Η Σύνοδος των Γ.Ο.Χ. στην τελευταία ανακοίνωσή της αναφέρει:

«τὸ θέμα τοῦ ἐμβολιασμοῦ ἢ μὴ δὲν εἶναι ἐκκλησιαστικόν, ἀλλὰ κυρίως ἰατρικόν».

Το μείζον ζήτημα όμως δεν είναι αυτό.  Εξηγούμαστε καλύτερα:

Η ιατρική πλευρά του ζητήματος είναι σαφώς αυτονόητη εφόσον έχουμε να κάνουμε με εμβόλια. Το πρόβλημα (κατ΄ εμάς) όμως δεν είναι τα εμβόλια (η άλλη πλευρά), αλλά η υποχρεωτικότητα και ειδικά όταν αυτή γίνεται παγκοσμίως! Η ελευθερία του ανθρώπου παραβιάζεται, και εμείς κάνουμε ότι δεν βλέπουμε! Η ελευθερία αυτή είναι ένα από τα κύρια δώρα του Θεού, ο Οποίος μας έδωσε το αυτεξούσιο, την ελεύθερη βούληση.  Όταν δέχεσαι ''πιστοποιητικό'' για να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση σε διάφορα αγαθά, τότε προσβάλλεις και τον Θεό αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο! Το ζήτημα - με τα συνεχόμενα ''νέα μέτρα'' - μεταβάλλεται ακόμα και σε ζήτημα αξιοπρέπειας και το πιο σημαντικό μελλοντικής επιβίωσης!

Ακούμε συνεχώς για συνέπειες - πρόστιμα (προς το παρόν....) αν δεν έχεις πιστοποιητικό! Δεν εξετάζουμε το αν η αρρώστια αυτή ή το εμβόλιο αυτό σκοτώνει ή δεν σκοτώνει η θεραπεύει κ.λπ., εξετάζουμε το ''συγχωροχάρτι'' που προέκυψε και που χωρίς αυτό δεν μπορείς και δεν θα μπορείς  να κάνεις τίποτα! Εξετάζουμε το ''χαρτί ελεύθερης διακίνησης'' του εαυτού μας το οποίο φυσικά δεν μας τιμάει, δεν είναι στοιχείο ελευθερίας, δεν είναι σεβασμός σε όσους δεν έχουν το χαρτί, τους ίδιους τους συμπολίτες μας, δεν είναι καν πολιτισμός! Είναι ξεκάθαρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του αυτεξουσίου που μας δώρισε ο Θεός, και το οποίο δημιουργεί ανισότητα, καταπάτηση, διαχωρισμό, μίσος.
Επίσης το ζήτημα φυσικά και είναι ''εκκλησιαστικόν'', εφόσον δίχως αυτό το ''πιστοποιητικό'' δεν μπορείς να εισέλθεις ούτε καν στην Εκκλησία! Ακόμα και το απλό rapid test δεν αρκεί από μόνο του, θέλει και πάλιν το ''πιστοποιητικό'' που πρέπει να εκτυπώσεις και να το έχεις μαζί σου προς έλεγχο! Που καταντήσαμε! Να θέλω πιστοποιητικό για την Εκκλησία προς έλεγχο! 

Η ίδια η Σύνοδος ομολογεί λέγοντας ότι:  

«Εὐχόμεθα νὰ γίνῃ κατανοητόν, ὅτι ὁ καταναγκασμὸς φέρει ἀντίστροφα ἀποτελέσματα ἐξ ἀντιδράσεως καὶ νὰ ἀρθῇ εἰς τὸ ἄμεσον μέλλον»

και πάλιν: 

«δὲν διαθέτει τὸν ἐλεγκτικὸν μηχανισμὸν διὰ τὸν ἔλεγχον τῶν προβλεπομένων πιστοποιητικῶν εἰσόδου εἰς τοὺς χώρους Λατρείας. Ἄλλωστε, τοῦτο δὲν συνάδει μὲ τὸ ὅλον ἦθος, τὴν ἱστορίαν καὶ τὴν Παράδοσιν τῆς Ἁγίας ἡμῶν Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας διαχρονικῶς».

Εφόσον ομιλούμε για ''καταναγκασμό'' που μάλιστα  δεν συνάδει....., και για πιστοποιητικά εισόδου στους χώρους Λατρείας, το ζήτημα - συν τις παραπάνω παραμέτρους που αναφέραμε - δεν γίνεται εκκλησιαστικόν;

Μελετώντας παλαιότερες εφημερίδες που αφορούσαν παλαιότερες πανδημίες, ποτέ δεν εφηρμόσθη κάτι παρόμοιο! Μέτρα υπήρξαν, αντιεμβολιαστές υπήρξαν, αλλά τέτοια φανερή καταπάτηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου δεν υπήρξε! 

