karthagenis papas 2
Κατά το διήμερο 30 και 31 Μαρτίου ε.έ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πάπα Ρώμης κ. Φραγκίσκο στα πλαίσια της πρώτης επισκέψεως του στο Μαρόκο.
Το Σάββατο 30 Μαρτίου, προσκεκλημένος από το Βασιλικό Πρωτόκολλο και συνοδευόμενος από τον Πρωθιερέα της Ενορίας του Ραμπάτ π. Μαξίμου Μassalitin, μετέβη στη Πλατεία Tour Hassan και παρευρέθηκε στην τελετή της επισήμου υποδοχής του Ρωμαίου Ποντίφικος υπό της Α. Μ. του Βασιλέως Μohammed VI, μαζί με τις υπόλοιπες κρατικές, διπλωματικές και θρησκευτικές αρχές της χώρας.
Ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας και ο Βασιλέας του Μαρόκου υπέγραψαν την διακήρυξη ” Al ⁻ Quds Call“ που αποσκοπεί στη διαφύλαξη της Ιερουσαλήμ ως ιεράς πόλης και στην προστασία της κοινής κληρονομιάς της για την ανθρωπότητα και τις τρεις μονοθειστικές θρησκείες.
Την επομένη ημέρα, προσκεκλημένος της Καθολικής Αρχιεπισκοπής του Ραμπάτ, παρέστη στον Καθεδρικό Ναό San Pierre, κατά την σύναξη του Πάπα μετά των Κληρικών και Μοναστικών Ταγμάτων που υπηρετούν στο Μαρόκο καθώς και των εκπροσώπων των λοιπών χριστιανικών δογμάτων της χώρας.
Στην ομιλία του ο Πάπας επανέλαβε την πίστη του στις αρχές της διεθνούς αλληλεγγύης και του διαθρησκειακού διαλόγου και τόνισε προς τους χριστιανούς του Μαρόκου την αποφυγή του προσηλυτισμού και την εστίαση στην φιλανθρωπία και την αδελφοσύνη.
Ο Μητροπολίτης κ.Μελέτιος μετέφερε πρός τον Πάπα τις αδελφικές ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου Β΄για επιτυχία του ταξιδίου του στην ισλαμική αυτή χώρα της Βορείου Αφρικής, ενώ ο Πάπας της Ρώμης με μία κίνηση αβροφροσύνης εξέπληξε τους παρόντες, ασπαζόμενος το αρχιερατικό εγκόλπιο του Μητροπολίτου Καρθαγένης.
Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας, ετελέσθηκε Λειτουργία από τον Πάπα Φραγκίσκο στο στάδιο Moulay Abdallah, παρουσία 10.000 πιστών καθολικών κυρίως από αφρικανικές χώρες που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στο Μαρόκο.
Τέλος, ο Σεβ. κ.Μελέτιος κατά την παραμονή του στο Μαρόκο εκτός των Εγκαινίων του Ι. Ν. Ευαγγελισμού στη Καζαμπλάνκα, ετέλεσε την Γ΄ στάση των Χαιρετισμών και την τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως.
karthagen 1
karthagen 1
karthagen 1
karthagen 1
karthagen 1
karthagen 1
karthagen 1
karthagen 1 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top