Είδαμε κάποια σχόλια των αληθώς δεκατριμεριτών που ανήκαν παλαιότερα στις τάξεις των Γ.Ο.Χ. Και γιατί ομιλούμε περί αληθώς δεκατριμεριτών; Διότι το μόνο που τους απέμεινε είναι οι 13ημέρες επειδή ακολουθούν το Π.Η.! Κοινωνία δεν έχουν ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Οι τάδε είναι Οικουμενιστές, οι άλλοι είναι Νεοημερολογίτες, οι άλλοι είναι Παλαιοημερολογίτες Οικουμενιστές, οι άλλοι είναι σχισματικοί, οι άλλοι ήταν ναι μεν ορθοί αλλά εξέπεσαν, οι άλλοι είναι η κανονική Εκκλησία αλλά και τούτοι εξέπεσαν, και και και....... Ποιοί τελικά είναι οι όντως Ορθόδοξοι; Δυστυχώς το ίδιο - εμμέσως πλήν σαφώς - ισχυρίζονται όσοι δεν έχουν κοινωνία εκκλησιαστική. Πάντες - οι Επίσκοποι - εξέκλιναν άμα ηχρειώθησαν (Ψαλ. 52,4)!

Επίσης, επειδή είδαμε να ομιλούν και περί των Ρώσων της Διασποράς τους θυμίζουμε:




Τα υπόλοιπα έχουν ειπωθεί πάμπολλες φορές οπότε είναι και χαμένος ο κόπος είτε κάποιου σχολιασμού είτε κάποιας περαιτέρω εξηγήσεως.....

Κρίμα.....

14 comments:

  1. Ιωάννη είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που ομιλούν περι 13μεριτών, και θα εξηγήσω εν συντομία παρακάτω.
    Άσχετα αν διαφωνώ σε κάποια πράγματα με τον π. Γρηγόριο (π.χ. σε ενεργεία Σχισματικούς νεο/τες από τις πρωτες δεκαετίες)
    Ο όρος 13μερίτες απευθύνεται κυρίως στους Συνοδικούς κι όχι στους απλούς Πιστούς, που θα πρέπει ομως να διαχωρισουνε τη θεση τους
    Κοινωνία έχω με Τυχωνίτες, για τους οποίους ο Σεβασμιώτατος Φωτιος έλεγε τα καλύτερα το 2009
    https://sites.google.com/site/asteiacy/home/ekklesiastika-dokimia/peritoudynatoutesenoseosekklgochellados-rosikesgnorthekklesias
    και τελικά ενωθηκε με εκεινους που έλεγε τα χειρότερα (Κυπριανίτες, Αγαθάγγελο). Επίσης, δόξα τω Θεώ, υπάρχουνε κι (ελαχιστότατοι) αποτειχισμένοι Ιερείς από ΓΟΧ.
    Οι ΓΟΧ αποτειχιστηκαν για το ημερολόγιο και σημερα, που γινονται πολυ χειροτερα, βλεπουμε ακομα και να συκοφαντειται η αποτειχιση.
    Από εκείνους π.χ. τον δάσκαλο, που μας είπε εδώ
    http://krufo-sxoleio.blogspot.com/2019/06/blog-post_94.html#comment-form
    οτι
    "υπήρχανε λόγοι Πίστεως και Δικαιοσύνης για τους οποίους είχαν αποτειχισθεί το 1979 οι Κάλλιστος- Αντώνιος"
    κι όχι απλά αποτειχίσθησαν, αλλά προέβησαν σε κρυφές, πολυάριθμες χειροτονίες που δημιούργησαν τόσα προβλήματα
    Μας είπε ακόμα ότι δεν είχανε τάχα δικαιοδοσία να καθαιρέσουνε τον Κυπριανό, αλλα εκεινος μπορουσε να παρει χειροτονία από ΓΟΧ, με Εκκλησιολογία Εγκυκλίου 1974, δηλαδή ενεργεία Σχισματικών νεο/των (κι ειδικά από τον Ματθαϊκής Εκκλησιολογίας Κάλλιστο) και μετα να "αποτειχισθεί" για λόγους διαφορετικής Εκκλησιολογίας (!!!)
    Προέρχονται δηλαδη από κρυφή, μη αποκατεστημενη χειροτονια Επισκοπου Ματθαϊκής Εκκλησιολογίας, συν όλα τα άλλα που ακολούθησαν...
    Επίσης, εδώ είναι θέματα Πίστεως κι όχι "μαγαζιά" και δεν είναι δυνατόν να διαβάζουμε
    "και τί σε νοιάζει εσένα που δεν ανήκεις στη Σύνοδο ;"

    Σταύρος Τάκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Σταύρο χαίρε εν Κυρίω Ιησού πάντοτε!

