Η Π.Π. παραπονείται ακόμη μία φορά και μας λέγει ότι ο π. Παΐσιος έγινε πια μιμητής του Βαρθολομαίου!!!! Μάλιστα! Και γιατί; Διότι ζητάει όπως λένε:

«.....νὰ προστρέξουνἑνωθοῦν οἱ πιστοὶ μὲ τοὺς σχισματικοὺς Γ.Ο.Χ., ἀναγνωρίζοντάς τους ὡς μέλη τῆς Μίας Ἐκκλησίας ἀπὸ τὴν ὁποία οἰκειοθελῶς ἀπομακρύνθηκαν χωρὶς οἱ Παλαιοημερολογίτες νὰ μετανοήσουν γιὰ τὸ σχίσμα, χωρὶς νὰ διορθώσουν τὰ περὶ τὴν δογματοποίηση τοῦ Ἡμερολογίου, χωρὶς νὰ ἐπιστρέψουν στὴν Μία Ἐκκλησία!» 

Η Π.Π. έχει μία μανία με τους ακραίους 13μερίτες Παλ/τες και συνεχώς μας παρουσιάζει τα «επιχειρήματα»  εκείνων. Άραγε εσκεμμένα γίνεται αυτό; Μόνον ο Θεός γνωρίζει στα σίγουρα! Αλλά ας κινηθούμε με το σκεπτικό τους.... (Το άρθρο εδώ).

Υποθετικά, ας πούμε ότι μετενόησαν οι Γ.Ο.Χ. Σε ποιά ''Εκκλησία'' θα έπρεπε να επιστρέψουν; 

1) Για τους Τρικαμηνικούς η Κρατούσα Εκκλησία δεν.... δια τούτο και έχουν φύγει - απομακρύνθηκαν.....

2) Η ομάδα του π. Θεόδωρου Ζήση δεν.......

3) Οι Αγιορείτες δεν...... 

4) Οι αποτειχισμένοι παλ/τες (π. Αγγελακάκης κ.λπ.) δεν...... 

5) και πάει λέγοντας.... 

Μήπως άραγε εννοούν ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Μία Εκκλησία που ο μόνος Ορθόδοξος - και ότι συνεπάγεται με αυτό - είναι ο Τρικαμηνάς και οι συν αυτώ; (δείτε  εδώ και εδώ).

Καλό είναι όταν παραθέτουν διάφορα ''επιχειρήματα'' να έχουν και κάποια σοβαρή βάση ειδάλλως δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους ακραίους Παλ/τες των οποίων τα επιχειρήματα παρουσιάζουν για ευνόητους λόγους.......




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top