!
       Εμείς, πιστοί στα βήματα του προστάτη του Συλλόγου μας του Προφήτη και Ζηλωτή ΗΛΙΑ,  3 Βασιλ.  (1 Βασιλέων) 18 Κεφ., των Αποστόλων Παύλου και Ιωάννου Τίτ. 3:10-11, 2 Ιωάν. 9-11, και των αντιπαπικών αγίων της Εκκλησίας μας, ακολουθούμε τα βήματά τους και  δεν ακολουθούμε τις ανωτέρω«φιλικές»και «ευγενείς φιλοφρονήσεις», απέναντι των Αιρεσιαρχών. Ταπεινά, υικά και αδελφικά, με πολλή αγάπη στα πρόσωπά σας, αλλά με μεγαλύτερη στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, σας αποστέλλουμε την παρούσα, με την ελπίδα ότι θα ηχήσει σαν εγερτήρια σάλπιγγα, στην δυστυχώς  εφησυχάζουσα  συνείδησή σας.
 Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΙΩΓΑΣ   ΘΕΟΔΩΡΟΣ            ΧΟΡΤΑΤΟΥ   ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
Πατ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟ, ΚΑΘ. ΠΑΝ. ΑΘΗΝΩΝ
  » ΘΕΟΔΩΡΟ ΖΗΣΗ, ΚΑΘ. ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ: Με την παράκληση να δημοσιεύσει την επιστολή, λόγω της σοβαρότητας του  θέματος.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:  Η  ΕΚΔΟΣΗ 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top