dieurumeni sinodos 2
Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η διευρυμένη συνέδρια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, συμμετείχε και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Λοιμωξιολόγος κ. Σωτήριος Τσιόδρας.
Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε τους Ιεράρχες για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το κοινό καλό.
«Υπήρξε απόλυτη κατανόηση σχεδόν σε όλα, τώρα το μόνο που περιμένουν είναι οι αποφάσεις των Ιεραρχών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας.
Μετά το πέρας της διευρυμένης συνεδρίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ας κλείσουν όλες οι υπόλοιπες εκκλησίες, τα τζαμιά, οι αρμένικες εκκλησίες, μόνο εμείς πρέπει να κλείσουμε;»
Επίσης δηλώσεις έκανε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος τόνισε: «Είμασταν 25 Ιεράρχες και είπαμε 25 διαφορετικά πράγματα».
Τέλος να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρία της ΔΙΣ, όπου αναμένεται και η επίσημη απόφαση της Εκκλησίας.
dieurumeni sinodos 1

1 comments:

  1. Το Φρόνημα των Ηρωικών γιαγιάδων :

    Παραπονιέται ο φερόμενος ως Φθιώτιδος :

    Οι γιαγιάδες δεν με ακούνε…

    “Παρακαλούσα προχθές γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και να γυρίσουν σπίτια τους. Δεν με άκουγαν.

    Δεν θα πάθουμε τίποτα και αν πάθουμε ας πεθάνουμε, έλεγαν…"

    https://www.romfea.gr/diafora/35907-fthiotidos-parakalousa-giagiades-na-fugoun-apo-tin-ekklisia-kai-apantousan-as-pethanoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top