      Να σου υπενθυμίσω ότι επαναλαμβανόμενα σχόλια δεν ανεβάζω. Φυσικά ο λόγος δεν είναι ότι προσπαθώ να αποκρύψω δήθεν «αλήθειες» αλλά διότι οι απαντήσεις έχουν δοθεί αρκετές αλλά μάλλον δεν κάλυψαν εσένα ή κάποιους άλλους.

      Οπότε το να επαναλαμβάνονται οι ίδιοι διαλόγοι είναι χάσιμο χρόνου. Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Καλώς ή κακώς στο τέλος της επιγείου ζωής μας θα δούμε ποιός έχει δίκιο και ποιός όχι.

      Προσωπικά ομιλώ για τους δεκατριμερίτες οι οποίοι δεν έχουν κοινωνία με κανέναν!

      Διαγραφή
    2. Σταύρο, θέλω να σε ρωτήσω κάτι και αν θες απαντάς. Ποιος είναι ο πνευματικός σου; Σου έχει δώσει ευλογία να δημοσιογραφείς;
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  2. Βεβαίως κι εχω ευλογία να αρθρογραφώ, χωρίς να υπάρχει λόγος να αναφέρω δημοσίως τον Πνευματικό μου
    Κι απορώ συχνά γιατί θα πρέπει να γραφω εγω, παραμελώντας άλλα σημαντικά θέματα, αλλά φαινεται οτι ειμαστε στην εποχή που εκλείπουν και τα αυτονόητα
    Απολογηθηκα (ως όφειλα) εν συντομια για τον όρο 13μεριτες στο σχολιο που δεν δημοσιευτηκε. Αν οι 5 κακοδοξίες που ανεφερα είναι μικρότερης βαρύτητας από την αλλαγή ημερολογίου του '24, τότε επιβεβαιώνεται ακομα περισσότερο ο παραπάνω συλλογισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβαστό, ας μην αναφέρεις όνομα. Μόνο αν θέλεις πες μας αν ανήκει στην Σύνοδό μας ή όχι, γιατί είναι σημαντικό.
      Όσο για την απορία σου "γιατί πρέπει να γράφω εγώ", θα σου απαντήσω επειδή την είχα κι εγώ κάποτε. Αυτό συμβαίνει επειδή σιωπούν οι ειδήμονες. "Αν ούτοι σιωπήσωσιν, οι λίθοι κεκράξονται", λοιπόν. Δεν το θεωρώ κακό να γράφεις κι εσύ και όποιος άλλος θέλει, αρκεί να έχουμε το "γνώθι σαυτόν" και κυρίως να μην υπάρχει αυτό το απωθητικό άτεγκτο ύφος των "χιλίων καρδιναλίων", που δυστυχώς, πολλές φορές, το υιοθετούμε όλοι μας.

      Διαγραφή
  3. Aποτείχιστηκε απο ΓΟΧ το 2014 και δεν ανηκει σε παραταξη

    Σου ειπα, δημοσιοποίησε σοβαρα στοιχεια για Αγαθαγγελο και θα βγω να ζητησω δημοσιως συγνωμη, παρότι δεν θα ήτανε δική μου ευθύνη ότι δεν είχανε δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα. Το θέμα είναι πολυ σοβαρο.
    Όπως έχω ζητησει συγνωμη για μικροτερα παραπτωματα στον ιδιωτικο βιο της Εκκλησιας, αν αδικησα καποιον
    Ψάχνω πολυ πριν γράψω κάτι, είναι κι η φύση του πτυχιου και του επαγγέλματος μου τέτοια, ίσως και του χαρακτήρα μου.
    Και περισσότερο είναι τα κίνητρα...και για αυτο συνηθως δεν κανω λαθη
    θα ημουνα χαρουμενος να επλενα τις τουαλετες της Εκκλησιας ή να ειμαι ο νεροκουβαλητης
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Aποτείχιστηκε απο ΓΟΧ το 2014 και δεν ανηκει σε παραταξη".
      Λογικό τότε να σου δίνει ευλογία να αρθρογραφείς εναντίον των ΓΟΧ...
      "συνηθως δεν κανω λαθη"
      Αυτό ακριβώς εννοώ!
      Τέλος πάντων, αφού το θες τόσο πολύ θα προσπαθήσω να βρω χρόνο να αναιρέσω τις ανοησίες του Μος περί Αγαθαγγέλου, όχι πάντως για να ζητήσεις συγγνώμη (δεν μου προσφέρει κάτι αυτό, ούτε διακατέχομαι από αισθήματα δικαιώσεως ή εκδικήσεως).
      Καλημέρα.

