Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών ολοκληρώθηκε η ενδεικτική δημοσκόπηση για τον επόμενο Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος. Μαζί με την κάτωθι ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αυτής προβαίνουμε και στις εξής παρατηρήσεις: 
α) Επειδή σε κάποιους μπήκε ο λογισμός ότι για τη δημοσκόπηση αυτή είχαν γνώση και Κληρικοί, με ενδεχομένως υστερόβουλη πρόθεση, δηλώνω - και μάρτυς μου ο Θεός - πως για αυτήν δεν γνώριζε κανείς, πλην δύο Λαϊκών. Επίσης - και για την εξάλειψη των υπονοιών - αποκαλύπτω δημοσίως και ευθαρσώς την προσωπική μου ψήφο· ψήφισα τον Μεθώνης Αμβρόσιο.
β) Κάποιοι άλλοι εξέφρασαν καλοπροαίρετες επιφυλάξεις (για όσα ψευδή και κακοπροαίρετα διέδωσε γνωστός φαντασιόπληκτος συκοφάντης, αφήνω τον Θεό να τον συνετίσει) για τη δημοσκόπηση ισχυριζόμενοι είτε πως δυναμιτίζει την ενότητα και δημιουργεί διχαστικό κλίμα, είτε πως θα εξάψει τον φθόνο των Αρχιερέων κατά των συνεπισκόπων τους, είτε πως το αποτέλεσμα δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 
Σχετικά με το πρώτο έχουμε να πούμε πως αφενός μεν η ενότητα ήδη δοκιμάζεται, εφόσον υπάρχει διχογνωμία σε συγκεκριμένα θέματα, αφετέρου δε πως η ενότητα ουδέποτε ήταν πρωτεύον ζήτημα εάν δεν συνοδευόταν από την αλήθεια. Παρόλα αυτά η εν λόγω δημοσκόπηση, με τη χάρη του Θεού, δεν δημιούργησε καμία έριδα και διχασμό μεταξύ των Πιστών εφόσον όλοι μας καταθέσαμε την γνώμη μας, σεβόμενοι την επιλογή των αδελφών μας και δεν παρατηρήθηκε κάποια σοβαρή διένεξη.  
Σχετικά με το δεύτερο, ένα από τα δύο ισχύει: 
ή (όπως ελπίζω) δεν υπάρχει κίνδυνος οι Αρχιερείς να αναπτύξουν αισθήματα φθόνου, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, και επομένως δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα από τη δημοσκόπηση, 
ή (όπως δεν θέλω να πιστεύω) όντως υφίσταται κίνδυνος οι Αρχιερείς να αναπτύξουν αισθήματα φθόνου, αλλά τότε δεν θα είναι πλέον κατάλληλοι να εκλέξουν μόνοι τους τον επόμενο Αρχιεπίσκοπο (ως εμπαθείς και επομένως μη αμερόληπτοι), αλλά θα πρέπει να επανέλθει η αρχαία τάξη "ψήφω Κλήρου και Λαού".
Σχετικά με το τρίτο, διαβεβαιώνουμε πως η Επιστήμη της Πληροφορικής μάς παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να εξασφαλίζεται η αντικειμενικότητα μίας ηλεκτρονικής δημοσκοπήσεως, και επομένως οι αντιδρώντες δεν πρέπει να ακούν όσους διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις (fake news), αλλά να εμπιστεύονται τους Ειδικούς και να μην εκφράζουν συνωμοσιολογικές απόψεις.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΣ

1. Γαρδικίου Κλήμης                                                                  41,1%

2. Άλλος                                                                                      13,3%

3. Δημητριάδος Φώτιος                                                               11,7%

4. Μεθώνης Αμβρόσιος                                                                8,3%

5. Πειραιώς Γερόντιος                                                                  8,1%

6. Αττικής Χρυσόστομος                                                              6,2%

7. Φυλής Κυπριανός                                                                     6,1%

8. Φιλίππων Αμβρόσιος                                                                3%

9. Θεσσαλονίκης Γρηγόριος                                                         2,2%





ΠΗΓΗ: https://krufo-sxoleio.blogspot.com/2021/11/blog-post_30.html?fbclid=IwAR2FuK7sr9Cnc2evdNMtzlCCMxs661YH844EtxUXd885Fl13Tq05sRKCtmU

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top