Ο εορτασμός του Αγίου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας Χρυσοστόμου του από Φλωρίνης πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της παραμονής στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών με Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, συμμετεχόντων δε ευλαβικώς, πλειάδος Κληρικών.
    Στην ευλογημένη και θερμή ατμόσφαιρα του εορτασμού συνέβαλε η παρουσία της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πάρνηθας, Ξένης μοναχής, μετά της συνοδεία αυτής, καθώς και των ευσεβών πιστών που με κατάνυξη προσέρχονταν για να προσκυνήσουν την Αγία καρά του Πατρός ημών, που ευρίσκετο χάριν ευλογίας, το εορταστικό διήμερο, στον Καθεδρικό. 
   Το ιερό έργο, η συνέπεια, η ακρίβεια, η υπομονή και ο αγώνας, αλλά και η σεμνότητα και η ταπεινότητα που χαρακτήριζαν τη φυσιογνωμία του Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας μας, αποτέλεσαν την πηγή εμπνεύσεως της μεστής σε πίστη και επίγνωση ομιλίας του σεπτού μας Ποιμενάρχου, με την οποία παραδοσιακά ολοκληρώνεται ο εορταστικός Εσπερινός που τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών.

DSC 3946 2

DSC 4047
DSC 3953



ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top