sinodos boulgaria
Του Θάνου Θανόπουλου για την Romfea.gr

Συνήλθε σήμερα, 3 Απριλίου 2019 η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ασχολήθηκε με το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Βουλγαρία.
Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα να αποσταλεί στον Αποστολικό Νούντσιο του Βατικανού στην Βουλγαρία Αρχιεπίσκοπο Anselmo Guido Pecorari, επιστολή όπου θα τονίζει ότι η πρόσκληση για την επίσκεψη του Ποντίφικα προέρχεται από τις Κρατικές Αρχές, και οι λεπτομέρειες που αφορούν το προγραμμα της επίσκεψης να συντονιστούν με τους κρατικούς φορείς,.
Όσον αφορά το μέρος του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει και εκπροσώπους της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, η Ιερά Σύνοδος δηλώνει ότι ο Πατριάρχης και τα Μέλη της Συνόδου, θα υποδεχτούν τον Πάπα Φραγκίσκο σε εθιμοτυπική συνάντηση στο Συνοδικό Μέγαρο στις 5 Μαΐου 2019.
Σχετικά με την επίσκεψη του Πάπα στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ότι αυτή μπορεί να πραγαματοποιηθεί, αλλά τονίζει ότι οποιαδήποτε μορφή ιερουργίας ή συμπροσευχή ή χρήση αμφίων είναι απαράδεκτη σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Ορθόδοξου Εκκλησίας.
Επίσης η Ιερά Σύνοδος, τονίζει ότι είναι αδύνατη και η συμμετοχή της Πατριαρχικής Χορωδίας κατά την επίσκεψη του Πάπα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου.
Τέλος η Ιερά Σύνοδος αναφέρει ότι "οι συμμετοχή κληρικών της Εκκλησίας της Βουλγαρίας στις εκδηλώσεις που έχει οργανώσει η Κυβέρνηση για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου απαγορεύεται αυστηρώς".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top