kerameos theiakoinonia
Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος

Για το άνοιγμα των εκκλησιών και την συμμετοχή των πιστών υπό όρους μίλησε στην εκπομπή "Σήμερα" του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.
Η κ. Κεραμέως για την χρήση μάσκας εντός των Ναών τόνισε: «Έχει ήδη αναφερθεί η αναγκαιότητα για την χρήση της μάσκας, γιατί εκεί είναι ευπαθείς ομάδες".
Η Υπουργός ερωτηθείσα για την Θεία Μετάληψη ανέφερε πως «δεν υπεισερχόμαστε σε θέματα πίστης, οι ειδικοί έχουν τοποθετηθεί για τους τρόπους μετάδοσης του ιού και αυτοί περιλαμβάνουν και το σάλιο». (πατήστε εδώ)
Σε άλλο σημείο η κ. Κεραμέως πρόσθεσε: "Η Εκκλησία έχει τηρήσει μία εξαιρετικά υπεύθυνη στάση όλη αυτή την περίοδο και αυτό δεν ήταν εύκολο δεδομένου και του Πάσχα. Διανύσαμε μία δύσκολη περίοδο και η Εκκλησία και οι πιστοί επέδειξαν μία εξαιρετικά υπεύθυνη στάση".
"Αναμένονται να εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας εντός όλων των χώρων λατρείας, διότι δεν μιλάμε μόνο για την Εκκλησία, έχουμε κι άλλες θρησκείες και άλλα δόγματα. Όλα τα μέτρα ισχύουν οριζοντίως για όλες τις θρησκείες και όλα τα δόγματα" - υπογράμμισε κλείνοντας η Υπ. Παιδείας.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις της Υπ. Παιδείας:

1 comments:

  1. "συμβούλιον δὲ λαβόντες ἠγόρασαν ἐξ αὐτῶν τὸν ἀγρὸν τοῦ κεραμέως εἰς ταφὴν τοῖς ξένοις, δι'ὸ ἐκλήθη ὁ ἀγρὸς ἐκεῖνος ἀγρὸς αἵματος ἕως τῆς σήμερον"

    «Ἐξέδυσάν με τὰ ἱμάτιά μου, καὶ ἐνέδυσάν με χλαμύδα κοκκίνην, ἔθηκαν ἐπὶ τὴν κεφαλήν μου, στέφανον ἐξ ἀκανθῶν, καὶ ἐπὶ τὴν δεξιάν μου χεῖρα, ἔδωκαν κάλαμον, ἵνα συντρίψω αὐτούς, ὡς σκεύη κεραμέως» Μεγάλη Πέμπτη

    «ποιμανεῖς αὐτοὺς ἐν ῥάβδῳ σιδηρᾷ, ὡς σκεύη κεραμέως συντρίψεις αὐτούς» (Ψαλμὸς 2ος, 9)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top