likabitos
Θοδωρής Δανιηλίδης | Ellinikahoaxes.gr


Σαλός έχει δημιουργηθεί από δημοσιεύματα που αναφέρουν «θαύματα» στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, όπου κλήρος και πιστοί υποδέχθηκαν τον «θαυματουργό» Τίμιο Σταυρό από τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού.
Η έρευνα μας στον Λαγκαδά
Αποφασίσαμε να ερευνήσουμε το θέμα και επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου πρόσφατα βρέθηκε ο ιερέας π.Δημήτριος Λουπασάκης «κάνοντας και πάλι θαύματα», όπως υποστηρίζουν δεκάδες δημοσιεύματα αλλά και βίντεο στο διαδίκτυο.
Σε αρκετά από τα δημοσιεύματα παρουσιάστηκε ένας πιστός που ενώ ήταν παράλυτος και περπατούσε με πατερίτσες, τις άφησε και περπάτησε κανονικά.
Πήγαμε στον Ιερό Ναό. Στον προαύλιο χώρο εντοπίσαμε αυτόν τον άνδρα. Πρόκειται για Βούλγαρο που ζητιανεύει έξω από Ναούς.
Μιλήσαμε μαζί του, με τη βοήθεια μεταφραστή, καθώς δεν γνωρίζει ελληνικά.
Στην αρχή επέμενε ότι δεν περπατούσε χωρίς πατερίτσες και έγινε καλά «από θαύμα», από τον ιερέα Δημήτριο Λουπασάκη.
Όταν όμως του είπαμε ότι τον έχουν δει αρκετοί κάτοικοι της περιοχής να περπατάει κανονικά πριν το «θαύμα», τότε παραδέχτηκε ότι: «Χωρίς πατερίτσες περπατούσα το πολύ μια ώρα».
Δείτε το παρακάτω βίντεο.
Στη συνέχεια μπήκαμε στον Ιερό Ναό όπου ο ιερέας Δημήτριος Λουπασάκης ευλογούσε τους πιστούς.
Από την πρώτη στιγμή νιώσαμε ανεπιθύμητοι, και ενώ υπήρχαν άλλοι (ένας ρασοφόρος και μια κοπέλα) που βιντεοσκοπούσαν συνέχεια, σε εμάς έκαναν παρατήρηση για να κατεβάσουμε την κάμερα. Ήταν εμφανές ότι επιθυμούσαν απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον.
Δείτε στο 26ο δευτερόλεπτο το χαρακτηριστικό βλέμμα του ιερέα προς τον συνεργάτη του που στέκεται ακριβώς δίπλα μας, και αμέσως μετά το χαρακτηριστικό νεύμα του.
Στη συνέχεια, όπως θα δείτε και στο βίντεο, πλησιάζει προς το μέρος μας για να ευλογήσει άλλους πιστούς.
Ταυτόχρονα έρχονται δύο συνεργάτες του και στέκονται δεξιά και αριστερά μας.
Ξαφνικά ο ιερέας κάνει πίσω, πέφτει επάνω μας και μας κατεβάζει την κάμερα με το χέρι του.
Δείτε το βίντεο.
Αμέσως μετά από αυτή την σκηνή, και ενώ είχαμε απομακρυνθεί, μας πλησίασαν εχθρικά οι δύο ρασοφόροι – συνεργάτες του Λουπασάκη και ζήτησαν να ελέγξουν την κάμερα αν ήταν κλειστή, ενώ παράλληλα μας έκαναν διάφορες ερωτήσεις.
Αντίδραση της Αρχιεπισκοπής.
Επικοινωνήσαμε με το γραφείο του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου, Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.
Ο εκπρόσωπός του Αρχιεπισκόπου, πρωτ. Παναγιώτης Χαβατζάς, μας δήλωσε ότι: «Υπάρχει επιφύλαξη εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής».
Λίγη ώρα αργότερα, επικοινωνήσαμε και με το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής.
Ο διευθυντής του γραφείου, Χάρης Κονιδάρης δήλωσε στα ΕΗ: «Διεξάγεται έρευνα για τον ιερέα, από την Αρχιεπισκοπή, έπειτα από καταγγελίες».
180631
Ας δούμε μερικές ακόμη χαρακτηριστικές περιπτώσεις από «θαύματα», σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και βίντεο.
Το αγοράκι που πέταξε τις πατερίτσες και έγινε πρωτοσέλιδο.
180638b
Ήδη στις αναρτήσεις του συγκεκριμένου βίντεο στο facebook, διορθώθηκε η αρχική περιγραφή που μιλούσε για «ανάπηρο παιδάκι» και αναφέρεται ότι σύμφωνα με την μητέρα του μικρού, το παιδί δεν ήταν ανάπηρο ή παραπληγικό, αλλά είχε εγχειριστεί πριν λίγες μέρες στο πέλμα και ο μικρός απλά νόμιζε ότι δεν θα ξαναπερπατήσει.
Η γυναίκα στο αμαξίδιο.
180632
Η παραπάνω φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Δεν υπάρχει βίντεο ούτε κάποια άλλη σχετική πληροφορία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Το μόνο που βλέπουμε είναι να την κρατούν όρθια. Αυτό μπορεί να συμβεί με οποιονδήποτε αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.
Με μια φωτογραφία δεν μπορείς να μιλάς για θαύμα!


ΠΗΓΗ: http://www.romfea.gr/diafora/22626-ta-thaumata-o-anapiros-pouperpatouse-kai-i-antidrasi-tis-arxiepiskopis

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top