Εορτασμοί με αφορμή την 25η επέτειο της αγιοκατατάξεως του Αρχιεπισκόπου Σαγκάης και Σαν Φρανσίσκο Ιωάννη από την Υπερόρια Ρωσική Εκκλησία πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 28 και 29 Ιουνίου 2019 στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Πάντων Θλιβομένων η Χαρά Σαν Φρανσίσκο.
Των πανηγυρικών λατρευτικών εκδηλώσεων προέστη ο Πρωθιεράρχης της Ρωσικής Υπερορίου Εκκλησίας Μητροπολίτης Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης Ιλαρίωνας, συλλειτουργησάντων των Ιεραρχών της Υπερορίου Ρωσικής Εκκλησίας, κληρικών των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, κληρικών του Ναού και φιλουξενουμένων ιερωμένων.
Στη μικρά είσοδο  Ηγούμενος Ιάκωβος Κοράτσα προήχθη σε Αρχιμανδρίτη ενώ ο Ιερέας Σέργιος Κιριούχιν αξιώθηκε του επιστήθιου επίχρυσου σταυρού.
Μετά το πέρας της Θείας Συνάξεως ετελέσθη δοξολογία προς τιμήν του Αγίου Ιωάννη και στη συνέχεια λιτανευτική πομπή πέριξ του Καθεδρικού Ναού.
Η συναναστροφή και η επικοινωνία των Ιεραρχών, των κληρικών και των πιστών συνεχίσθηκε στην πανηγυρική δεξίωση στη Μεγάλη Αίθουσα του «Ρωσικού κέντρου» Σαν Φρανσίσκο.







ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top