Στις 10 Ιουνίου 2023, ο προϊστάμενος της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο οποίος προηγουμένως βάπτιζε παιδιά που υιοθετήθηκαν από σοδομίτες στην Ελλάδα, τέλεσε εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου της Επισκοπικής Εκκλησίας των ΗΠΑ στο Μανχάταν, αναφέρει η UOJ.

Η λειτουργία, που χρονολογείται να συμπίπτει με την ονομαστική εορτή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τελέστηκε σε ναό στον οποίο ήταν σκόπιμα αναρτημένη η σημαία της LGBT κοινότητας.

Ταυτόχρονα, η αμερικανική έκδοση του Helleniscope.com σημειώνει ότι η «κανονική» σημαία LGBT άλλαξε πρόσφατα στο ναό με μια νέα, η οποία ονομάζεται All Inclusive, Intersex Progress Pride Flag ή All inclusive Pride Flag, και επίσης υποδεικνύει τρανσέξουαλ.

Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Αρχιεπισκοπή του Φαναρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πιστοί σχεδον δεν φαίνονται, και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος απεικονίζεται «με ένα κουρασμένο, σκοτεινό και θλιμμένο πρόσωπο».

Ο προϊστάμενος της Αρχιεπισκοπής του Φαναρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Helleniscope.com, είναι σε κακή διάθεση γιατί ένας από τους χορωδούς έστειλε email σε όλους τους υπόλοιπους χορωδούς με το μήνυμα ότι «δεν θα έρθει στο βράδυ λόγω της σημαίας και των αποκρουστικών γεγονότων που προωθούνται από αυτή την εκκλησία, ειδικά της σημαίας των LGBT γύρω από τον Τίμιο Σταυρό.»



ΠΗΓΗ


ΠΗΓΗ 2

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top