''Τη δεκαετία του 1970, όλοι, για κάποιο λόγο, περίμεναν την συντέλεια του κόσμου. Νόμιζαν ότι πλησιάζει η αποκάλυψη. Κυριαρχούσε έντονος φόβος και αγωνία, κάτι σαν τη διαίσθηση των έσχατων καιρών.

Όμως, ο πατήρ Σεραφείμ (Ρόουζ) μας καλούσε να μη φοβόμαστε τη συντέλεια του κόσμου. Μας θύμιζε ότι, πρώτον, ούτε οι Άγγελοι δε γνωρίζουν πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου. Πόσο μάλλον εμείς, οι άνθρωποι. Ο Πατέρας μόνο.
Πρέπει να ζεις λες και η κάθε σου μέρα μπορεί να είναι η τελευταία. Και πράγματι, έτσι είναι. Ποτέ δεν ξέρουμε ποια ακριβώς η μέρα ή ποια νύχτα θα είναι η τελευταία. Ο Κύριος είναι ελεήμων και μας συγχωρεί τις αμαρτίες, για τις οποίες μετανοούμε. Σε κανέναν, όμως, από μας δεν έχει εξασφαλιστεί η αυριανή ημέρα.
Επίσης, ο πατήρ Σεραφείμ παρηγορούσε αυτούς που φοβούνταν και τους έλεγε:
– Μη φοβάστε τους τρομερούς αυτούς καιρούς! Να κοιτάτε μπροστά! Αν πράγματι πλησιάζει η συντέλεια του κόσμου, πώς θα τελειώσει όλο αυτό; Αυτό θα τελειώσει με την Έλευση του Χριστού σε όλη τη δόξα Του! Και η Έλευσή Του είναι η μεγαλύτερη χαρά για μας, τους χριστιανούς! Γι΄ αυτό, όταν μιλάνε για τους έσχατους καιρούς, δεν πρέπει να τρομάζουμε, αλλά πρέπει να έχουμε την πίστη και την ελπίδα ότι, όταν έρθει η ώρα, ο Κύριος θα καλύψει τα πάντα με το έλεος και την αγάπη Του.
Επίσης, έλεγε:

2 comments:

  1. Ο γραφών περιμένει τήν εμφανισή του, έμφοβος καί έντρομος, όταν σταθεί επί τού φοβερού βήματος, πρός απολογίαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικότατο διότι μας μάθανε ότι ο Θεός είναι τιμωρός και όχι αγάπη!
      Μας μάθανε ότι η Κόλαση είναι καζάνια και δαίμονες με τρίαινες (παπική κόλαση του Δάντη), απουσία Θεού, ενώ η αλήθεια είναι ότι η ίδια η παρουσία του Θεού και η αγάπη του θα σε κολάζει!
      Μας μάθανε ότι το Άγιον Ποτήριον πρέπει να το πλησιάζει ο "αναμάρτητος άγιος", ως άξιος, ενώ η αλήθεια είναι ότι πρέπει να το πλησιάζει ο αμαρτωλός προς άφεσιν αμαρτιών και ζωήν αιώνιον!
      Με λίγα λόγια μας μάθανε ότι πρέπει να φοβάσαι τον Θεόν και όχι να τον σέβεσαι και να τον αγαπάς!
      και πολλά ακόμη που δεν είναι επί του παρόντος.....

      Διαγραφή

 
Top