Ολόκληρη η Ευρώπη προσπαθεί να βρει εκ νέου τα πατήματά της, με τις αμφιβολίες να είναι έκδηλες
Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε να χαλαρώνει τα μέτρα της καραντίνας στην περιφέρεια του Σάαρλαντ. Πρόκειται για ένα μικρό κρατίδιο στα σύνορα με τη Γαλλία , όπου έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα του κορωνοϊού.
Οι αυστηροί κανόνες της καραντίνας θα υποχωρούσαν την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά το δικαστήριο βιάστηκε να βγάλει την απόφαση νωρίτερα.
Ένας πoλίτης προσέφυγε στο δικαστήριο με το πρόσχημα ότι παραβιάζονται οι ελευθερίες του. Οι πολίτες του κρατιδίου έχουν διχαστεί με την απόφαση ενώ ήδη οι γερμανικές εφημερίδες ανησυχούν ότι η άρση της καραντίνας είναι πολύ πρόωρη.
Ο κόσμος ανησυχεί ότι ακόμα και το άνοιγμα των σχολείων ήταν μία γρήγορη απόφαση ενώ παραδέχεται ότι η καχυποψία θα αυξάνεται
Δεύτερες σκέψεις στη Δανία για τα σχολεία
Δεύτερες σκέψεις για τα σχολεία φαίνεται πως κάνει και η Δανία. Αν και ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που άνοιξε τις σχολικές δομές το έκανε πολύ προσεκτικά και μόνο στις μισές περιοχές.
Στην Κοπεγχάγη άνοιξε μόλις το 35%, καθώς τα υπόλοιπα ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες υγιεινής που εξακολουθούν να ισχύουν.
Όλα τα σχολεία αυτών των βαθμίδων αναμενόταν να έχουν ανοίξει ως αργότερα αυτόν τον μήνα.
Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις τότε η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να πάρει πίσω τα μέτρα άρσης της καραντίνας
Μετανιώνουν για τη χαλάρωση της καραντίνας οι Ιάπωνες
Το νησί με 5,3 εκατ. Κατοίκους δέχεται δεύτερο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού. Το νησί Χοκάιντο ξεκίνησε την άρση της καραντίνας στις 19 Μαρτίου, όπου και άνοιξαν πάλι τα σχολεία αλλά και οι επιχειρήσει.
Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, το διάστημα εκείνο, είχε μειωθεί στα δύο ή ένα την ημέρα, ωστόσο 26 ημέρες μετά η πανδημία κάνει ξανά την εμφάνισή της, καθώς την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν τουλάχιστον 135 νέα κρούσματα.

Ο Δρ Kiyoshi Nagase, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του Χοκάιντο, δήλωσε στο TIME: «Τώρα το μετανιώνω, δεν θα έπρεπε να βγούμε από την πρώτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πραγματικά, ίσως να μην μπορούμε να βγούμε με ασφάλεια πριν από το επόμενο έτος».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top