Οπότε το μείζον - επαναλαμβάνουμε - δεν είναι το εάν το θέμα του εμβολιασμού είναι ιατρικό ή όχι, αλλά το τι ακριβώς είναι αυτή η κατάσταση που βιώνουμε, δηλαδή τα πιστοποιητικά, η καταπάτηση δικαιωμάτων, ο εξαναγκασμός κ.λπ. που αναφέρθηκαν. Αυτή είναι η διαφωνία.

Εν κατακλείδι δεν θα μπορούσαμε να μην ενθυμηθούμε το:

«καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα»

Ναι! Δεν είναι το χάραγμα αυτό που βλέπουμε, αλλά ποτέ να μην λησμονούμε το ''ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι''.  Είναι αδύνατον να δεχθούμε ''μέτρα'' (για οποιονδήποτε λόγο γίνονται αυτά), που απαγορεύουν ή επιτρέπουν την πρόσβαση οπουδήποτε, διότι έτσι είναι σαν να έχουμε δεχθεί ήδη το χάραγμα πριν καν αυτό έρθει! Δεν θα χρειάζεται να έρθει ώστε να το δεχθούμε, διότι ήδη θα το έχουμε κάνει και με την σκέψη μας και με τις πράξεις μας! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την αμαρτία. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να έρθει ο Αντίχριστος ή το σφράγισμα όταν εμείς δια μέσω της αμαρτίας ήδη τον ακολουθούμε!

Αδυναμία να αγοράσουν και να πουλήσουν όσοι δεν είναι σφραγισμένοι με τον αριθμό του Θηρίου μας λέγει η ιερά Aποκάλυψις! Σ’ όσους εναντιώνονται, θα αυθαιρετεί πάνω στην ελευθερία τους με καταναγκασμούς και κάθε είδους περιορισμούςγια να εξαναγκάση, ει δυνατόν και τους εκλεκτούς, να χάσουν την ψυχή τους.

Καλόν λοιπόν θα ήταν οι Αρχιερείς να συνεδριάσουν και πάλιν, όχι όμως για το αν το εμβόλιο ωφελεί ή το αντίθετο, αλλά δια όσα με συντομία αναφέραμε, ώστε να βρούμε από κοινού - κλήρος και λαός - λύση που να αφορά την αντιμετώπιση αυτού του αποτρόπαιου εξαναγκασμού, και όχι για να μάθουμε αν το εμβόλιο είναι ιατρικό ζήτημα ή για να διαβάζουμε τα αυτονόητα. Και όπως φαίνεται, είτε το κάνεις είτε όχι, η υποχρεωτικότητα παραμένει με νέες αφορμές.....

Υ.Γ. Δεν παραθέσαμε καν την μαρτυρία της Αγίας Γραφής, ούτε και χρησιμοποιήσαμε την Πατερική γραμματεία, διότι όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν όσοι δεν θέλουν να ''εναντιωθούν'' στον ''Καίσαρα'' θα κατέρρεαν ως χάρτινος πύργος.
Εμείς θέλουμε να δούμε λύσεις, και όχι να ταπεινώσουμε όπως κάνουν διάφοροι οι οποίοι ακροβατούν στα δύο άκρα! Οι άνθρωποι αυτοί ας ασχολούνται με ότι θέλουν και ας ερμηνεύουν ότι θέλουν και όπως θέλουν. Δεν μας ενδιαφέρει, δικαίωμά τους, ελεύθεροι άνθρωποι είναι και αυτοί. Σαφώς και θα διαφωνήσουν και μαζί μας. Έχουν και αυτοί δικαίωμα.
Φυσικά και δεν θέλουμε διαμάχες, είτε με την Κυβέρνηση είτε με την εκκλησιαστική ηγεσία. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί τους αγαπούμε όλους, ακόμα και τους εχθρούς μας, αλλά πως να δεχθούμε τα όσα παραπάνω αναφέραμε και που βλέπουμε ξεκάθαρα σήμερα;
Το χρωστάμε στον Θεό, στα παιδιά μας, στους συμπολίτες μας, και στην ίδια μας την Πατρίδα η οποία εγέννησε την ελευθερία και την δημοκρατία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top