Το άνοιγμα των εκκλησιών ζητούν με επιστολή τους προς την υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, οι ιεράρχες, ενόψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων, ενοχλημένοι μάλιστα από την εν κινήσει συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, με την οποία ζητά το άνοιγμα των εκκλησιών.
Συγκεκριμένα, αυτό που ζητάνε ο Αρχιεπίσκοπος και Συνοδικοί είναι στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, να ανοίξουν οι ναοί στους πιστούς το ταχύτερο δυνατόν, με την τήρηση όλων των προδιαγραφών και όλων των υποδείξεων και οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.
Σε σχέση με την παρουσία των πιστών προτείνεται συγκεκριμένος αριθμός πιστών σε κάθε ναό, με βάση τα τετραγωνικά του, συγκεκριμένες αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται μεταξύ των πιστών κλπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν αναμένεται να δεχτεί το άνοιγμα των εκκλησιών πριν τα τέλη Μαΐου.

Την ίδια ώρα, ενοχλημένοι εμφανίζονται και αρκετοί μητροπολίτες με το γεγονός ότι έγινε μία υπαίθρια συναυλία με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, και θεωρούν ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για την εκκλησία που έχει τηρήσει ευλαβικά όλα τα μέτρα.






ΚΑΙ 

Σταγών: «Ανοίγουμε τις Εκκλησίες μας, και ας έρθουν να μας ζητήσουν τον λόγο»



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top