Βλέποντας τις τελευταίες μέρες τις ''κόντρες'' των αποτειχισμένων, επαναλαμβἀνουμε και πάλι ότι λέγαμε παλαιότερα, δηλαδή ότι:
 «το Άγιον Πνεύμα ενώνει και δεν διαιρεί. Από την στιγμή που υπάρχει διάσπαση, όπου και  να είναι αυτή, σημαίνει ότι το Άγιον Πνεύμα δεν αναπαύεται εκεί. Σίγουρα ο Κύριος στέλνει την χάρη Του, αλλά μην καυχάστε ότι εσείς έχετε την μοναδική αλήθεια, διότι δεν είναι καθόλου έτσι. Αυτήν την στιγμή υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στους Ορθοδόξους, και η Χάρις που στέλνει ο Κύριος δεν δίνεται ώστε με καύχηση ο καθείς να λέγει ότι κατέχει την ''αλήθεια'' του, αλλά διότι υπάρχουν απλοί άνθρωποι που αυτούς δεν θέλει να αφήσει ο Κύριος αχαρίτωτους. Χάριν αυτών των απλών ανθρώπων επισκιάζει και εσάς η Χάρις Του Θεού και όχι διότι κατέχετε την μοναδική αλήθεια. Πως αποδεικνύεται αυτό;  Μα από την διάσπαση!».
Oταν νομίζεις λοιπόν ότι εσύ έχεις την μοναδική ''αυθεντία'', κατηγορώντας φυσικά τους υπολοίπους, τότε θα επιτρέψει ο Θεός να πέσεις εις τα ίδια μην πούμε και χειρότερα. 

1 comments:

  1. Εφόσον γίνει η Αποτείχιση από κληρικούς και λαϊκούς, καθήκον έχουν όλοι να συνταχθούν στο πλευρό του/των Επισκόπου-ων που έχει-ουν ήδη Αποτειχιστεί(και λέω ήδη γιατί τέτοιοι Επίσκοποι υπάρχουν εδώ και 90 έτη σχεδόν στην χώρα μας)και να πολεμήσουν την αίρεση άχρι θανάτου.
    Αυτό ορίζει ο Ιερός Κανόνας.
    Αυτό δεν το κάνουν γιατί τους λείπει η ταπείνωση και έχουν άμετρη έπαρση.
    Ως άλλοι Αθηναγόρες και Επιφάνιοι αναπαράγουν τα ποιήματά τους.

    Ας διαβάσουν τον π.Θεοδώρητο Μαύρο,ας διαβάσουν τα σχετικά άρθρα του Δασκάλου έστω, μιας και τα βιβλία του π.Θεοδώρητου ας πούμε ότι είναι δυσεύρετα.
    Εφόσον οι επαΐοντες(...) δεν θέλουν να αποκτήσουν το πνεύμα και αρκούνται στο γράμμα του Νόμου, τότε ομοιάζουν με εκείνους που κατηγόρησαν Τον Κύριο επειδή θαυματούργησε το Σάββατο.

    Αφού είναι...ειδήμονες στο τι έπραξαν οι Άγιοι Πατέρες κι αφού τόσοι Άγιοι τους διαψεύδουν, γιατί δεν ψάχνουν έστω έναν Επίσκοπο από το εξωτερικό και όλοι να συνταχθούν μαζί του;
    Σε όλη την γη Επίσκοπος δεν υπάρχει;
    Γιατί τέτοιο τσουβάλιασμα και ισοπέδωση όλων των απανταχού Ορθοδόξων αγωνιστών;
    Οσο ζούσε ο Σεβ.Αρτέμιος γιατί δεν μνημόνευαν αυτόν αλλά προτιμούσαν τα ταξίδια στη Ρουμανία για να πούνε τα Επιφανειακά φληναφήματα;
    Το τροπάρι συνεχίζεται και σε υπερατλαντικά ταξίδια, ενώ οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους σταθεροί σε οικονομίες-προδοσίες.

    Το σχίσμα στο οποίο όλοι έχουν υποπέσει το έχουν αντιληφθεί;
    Εφόσον δεν συντάσσονται με μια από τις ήδη υπάρχουσες Επισκοπές που αγωνίζονται,περίπου ή και παραπάνω από έναν αιώνα, καθίστανται σχισματικοί.
    Τρομερά λάθη και άνευρη, στείρα αντίδραση που οδηγεί σε μία μετέωρη σχισματική κατάσταση.
    Εντάξει αυτό διάλεξαν και δεν γουστάρουν να αλλάξουν, δικαίωμά τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top