Το ιστολόγιο Πατερική Παράδοσις μας κατηγορεί εδώ δι΄ άλλην μίαν φοράν διότι ισχυρίζεται ότι αναπαράγουμε:

«.....τὶς ἄρρωστες φαντασιώσεις καὶ ἐμμονὲς τοῦ Τελεβάντου, καὶ χωρὶς νὰ περιμένουν κάποιο εὔλογο χρονικὸ διάστημα, γιὰ νὰ δοῦν τὴν ἀντίδρασή μας! Δυστυχῶς αὐτὸ πάντα γίνεται: οἱ ἐχθροὶ τῆς ἀλήθειας συμμαχοῦν, παρὰ τὶς μεταξύ τους διαφορές!».

Εμάς αγαπητοί δεν μας ενδιαφέρει ποιός είναι άρρωστος και ποιός υγιής. Αυτό θα το κρίνει Άλλος και όχι εμείς! Προς το παρόν απλή μαρτυρία είναι του κ. Τελεβάντου όπως και η δική σας! Αν αληθεύει αυτό που έγραψε, τότε θα δούμε (πιστεύουμε) σύντομα τις αποδείξεις.

Αυτό όμως που μας κάνει εντύπωση -  ειδικά επειδή αφορά χριστιανούς - είναι η χαιρεκακία για τις ''φυλακίσεις'' και ''καταδίκες'' του κάθε Τελεβάντου από την κοσμική δικαιοσύνη! Να παρουσιάσουμε εκατοντάδες μαρτυρίες των Αγίων της Εκκλησίας μας (και όχι μόνο), οι οποίοι είναι αντίθετοι αλλά και ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ οι Χριστιανοί να λύνουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια; Αλλά φαίνεται σήμερα είναι ''ψιλά γράμματα'' αυτά για μερικούς! Μπροστά στην «ομολογία» τι είναι αυτά που λέμε εμείς τώρα......! Ας προσέξουμε μην έρθει η ώρα και βρεθούμε όλοι σε αυτήν την θέση! Επίσημοι διωγμοί δεν ξεκίνησαν ακόμη προς όλους..... Να δούμε τότε τι θα αποφαίνονται μερικοί για την κοσμική δικαιοσύνη! ''Κούνια που μας κούναγε'', κατά το λαϊκό γνωμικό! Έχουμε να δούμε εκπλήξεις εκείνην την μεγάλην ημέρα της Κρίσεως.......! Μην λησμονούν μερικοί ότι από εκείνην την ημέρα και μετά θα υπάρχει αιωνιότης, είτε αφορά αυτούς που δεν θα σωθούν είτε αυτούς που θα σωθούν. Καλύτερα ας προσέχουμε και ειδικά για την σιγουριά μας!

Επίσης αναφέρεται σε ένα σχόλιο το εξής:

«Τον διάλογο με τον π. Ευθύμιο οι δικοί σας (ασχέτως παρατάξεως, πάντως ΓΟΧ) τον σταμάτησαν, γιατί αδυνατούσαν να απαντήσουν....».

Αυτό άραγε δεν είναι συκοφαντία; Τον διάλογο με τον π. Ευθύμιο δεν τον σταματήσαμε διότι δεν μπορούσαμε να απαντήσουμε λόγω ελλείψεως επιχειρημάτων, αυτό υπάρχει μόνο στην σφαίρα της δικής τους φαντασίας και εγωϊσμού! Τον διάλογο τον σταματήσαμε διότι ήταν πασιφανές ότι ο π. Ευθύμιος δεν ενδιαφερόταν εις το να κάνει διάλογο με αποτέλεσμα να υπάρξει μία κίνηση ενώσεως μεταξύ μας. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν οι ''αναγνώστες'' και να επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια απαντημένα επιχειρήματα. Αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα αντίληψης (αυτός είναι ο καλός λογισμός), και ζητήσαμε ο διάλογος να συνεχιστεί πρόσωπο με πρόσωπο. Αρνήθηκε (όπως ήταν επόμενο), και εμείς κατηγορηθήκαμε ότι χρησιμοποιούμε ''μασωνικές πρακτικές'' επειδή ζητήσαμε να συνεχιστεί εκ του σύνεγγυς ο διάλογος!

Τέλος και όσο αφορά το λεχθέν:

«Δυστυχῶς αὐτὸ πάντα γίνεται: οἱ ἐχθροὶ τῆς ἀλήθειας συμμαχοῦν, παρὰ τὶς μεταξύ τους διαφορές!».

θα τους θυμίσουμε τα κάτωθι που δημοσιεύσαμε περίπου πριν ένα χρόνο στο περιοδικό μας εδώ:

«Πολλοί στην εποχή μας, κατά την οποία η παναίρεση του Οικουμενισμού ταράσσει την Εκκλησία, έχουν την αντίληψη ότι όλοι όσοι αντιτάσσονται στον Οικουμενισμό, είναι πραγματικά Ορθόδοξοι, και οι μεταξύ τους διενέξεις αφορούν απλά επουσιώδεις διαφορές. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Δεν είναι όλοι οι λεγόμενοι Αντιοικουμενιστές, πραγματικά Ορθόδοξοι. Αντιθέτως, πολλοί οι οποίοι αγωνίζονται στην αίρεση αυτήν, έχουν πέσει σε άλλη αίρεση. Και αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά».

οπότε γνωρίζουμε αρκετά καλά ότι τέτοιες ''συμμαχίες'' είναι αδύνατες! Τις δικές τους όμως παλαιότερες και παρόμοιες ''συμμαχίες'' με μερικούς Ματθαιϊκούς τις λησμόνησαν;

Αυτά τα ολίγα, προς το παρόν!


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top