      Διαγραφή
    2. θα σου στειλω μαιλ, αν και γραφω εναντιον κακοδοξιων κι όχι εναντιον των ΓΟΧ
      απλα να σου υπενθυμισω ότι τα ίδια έλεγε για Αγαθάγγελο κι ο Σεβασμιώτατος Φώτιος
      Eπίσης, το παρακάτω βίντεο το έδωσα σε Ιερέα ΓΟΧ που έχει ρωσοπόντιους στην ενορία του (για να το μεταφρασουνε) και με βεβαίωσε για τα κακοδοξα που αναφερει ο Αγαθαγγελος (ομολογεί ότι αναγνωρίζει αγίους τους προτεστάντες φίλους του Τσάρου και διαστρεβλώνει τα λόγια του Παύλου λέγοντας ότι μπορείς να παντρευτείς ειδωλολάτρη κ.α.)
      https://www.youtube.com/watch?v=832d_sT84ZI&feature=youtu.be&t=847
      Δεν ξερω πότε τα είπε (το ότι δημοσιευτηκε το 2017 δεν λεει κατι) αλλα ούτε και για αυτο έχει κάνει δημοσια αποκήρυξη
      Τα υπόλοιπα στο μαιλ

      Διαγραφή
    3. Για να μην υπάρξουνε παρεξηγήσεις, να πω ότι δεν είναι ο π. Γρηγόριος Ζιώγος ο Πνευματικός μου. Το 2014 αποτειχίστηκαν άλλοι 11 Ιερείς, στην συντριπτική πλειοψηφία τους Σλάβοι

      Διαγραφή
  4. Ο αρχηγός των Ελλήνων Τυχωνιτών ψευτοεπίσκοπος Φιλάρετος αμφισβητεί το θαύμα της Αγίας Θεοδώρας στη Βάστα!
    http://xairete.blogspot.com/2012/05/blogxairete-facebook-forum.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρμόδιος να απαντησει για την συγκεκριμενη θέση του είναι ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος.
      Για να μιλησετε ομως ανωνυμοι περι ψευτοεπίσκοπου, θα πρεπει και να το αποδειξετε, εκτος κι αν ειστε οπαδοι ποδοσφαιρικής ομάδας κι όχι Χριστιανοί
      Διαβάστε καλύτερα την εισηγηση ( με στοιχεία) του Σεβασμιώτατου Φωτιου (παραπανω το link) κι ίσως διαπιστώσετε άλλα πράγματα...

      Διαγραφή
    2. Ἐννοεῖτε το «ἅν καὶ ὀρισμένες φορὲς δὲν θὰ ἦθελα νὰ ἀπορίψω τὸ θαύμα μόνον ἐπειδὴ συμβαίνει καὶ σπανίως καὶ στὴν φύση...ὅπως καὶ τῆς Ἁγίας Θεοδώρας Βάστα. Ἐκεῖ ἕνα πράγμα σπάνιο συνδέεται μὲ τὸ θαύμα καὶ πραγματικὰ ἡ στέγη δὲν ἔχει τὴν δύναμη ποὺ ἔχουν τὰ βράχια τῆς Ἀμερικῆς.....» Ἅν διαβάσετε τὰ προηγούμενα καὶ διαβαζέτε μὲ προσοχὴ τὶ γράφω ἐπάνω, θὰ δεῖτε ὅτι τὸ ἀντίθετο λέγω ἀπ´αὐτὸ που γράψατε. Καὶ βεβαίως πιστεύω τὸ θαύμα τῆς Ἁγίας Θεοδώρας!

      Διαγραφή
  5. Σταύρο, στείλε μου αν θέλεις στο krufosxoleio@yahoo.com να συζητήσουμε τις θέσεις του Μος για τον Μητροπολίτη Αγαθάγγελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ομολογία" πρώην Μακαριακών κατά του "Κυπριανισμού":
    https://www.omologitis.org/wp-content/uploads/2014/04/confession-gr.pdf
    Διακρίνονται τα ονόματα του τωρινού ψευτοεπίσκοπου των Ελλήνων Τυχωνιτών Φιλαρέτου Κλιμακίτη, του διάσημου εξορκιστή Βορινιώτη και του γνωστού τραμπουκόπαπα Κλεομένη!!! Α ρε μούρλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top