Αποκαλυπτική και κοσμογονική εποχή ονομάζεται από πολλούς η σημερινή σατανοκρατούμενη εποχή μας. Και δεν πίπτουν έξω. Βέβαια μερικοί την χαρακτηρίζουν έτσι την εποχήν μας, από τα τρομακτικά και θαυμαστά επιτεύγματα της τεχνικής, της επιστήμης των καιρών μας, τα οποία όντως εγγίζουν τα θαύμα και την σοφία του Θεού, εκ του οποίου κατάγεται ο άνθρωπος ως εικόνα του Δημιουργού του.
Μερικοί όμως, εκτός αυτου, την κοσμογονικήν εποχήν μας την ταυτίζουν και με την πρωτοφανή προκατακλυσμιαία και σοδομητικήν παραφροσύνη, την αμνήστευσιν και το στεφάνωμα του κακού ως μη κακόν, ως είναι η κάθε ηθική αμαρτία φυσική και αφύσικος. Εις το να παρουσιάζεται η αποστασία η αθεϊα, η γύμνια, προστυχιά, η ανηθικοποίησις και σοδομοποίησις των κοινωνιών, ως κάτι το φυσικόν και αναγκαίον. Η αμνήστευσις της προστυχιάς της ανηθικότητος, τούτο υπερβαίνει κάθε άλλην αμαρτίαν, διότι είναι διαστρέβλωσις του Νόμου του Κυρίου μας ο οποίος απαγορεύει ακόμη και το πονηρόν βλέμμα:
«πας ο βλέπων γυναίκα προς το επιθυμήσαι αυτην, ήδη εμοίχευσεν αυτην εν τη καρδία αυτού» Ματθ. 5, 28.
Και όλα αυτά τα πρωτοφανεί που εκτελήσονται γύρω μας, πολλοί λοιπόν τα ονομάζουν κοσμογονικά και αποκαλυπτικά της οργής του Κυρίου με τον ταχύ ερχομόν Του που θα κατακαύσει την γήν ως άλλοτε τας πέντε πόλεις των Σοδόμων ως περιγράφη ο Απόστολος Πέτρος: «και πόλεις Σοδόμων και Γομόρρας τεφρώσας καταστροφήν κατέκρινεν, υπόδειγμα μελλόντων ασεβείν τε-θεικώς» Β’ Πέτρου 2, 5-6. εντεύθεν βλέπομε σήμερον από δεκαετίας ήδη, πολλοί βλέπουν σημεία ότι κάπου εγγύς εστί ο καιρός του ερχομού του Κυρίου να θέση τέρμα εις το αποχαλινωθέν κακόν. Πολλοί έχουν γράψει βιβλία, ακόμη και ξένοι συγγραφείς, ως και άρθρα πολλά, πλήθος εντύπων κυκλοφορούν, που με ακαταμάχητα επιχειρήματα, αποδείξεις, στοιχεία, με ομιλίας από τηλεοράσεως και ραδιοφώνων, διαλαλούν και διακηρύσσουν τα επερχόμενα τη Οικουμένη, τα σημεία των καιρών, τον κίνδυνον του εγγύς σφραγίσματος με τον αριθμόν του ανόμου, του Αντιχρίστου με τον μιαρόν αριθμόν 666, ως περιγράφη η ιερά Αποκάλυψις του Ιωάννου 13, 16.
Ένας εξ’ αυτων που έχουν ασχοληθή γύρω από τα σημεία των καιρών, είναι και ο καθηγητής κος Αλέξιος Π. Παναγόπουλος, δρ θεολόγος δρ νομικός, από το Καστρίτσι Πατρών, ο οποίος πρό ετών έγραψε σχετικά βιβλία εσχατολογικού περιεχομένου. Ήδη τώρα η ενοριακή ομάδα Διψώ αναλαμβάνει την έκδοσιν του βιβλίου του: ‘Εσχατολογικά, η αλήθεια των προφητειών», με πλήθος νέων στοιχείων και πληροφοριών, μας παρουσιάζει την θαυμασία εικόνα όλων εκείνων που θα προηγηθούν, της ελεύσεως του πλάνου, με όλα τα σχετικά επακόλουθα.
Συγχαίρομεν τον αγωνιστήν θεολόγον και νομικόν τον οποίον από μαθητήν γυμνασίου έχομεν γνωρίσει, ενώ τυγχάνω και ο πνευματικός του πατήρ και ολόθερμα συνιστώμεν το ως άνω βιβλίον του, ευχόμενος να αποτελέση τούτο, εις αφύπνισιν εις τον παραπαίοντα κόσμον, και συμβάλλει εις την εξουδετέρωσιν της τρομακτικής συγχύσεως που ήτο επόμενον να επακολουθήση με τα σημεία των καιρών και του αριθμού 666, από τας εκ διαμέτρου διαφορετικάς ερμηνείας τούτων, που άλλος δεν τα πιστεύει, άλλος τα διαστρέφει. Πλήρης σύγχυσις!
Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει, ότι ιδία και μεγαλυτέρα σύγχυσις ήταν στην εποχήν του Κυρίου μας γύρω απ’ το πρόσωπόν Του, και εκ της συγχύσεως αυτης και παρανοήσεως τον ηρνήθησαν και τελικώς Εσταύρωσαν τον σαρκωθέντα Λόγον του Θεού, Τον Κύριον μας. Ιδία σύγχυσις θα είναι και κατά τας ημέρας της Δευτέρας Παρουσίας Του, με όλα τα πρό αυτης εκ της συγχύσεως επακόλουθα ως αι ταυτότητες, το χάραγμα ή σφράγισμα, ο αριθμός 666, ο αντίχριστος, η Συντέλεια του κόσμου.
Άλλωστε, τούτο το βεβαιώνει ο ίδιος ο Κύριος: «Ώσπερ αι ημέραι Νώε, ούτος έσται και η Παρουσία του Υιού του ανθρώπου, ώσπερ ήσαν εν ταίς ημέραις ταις προ του κατακλυσμού τρώγοντες και πίνοντες… άχρι ής ημέρας εισήλθε Νώε εις την Κιβωτόν και ούκ Έγνωσαν έως ήλθε ο κατακλυσμός και ήρεν άπαντας, ούτως έσται και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου» Ματθ. 24, 37-39.



εν τω ιερώ ησυχαστηρίω Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ναυπάκτου. Αύγουστος 1997.







Πρόλογος πατρός Αρσενίου Κομπούγια (αρχιμανδρίτου), στα βιβλία του καθηγητή συγγραφέα Αλέξιου Παναγόπουλου, με τίτλους: Εσχατολογικά, η αλήθεια των προφητειών, και «7500 έτη από αδάμ-μεσασμός».







ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top