ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ: Θα πάρουμε κάνα βούρδουλα και θα αρχίσουμε να κυνηγάμε τους ''εξυπνάκηδες'' που προβαίνουν σε τέτοιες διαστρεβλώσεις! Ούτε καν αντιλαμβάνονται το τι κάνουν με αυτές τις κουταμάρες που λέγουν!


Μια ανάρτηση που μοιράστηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζεται ότι έδειξε ένα βίντεο που διέρρευσε από τον Μπιλ Γκέιτς που παρουσιάζει σχέδιο εμβολίου για «ανοσοποίηση» θρησκευτικών φανατικών, στο Πεντάγωνο, την έδρα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Το βίντεο θεωρείται φάρσα που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια.

Σε γενικές γραμμές, το βίντεο τεσσάρων έως πέντε λεπτών (ανάλογα με τις εκδόσεις) δείχνει έναν άνδρα να παρουσιάζει μια παρουσίαση στο "VMAT2", ή "God gene" και ένα εμβόλιο που ονομάζεται "FunVac" ή "FunVax" για να το εξαλείψει. Η συζήτηση με τους συμμετέχοντες περιλαμβάνει το επιχείρημα ότι οι θρησκευτικοί φονταμενταλιστές θα αποτελούσαν λιγότερη απειλή εάν λάβουν αυτό το εμβόλιο. Ο παρουσιαστής ισχυρίζεται ότι η πρόταση για αυτό το σχέδιο «μόλις υποβλήθηκε». Καταλήγει ισχυριζόμενος ότι το έργο έχει «μεγάλη υπόσχεση».

Είναι σαφές, εξετάζοντας τις εκδόσεις υψηλότερης ευκρίνειας αυτού του βίντεο, ότι ο παρουσιαστής δεν είναι ο Bill Gates (η έκδοση υψηλότερης ανάλυσης είναι ορατή εδώ ). Εκπρόσωπος του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates επιβεβαίωσε στο Reuters μέσω email ότι το βίντεο δεν δείχνει τον Bill Gates.

Παραμένει ασαφές εάν το βίντεο δημιουργήθηκε ως φάρσα, δημιουργικό έργο ή από πραγματική πίστη στη συνωμοσία. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες στο βίντεο υπαινίσσονται τη σκηνοθεσία και όχι μια αυθεντική «διαρροή» και οι εκδόσεις υψηλότερης ευκρίνειας δείχνουν σαφώς ότι ο παρουσιαστής δεν είναι ο Bill Gates.


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top