ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ'': Στο εν λόγω Μοναστήρι ήτο πνευματικός ο Γέροντάς μας π. Φιλάρετος. Δυστυχώς μετά την κοίμηση του Γέροντος δεν υπήρξε κάποιος ως συνέχεια ώστε να αναλάβει το Μοναστήρι και έτσι περιήλθε και πάλιν στους Μνημονευτές.

Διαβάστε και 





Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Σε κλίμα κατάνυξης και σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό πανηγύρισε το διήμερο 22 και 23 Ιουνίου η Ιερά Μονή Παναγίας Άξιον Εστί Βαρυμπόμπης, Μετόχι της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους.
Σήμερα, ημέρα κατά την οποία εορτάζει όλο το Άγιον Όρος και συμπίπτει με την Κυριακή των Αγίων Πάντων, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας Γέροντος Προδρόμου, πλαισιούμενο από τον Ιερομόναχο Νικόδημο, τον Ιερομόναχο Ευφρόσυνο, τον Μοναχό Νικηφόρο και τον Ιερομόναχο Γεώργιο, πρ. Δικαίο της Ιεράς Σκήτης των Καυσοκαλυβίων.
Το Μετόχι της Ι.Μ. Παναγίας Άξιον Εστί βρίσκεται χτισμένο στις παρυφές της Πάρνηθας, σε μία περιοχή με πλούσιο πευκοδάσος, δίπλα στα Βασιλικά Κτήματα Τατοΐου.
Η Ιερά Μονή Άξιον Εστί είναι ένα αξιόλογο Μετόχι, το οποίο αποτελεί μία πνευματική όαση για τους προσκυνητές που επιθυμούν να λάβουν την ευλογία της Παναγίας, καθώς το ησυχαστικό περιβάλλον θυμίζει λίγο από το Άγιον Όρος.
Τέλος να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο την Πανήγυρη τιμά με την παρουσία του ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας, Γέροντας Πρόδρομος, ο οποίος καταβάλει άοκνες προσπάθειες για την αναβάθμιση του Μετοχίου.
axion esti 1

2 comments:

  1. . . Και ένα από τα επιχειρήματα της Συνόδου ΓΟΧ ΘΝΠ για να πείσουν τον κόσμο να υπογράψει για την ίδρυση των ετεροδόξων θρησκευτικών νομικών κοινοτήτων, ήταν και το ότι θα έπαιρναν πίσω το Μοναστήρι από τους μνημονευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top