(Κων/νου Οικονόμου)

και όταν αυτά τα ''κακά ιδιώματα'' φτάσουν σε τέτοιο σημείο αποκορύφωσης, ο κόσμος θα αποζητά - για διαφόρους λόγους - να έλθει ένας ''λυτρωτής ηγέτης'' για να ικανοποιεί αυτά τα ιδιώματα των πολιτών παγκοσμίως. Μήπως δεν βλέπουμε αυτήν την επιθυμία του κόσμου προς προσμονή ενός τέτοιου ηγέτη φανερά σήμερα;;

«Ο Αντίχριστος θα είναι ένας άνθρωπος, ένας πολιτικός ο οποίος θα κυβερνά τον κόσμο.... Ο Αντίχριστος θα είναι ένα πρόσωπο, αλλά το αντιχριστικό φαινόμενο είναι κοινωνικό-πολιτικό...» (ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΑΝΟΛΙΔΕ ''Ο Φυλακισμένος Προφήτης'',  Εκδόσεις "Ορθόδοξος Κυψέλη")





ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 comments:

  1. Tο βασικό ζήτημα είναι αν το δημοκρατικό πολίτευμα είναι συμβατό ή όχι με την χριστιανική πίστη. Αυτό νομίζω ότι θα πρέπει να αναλυθεί θεολογικά, ώστε να φανεί η αλήθεια. Πέραν αυτού, καλό θα ήταν να ασκήσετε κριτική και σε κάποια κόμματα ελληνικά και μη, τα οποία εμφανίζονται με χριστιανικό προσωπείο, όμως η πολιτική τους στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τον καπιταλισμό τον φιλελευθερισμό και τους πλέον σατανικούς μηχανισμούς της σάπιας Δύσης, όπως είναι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά τα κόμματα είναι οι πλέον επικίνδυνοι και ύπουλοι εχθροί μας, διότι εμφανίζονται ως πιστοί παραδοσιακοί Χριστιανοί και πατριώτες, παραπλανώντας έτσι τον λαό του Θεού. Για παράδειγμα μην ξεχνάτε ότι η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας, τυρράνησε την Ελλάδα με την απάνθρωπη πολιτική της και η αρχηγός του κόμματος αυτού, η Άνγκελα Μέρκελ είναι κόρη λουθηρανού πάστορα! Οπότε χρειάζεται τεράστια προσοχή, ώστε ο λαός του Θεού να μην παρασύρεται και να μην στηρίζει το κάθε ψεύτο - χριστιανικό ΔΕΚΑΝΙΚΙ του καπιταλισμού, του φιλελευθερισμού του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα ήθελα την άποψη σας περί αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το σχόλιο και τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που δώσατε, αλλά δεν ασχολούμαι με την πολιτική, οπότε δεν μπορώ να έχω καθ΄ όλη άποψη - γνώμη επί του θέματος.
      Αν απαντήσω ως ένας απλός πολίτης, τότε αυτό που δυστυχώς διαπιστώνω είναι ότι, από την στιγμή που η Ελλάδα δεν μας ανήκει εδώ και πολλά έτη, διότι κατήντησε ''προτεκτοράτο'', τότε ο κάθε πολιτικός ηγέτης λαμβάνει και ακολουθεί μία συγκεκριμένη έξωθεν γραμμή....

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου, το ερώτημα που σας απεύθυνα δεν είναι πολιτικό, αλλά θεολογικό. Σας ερωτώ, καθώς δόξα τω Θεώ είστε καλός γνώστης της διδασκαλίας των Πατέρων της Εκκλησίας. Δεν θεωρείτε ότι είναι εξόχως σημαντικό να μάθει ο λαός του Θεού, τι φρονούσαν οι Πατέρες της Εκκλησίας περί του δημοκρατικού πολιτεύματος; Για παράδειγμα, σπουδαίοι παλαιοί και νεότεροι Ρώσοι Πατέρες μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι Ρώσοι Άγιοι, αλλά ακόμα και ο πρώην Φλωρίνης Χρυσόστομος Καβουρίδης; Επίσης μελετώντας την διδασκαλία του νέου χρυσορρήμονα, Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, προκύπτουν κάποια σαφή συμπεράσματα περί του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτά αν ο λαός του Θεού τα γνωρίσει και τα κατανοήσει, θα αλλάξει εντελώς ο τρόπος που σκέπτεται και ενεργεί και θα πάψει να στηρίζει με την ψήφο του, τον κάθε απατεώνα πολιτικάντη που τον παραπλανά. Και κάτι τελευταίο. Ο Ουρανοπολιτισμός του π. Δανιήλ Sysoev, o οποίος πηγάζει από την διδασκαλία του Αγίου Αποστόλου Παύλου, έχει εξηγήσει άριστα πως πρέπει να πολιτεύεται ο πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός μέσα στον κόσμο. Αν λοιπόν ο λαός του Θεού μελετούσε την διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας, τότε θα αντιλαμβανόταν ότι και ο επονομαζόμενος αγνός πατριωτισμός είναι μια άκρως υλιστική θεωρία, από την οποία πηγάζουν πολλά και μεγάλα κακά. Δείτε για παράδειγμα που οδήγησε ο πατριωτισμός την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό. Ο οποίος ουκρανικός πατριωτισμός αν θυμάστε, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, αρχικά είχε εμφανιστεί ως αγνός και δεν ήταν επιθετικός έναντι της Ρωσίας. Αλλά δείτε σε βάθος χρόνου που κατέληξε. Γι αυτό σας εκλιπαρώ. Τολμήστε να ασχοληθείτε και να παρουσιάσετε στους αναγνώστες σας τέτοια άγνωστα (στους Έλληνες) κρίσιμα θεολογικά θέματα, τα οποία κάνουν την διαφορά μεταξύ της πλάνης και της αλήθειας. Σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ. Θα το κοιτάξω το θέμα πρώτα ο Θεός.

      Διαγραφή
    4. Ζητήστε από τον αγαπητό αδελφό μας και συνεργάτη σας Ν.Μ. να σας βοηθήσει, καθώς είναι πολύ καλός γνώστης των θεμάτων αυτών. Αν θέλετε μπορώ να σας βοηθήσω κι ο ίδιος. Δόξα τω Θεώ, υπάρχει διαθέσιμο άφθονο υλικό από σπουδαίους Πατέρες, μεταξύ των οποίων και Αγίους. Αν συγκεντρωθεί θα μπορούσε να γραφτεί ακόμα και βιβλίο. Στην Ρωσία και στην Σερβία, έχουν υπάρξει τέτοιες εκδόσεις που είναι εξαιρετικά ποιοτικές και ωφέλιμες. Το πρόβλημα είναι όμως ότι απαιτείται ο κόπος των μεταφράσεων. Αλλά ακόμα κι από την Ελλάδα, υπάρχει το παράδειγμα του πρώην Φλωρίνης που σας ανέφερα. Ρωτήστε τον Ν. Μ. Τι φρονούσε ο πρώην Φλωρίνης περί του δημοκρατικού πολιτεύματος; Υπάρχουν στοιχεία. Ο Θεός να σας ευλογεί. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση σας.

      Διαγραφή
    5. Για αρχή στείλε μου εσύ το υλικό που έχεις, ή αν θέλεις και άρθρο δικό σου, ώστε να το δω.

      Διαγραφή

 
Top