Διαβάζουμε:

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΣΧΑ ΣΤΙΣ 9 ΜΜ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΚΟ ΦΑΣΚΑ ΣΤΙΣ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ/1 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΣ Α ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ !
Θα θυμώσουν μερικοί αλλά δεν πειράζει τιμή θα είναι η κατηγορία....
Έπειτα από την ''βάπτιση''- από διαφόρους γνωστούς - αγνώστους - ως ''αίρεση'' της μάσκας, και έπειτα από το ''χάραγμα'' του εμβολίου, ήλθε και η ''αίρεση'' της ''ώρας'' (άλλη ανάρτηση και αυτή!) με επιλεκτικές παρουσιάσεις Κανόνων, κειμένων, αγώνων των αγίων μας κ.λπ. κ.λπ.

18 Απριλίου/1 ΜΑΪΟΥ λέγει ο άλλος το Πάσχα των Ιουδαίων!!! Ας μάθει πρώτα τα περί Νομικού Φάσκα και αν τηρείται από τους ίδιους!
Φυσικά και διαφωνούμε με το ζήτημα ''αλλαγή ώρας'' αν το επιβάλλει και πάλι ο ''Καίσαρας'' (μας λέγουν ότι το πρότεινε η εκκλησία) και όχι λόγω των διαφόρων βλακωδών - και πάλι - ''επιχειρημάτων'' που νωρίς νωρίς είδαμε...
Και μιας που χρησιμοποιούν τους Αγ. Πατέρες, θυμηθήκαμε και εμείς τον λόγο του Μ. Βασιλείου που λέγει ότι τελικά πρέπει να σιωπάς διότι μέσα σε τόσο θόρυβο που να ακουστεί φωνή συνετού ανθρώπου! Μόνον ιαχές - κραυγές βλέπεις οι οποίες όταν έλθει η ώρα της εφαρμογής των όσων κραυγάζεις, λακίζεις δίχως καμία ντροπή.... Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα και μάλιστα σύγχρονα.....
Αν οι πολλοί όπως φωνάσκουν μετανοούσαν και ομιλούσαν στον Κύριο δια μέσω προσευχής με καθαρή την καρδία, τότε θα είχαν αλλάξει πολλά.... είπαμε όμως... ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΙΣΩΣ.... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
Υ.Γ. Ούτε καν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με αυτά τα ''επιχειρήματα'' που είδαμε και μας ντροπιάζουν και δεν μας τιμούν. Η ημιμάθεια όντως είναι χειρότερη από την αμάθεια!
Υ.Γ. 2 Αφήνω απ΄ έξω το self test, ''προσωπικό χάραγμα'' (!) για κάποιους ακραίους....
Υ.Γ. 3. Φυσικά στην λήθη και πάλιν οι προφητείες των αγίων μας - που ''τιμούν'' 'μάλιστα οι ''ομολογητές'' - και μας προειδοποιούν έτη πολλά πίσω για λοιμούς και λιμούς......
Υ.Γ. 4. Οι ''ομολογητές'' που πριν είχαν αρνηθεί αλλά μετά κόλλησαν τον ιό θα μιλήσουν ποτέ άραγε;;
Υ.Γ. 5. Πως να ξεχάσουμε διαφόρους που δημιουργούσαν παλαιότερα έριδες για το αν θα γίνει η Ανάσταση στις 12 ή στις 1;;

Τέλος και δεν πρόκειται να επανέλθουμε!








7 comments:

  1. Τήν εποχή πού έζησε ο Χριστός μάς, η ημέρα ξεκινούσε μέ τήν Δύση τού ηλίου . Εφ΄ όσον λοιπόν η Ανάσταση θά γίνει μετά τήν Δύση, άρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΑΚΗ .

    Συνεπώς νά σταματήσουν αμέσως όλοι οι ακατήχητοι άνθρωποι νά διασπείρουν ψευδείς κατηγορίες κατά τής Ι. Συνόδου καί νά πάνε νά ανοίξουν κάι κανα βιβλίο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Προς διαβαστερό Ανώνυμο :

      Ας ανοίξουμε λοιπόν ένα βιβλίο απλής αριθμητικής :

      Δεδομένα :

      Ολόκληρη η Ακολουθία της Αναστάσεως κρατάει περίπου 4 ώρες. Ο Ιλίου Αθηναγόρας δήλωσε ότι η Ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9:00 το βράδυ και θα διαρκέσει το πολύ μέχρι 10:30 το βράδυ του Μ.Σαββάτου.

      Κατά δήλωσή του λοιπόν η Ακολουθία θα διαρκέσει το πολύ-πολύ 1 ώρα και 30 λεπτά.

      Η κανονική Ακολουθία διαρκεί περίπου 4 ώρες. Άρα θα κάνεις μια απλή αφαίρεση και θα δεις ότι θα πετσοκόψουν ακολουθία διάρκειας 3 ωρών και 30 λεπτών !

      Αν το θεωρείς σωστό αυτό, τότε να πας να ζητήσεις τα "ρέστα" από τους Αγίους που έγραψαν τόσο μεγάλες ακολουθίες ! Ενναλακτικά μπορείς να ανοίξεις κι εσύ κανένα βιβλίο...Δεν είναι ντροπή !

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς η Πασχαλινή θεία λειτουργία 1:30 ωρών δεν είναι καινοφανής αλλά εφαρμόζεται 10ετίες τώρα...

      Διαγραφή
  2. Γιατι βρε παιδιά τοτε το Αγιο Φως βγαινει στα Ιεροσολυμα στις 2 το μεσημερι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Θεος ( εργαζετε) το Σαββατο για να καταργιση την πλανη των Ιουδαιων.

      Διαγραφή
  3. Βγες καισουβλίσε το Σάββατο το μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στον πρωτο σχολιαστη θα παρακαλεσω να διαβασει την ανακοινωση για το θεμα αυτο του ΙΣΚΕ των ιερεων της επισημης Εκκλησιας. Δεν νομιζω και αυτοι να ειναι ακατηχητοι ουτε αμορφωτοι θεολογικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top