Υπάρχουν φορές που, μέσα απ’ την επαφή μου με τα λειτουργικά κείμενα της Εκκλησίας μας συναντώ φράσεις ή και ολόκληρα κείμενα που με αφήνουν μ’ ανοιχτό το στόμα για την πυκνότητα των νοημάτων που περιέχουν, καθώς και για τον απίστευτα καλαίσθητο και χαριτωμένο τρόπο με τον οποίο αποδίδονται αυτά. Μια από τις πιο αγαπημένες μου φράσεις βρίσκεται σε ένα ιδιόμελο της 3ης Ώρας της ακολουθίας των Ωρών της Μεγάλης Παρασκευής (είναι η ακολουθία που προηγείται του εσπερινού της Αποκαθήλωσης). Εκεί ο Κύριος και Θεός μας Ιησούς Χριστός χαρακτηρίζεται ως «… ο την γην ζωγραφήσας τοις άνθεσι …»! Και αυτό ψαλλόμενο τον πιο κατάλληλο καιρό, μέσα στην καρδιά της άνοιξης, δεν μπορεί παρά να επαληθευτεί άμεσα, με μια και μόνη ματιά στην ολάνθιστη φύση!
Σας παραθέτω λίγες φωτογραφίες μου που πασχίζουν -και μόνο αμυδρά το καταφέρνουν- να αποδώσουν αυτό που περιγράφει η παραπάνω φράση.

louloudi1

louloudi2

louloudi3
louloudi31

louloudi4
louloudi41

louloudi5

louloudi6


Θα μπορούσα, πιστέψτε με, να παραθέσω αμέτρητες άλλες παρόμοιες μη επαγγελματικές φωτογραφίες (αφού είναι τραβηγμένες από εμένα και με μηχανή της πλάκας), αλλά νομίζω ότι αυτές αρκούν για να σας κάνουν να θυμάστε τη φράση του μεγαλοβδομαδιάτικου τροπαρίου: «… ο την γην ζωγραφήσας τοις άνθεσι …»!


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

ΠΗΓΗ: ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top