Σε δεκάδες κελλιά και Σκήτες κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Ιερών Μονών Μεγίστης Λαύρας και Αγίου Παύλου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δεν μνημονεύεται από τους πατέρες εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.
Βοά το Άγιον Όρος αλλά για ευνόητους λόγους διατηρείται σιωπή μήπως και μεταπειστούν οι μοναχοί που αρνούνται κατηγορηματικά το μνημόσυνο στον κ. Βαρθολομαίο, τονίζει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ιεράρχης που επισκέπτεται τον Αθωνα.
Μοναχοί από την περιοχή της ερήμου του Αθωνα που μίλησαν στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ διευκρινίζουν ότι οι αρνητές της μνημόνευσης δεν είναι ζηλωτές.
Μάλιστα στα πρόθυρα διακοπής του μνημοσύνου είναι και Ιερά Μονή.
Αιτία όπως υπογραμμίζουν οι μοναχοί είναι η τακτική του κ. Βαρθολομαίου σε σχέση με την οικουμενιστική δράση του με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
Θα επανέλθουμε...

ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ


  • Εικόνα προφίλ


    Επειδή πηγαίνω τακτικά στο Άγιο Όρος και έχω επαφές με αρκετούς Πατέρες, ΔΗΛΩΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ό,τι δεν είναι μόνον εις τις προαναφερώμενες περιοχές που δεν μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο, αλλά στο 80 τις % του Άγίου Όρους δεν μνημονεύουν όνομα.
    Όπως ήταν ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ του Βαρθολομαίου " η δημιουργία 2ης αδελφότητος εσφιγμένου ", την οποίαν δεν δέχετε το μεγαλύτερο μέρος της Μοναστικής Πολιτείας, και όχι μόνον αυτό, αλλά και ενισχύουν πικοιλοτρόπως τους Εσφιγμενίτες, δια τους οποίους μην τρέφει αυταπάτες το πατριαρχείο ό,τι θα φύγουν από το Μοναστήρι.
    Εν πάσει περιπτώσει, τροφή σε όλα έδωσε Η ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ Βαρθολομαίου που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου.
    Καλό θα ήταν και το μνημόσυνο να υπήρχε, και οι αγαστές σχέσεις.
    Αλλά προϋποθέ....τη ό,τι το πατριαρχείο να βάλη πολύ νερό στο κρασί του, και να αφήση την νοοτροπία: Το είπε ο Βαρθολομαίος " το είπε ο Θεός ".
    Με αυτήν την τακτική θα γενικευθεί η διακοπή του μνημοσύνου, αλλά και τα άκρα καλά θα κρατούν.
    Αν θέλη το πατριαρχείο ας το ακούση, αν όχι, θα λεει πως ειναι Επίσκοπος του Αγίου Όρους και οι Καλόγεροι θα κτυπούν κατσαρόλες.



ΠΗΓΗ: ''ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ''

1 comments:

  1. ο πατριαρχης ειναι σε πολλα λαθος ..
    εχουν δικιο μεγαλο οι μοναχοι που δεν τον μνημονευουν ..
    αλλλα και οη μονη εσφιγμενου εχη δικιο αλλα ειναι και πολυ στα ακρα και αυτη..
    πριν χρονια κτυπαγανε τους μοναχους απο εντολη του πατριαρχη και αυτα δεν ειναι καλα πραγματα απομονωσανε το μοναστηρι εσφιγμεννου να μην εχουν ουτε φαρμακα αλλα εμει στελναμε απο εδω κατω και τα πεναγαμε μεσα με τροπο και κρυφα ...
    θα μπορουσα να πω πολλα αλλα δε κανει..
    γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top